همه بر ضد صهیونیست؛
اسرائیل‌ستیزی نه سن و سال و قد و قواره می‌شناسد و نه نژاد و مذهب و ملیت خاص. اسرائیل‌ستیزی و تنفر از این کیان شبیه به یک مکتب است. مکتبی که شرط حضور و ورود به آن تنها داشتن جوهره انسانیت است.
  • ۱۴۰۲-۰۷-۱۷ - ۰۳:۱۸
  • 00
همه بر ضد صهیونیست؛
تنفر از اسرائیل را شبکه‌های اجتماعی تقویت کردند
تنفر از اسرائیل را شبکه‌های اجتماعی تقویت کردند

زینب مرزوقی، خبرنگار گروه جامعه: گزارشگر از پسربچه پنج‌ساله می‌پرسد: «اهل کدام کشوری؟» پسربچه از روی شیطنت پاسخ می‌دهد: «اسرائیل!» دوباره و سه‌باره همین سوال را از پسرک می‌پرسد و پسرک هم با شیطنت جواب قبلی‌اش را تکرار می‌کند. بعد از چهارمین پاسخ، پسر بچه سه ساله‌ای که کنار پسرک ایستاده با حرص و عصبانیت به سمت پسرک حمله می‌کند و یک چک آبدار برای اصرار به پاسخش نصیبش می‌کند. این یک کلیپ چند دقیقه وایرال‌شده در فضای مجازی بود که چند روز گذشته دیدم. انگار این اسرائیل‌ستیزی نه سن و سال و قد و قواره می‌شناسد و نه نژاد و مذهب و ملیت خاص. اسرائیل‌ستیزی و تنفر از این کیان شبیه به یک مکتب است. مکتبی که شرط حضور و ورود به آن تنها داشتن جوهره انسانیت است.
در یک دهه اخیر می‌توان گفت که تنفر از رژیم‌صهیونیستی افزایش پیدا کرده است. الهام عابدینی، کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است که شبکه‌های اجتماعی در علائم و بروز این تنفر نقش موثری داشته است و خود فلسطینی‌ها نیز به این مساله واقف هستند. عابدینی می‌گوید: «پیش از شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های جریان اصلی در سانسور صدای مردم فلسطین گام بر‌می‌داشتند و در این امر هم موفق بودند. برای همین نیز مردم جهان اطلاع دقیقی نداشتند که اکنون در فلسطین چه خبر است. اما حالا شبکه‌های اجتماعی و فعالیت خود فلسطینی‌ها بیش از سایر افراد، باعث شده که نگاه متعادل‌تری در رابطه با اوضاع فلسطین به وجود بیاید. مثلا در زمان حوادث محله شیخ جراح، دو خواهر و برادر فلسطینی فعال در اینستاگرام به قدری در فضای مجازی پخش زنده رفتند و فیلم بازنشر کردند که رژیم‌صهیونیستی تحت تاثیر افکار عمومی، کمی عقب‌نشینی کرد.»
ما در کنار کشورهای اسلامی، در کشورهای غیر‌اسلامی نیز رشد چپ‌گرایی را شاهد هستیم. در آمریکای لاتین و حتی آمریکا نیز چپ‌گرایی در حال رشد است. مساله‌ای که جریان‌های چپ‌گرا بسیار روی آن تاکید دارند، مساله فلسطین است. عابدینی تاکید دارد که جریان‌های چپ‌گرا مواضع ضدامپریالیستی دارند و معتقدند که اگر در برابر مساله فلسطین کوتاه بیایند، میل بر امپریالیسم و تشدید و توسعه روند حاکم بر فلسطین، ادامه خواهد داشت. بنابراین باید در مساله فلسطین در برابر امپریالیسم ایستادگی کرد. «یکی دیگر از نکات مورد تاکید این جریان، مخالفت با نژادپرستی است. یکی از نکاتی که درباره فلسطین کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، مساله آپارتاید است. تاکید ما مردم ایران، بیشتر روی مظلومیت مردم فلسطین بوده و به موضوع آپارتاید به خوبی نپرداخته‌ایم. درحالی که واقعیت این است؛ یک جداسازی نژادی وجود دارد و بحث کاملا نژادی است.»

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰