«فرهیختگان» تاریخ خدمات پهلوی و جنایتکاران صهیونیست را بررسی می‌کند؛
بازی براندازان در زمین بازنده و تجزیه ایران. اتفاقات سال گذشته خود به اندازه کافی خاطره تلخی برای براندازان خارج‌نشین به‌جای گذاشته بود. این تلخی وقتی دوچندان شد که بازی آنها در زمین متحد تازه هم به باخت‌های آنها اضافه کرد و حالا به جای پوشش اخبار ناآرامی‌های ایران درحال پوشش ناآرامی‌ها در سرزمین‌اشغالی هستند.
  • ۱۴۰۲-۰۷-۱۷ - ۰۱:۳۴
  • 10
«فرهیختگان» تاریخ خدمات پهلوی و جنایتکاران صهیونیست را بررسی می‌کند؛
طوفان اپوزیسیون را هم برد
طوفان اپوزیسیون را هم برد

زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز: بازی براندازان در زمین بازنده و تجزیه ایران. اتفاقات سال گذشته خود به اندازه کافی خاطره تلخی برای براندازان خارج‌نشین به‌جای گذاشته بود. این تلخی وقتی دوچندان شد که بازی آنها در زمین متحد تازه هم به باخت‌های آنها اضافه کرد و حالا به جای پوشش اخبار ناآرامی‌های ایران درحال پوشش ناآرامی‌ها در سرزمین‌اشغالی هستند. در این میان رضا پهلوی که از ایستادن در سمت درست تاریخ حرف می‌زد به‌نظر می‌رسد باز هم زمین بازی را اشتباه انتخاب کرده و به‌دنبال جلب حمایت صهیونیست‌ها، کارنامه پر از باخت خود را قطور‌تر کرده است.
اسفند سال گذشته بود که شبکه اینترنشنال بعد از شکستی که در پروژه تجزیه در پاییز 1401 داشت با تغییر کارفرمای سعودی‌اش، گفت‌وگویی اختصاصی با بنیامین نتانیاهو را منتشر کرد تا از کارفرمای تازه این شبکه رونمایی کند، بعد از این بود که در نحوه پوشش اخبار این شبکه ضدایرانی این موضوع به‌وضوح مشخص بود که سوژه‌های این رسانه روی مواردی متمرکز شده است که با خواست کارفرمای صهیونیستی همراه باشد، پوشش اخبار و وقایع داخلی اسرائیل القای این موضوع که دشمنی میان ایران و اسرائیل اختصاص به خواست دولت‌ها دارد و توافقات احتمالی ایران و آمریکا که اسرائیل مشخصا نگران نتایج آن است، ازجمله مواردی است که بعد از تغییر کارفرمای اینترنشنال، به کارویژه این رسانه تبدیل شد. این موضع‌گیری‌ها در راستای منافع اسرائیل البته اختصاص به اینترنشنال نداشت و رسانه‌های فارسی‌زبانی مثل بی‌بی‌سی هم که پیش از این پروژه را پیگیری می‌کرد حالا باجدیت بیشتری به‌سمت پوشش اخبار در حمایت از صهیونیست‌ها حرکت کردند. وجه مشترک این رسانه‌ها با صهیونیست‌ها، اتفاق نظر در پیگیری پروژه تجزیه ایران بود. همکاری رژیم‌صهیونیستی با رسانه‌های فارسی‌زبان برای اجرای پروژه ناآرامی و آشوب، اگر در گذشته به‌شکلی پنهانی دنبال می‌شد حالا و بعد از گذر از اتفاقات پاییز 1401، بی‌پرده و علنی ‌شده بود. در آخرین مورد و همزمان با سالگرد اتفاقات پاییز سال گذشته بود که جلسه وزیر اطلاعات اسرائیل با برخی از خبرنگاران رسانه‌های فارسی‌زبان منتشر شد و حضور افراد و شخصیت‌هایی مثل «ژیار گل» که هم سابقه روشنی در دفاع از تجزیه طلبی داشتند و هم روابط نزدیکی با مقامات اسرائیل نشان داد صهیونیست‌ها علنا این موضوع را اعلام می‌کنند که در اجرای پروژه تجزیه و آشوب با رسانه‌های فارسی‌‌زبان هم‌داستانند. این موضوع نشان می‌داد که رسانه‌های فارسی‌زبان بیشتر از آنکه به فکر جلب اعتماد مردم ایران باشند، به‌دنبال جلب رضایت کارفرمای سعودی هستند.
فارغ از غافلگیری خود صهیونیست‌ها از موفقیت عملیات طوفان‌الاقصی و تلفاتی که تاکنون در چندسال اخیر متحمل نشده بودند رسانه‌های فارسی‌زبان مثل اینترنشنال و بی‌بی‌سی نتوانستند این غافلگیری را انکار کنند. رسانه اینترنشنال که حالا بخش اخبار روزانه خود را متوقف و به پوشش اخبار لحظه‌به‌لحظه سرزمین‌های اشغالی می‌پردازد، در روایت خود اتفاقات رخ‌داده در سرزمین‌های اشغالی را به‌نحوی روایت می‌کند که رژیم‌صهیونیستی را مظلوم اتفاقات رخ داده در عملیات حماس معرفی کند. این نوع پوشش اخبار البته در شرایطی اتفاق می‌افتد که افکار عمومی داخل ایران، واکنش دیگری به ماجرا نشان داده و درست نقطه مقابل موضعی قرار دارند که این رسانه‌های فارسی‌زبان درحال بازنمایی آن هستند، امری که نشان می‌دهد این رسانه‌ها بیش از آنکه با توجه به وقایع و شرایط داخلی ایران، نسبت به این اتفاق موضع‌گیری کنند به‌دنبال راضی کردن کارفرمای صهیونیستی خود در بحرانی هستند که در آن گرفتارند.


علاوه‌بر موضع رسانه‌های فارسی‌زبان برخی از براندازان خارج‌نشین به حمایت از رژیم‌صهیونیستی در عملیات اخیر پرداخته‌اند. رضا پهلوی که ماجرای سفر او به اسرائیل حاشیه‌های زیادی به‌همراه داشت، ازجمله این افراد بود. یک‌ماه بعد از تغییر کارفرمای اینترنشنال، رضا پهلوی راهی سرزمین‌های اشغالی شد و مورد استقبال وزیر اطلاعات رژیم‌صهیونیستی قرار گرفت. عکس گرفتن با نخست‌وزیر اسرائیل، حضور در دیوار ندبه و مراسم مذهبی صهیونیست‌ها بخشی از اقدامات نمایشی بود که وی برای جلب حمایت مقامات صهیونیستی انجام داد. این سفر البته درحالی اتفاق افتاد که اسرائیل اوضاع داخلی پیچیده‌ای داشت و اعتراضات علیه نتانیاهو و اصلاحات قضایی در نقطه اوج خود قرار داشت. فارغ از اینکه حتی براندازان نیز این اقدام را از جانب رضا پهلوی حماقت می‌دانستند، تحلیلگران و کارشناسان صهیونیستی دیدار با پهلوی را کاری بیهوده می‌دانستند؛ چراکه او هیچ جایگاهی در ایران نداشت و پایین‌ترین میزان محبوبیت در میان مردم ایران را داشت. بعد از بازگشت رضا پهلوی از این سفر، 32 نماینده پارلمان رژیم‌صهیونیستی، در نامه‌ای خطاب به وزیر خارجه رژیم‌صهیونیستی خواستار حمایت از تجزیه ایران و تشکیل کشوری تحت‌عنوان «آذربایجان جنوبی» شدند. این موضع‌گیری بعد از بازگشت رضا پهلوی از اسرائیل این گزاره را تقویت کرد که وی علی‌رغم شعارهایی که می‌دهد، هم‌راستا با مقامات صهیونیستی به‌دنبال اجرای پروژه تجزیه ایران است. این البته تنها موضع و خواست پهلوی نبود و دیگر چهره‌های اپوزیسیون هم در این ماجرا با براندازان هم‌صدا بودند. بعد از اتفاقات اخیر در سرزمین‌های اشغالی، شازده پهلوی نیز علنا از رژیم‌صهیونیستی حمایت کرد. این موضع‌گیری البته درحالی اتفاق افتاد که مردم ایران، تحلیلگران و کارشناسان ایرانی با وجود اختلاف‌نظرهای سیاسی در حوزه فلسطین و اشغال سرزمین توسط صهیونیست‌ها و غاصب بودن آنها متفق‌القول بودند. این موضع‌گیری در وهله اول نشان می‌دهد که رضا پهلوی درک درستی از افکارعمومی داخل ایران ندارد. در سمت دیگر ماجرا اما می‌توان گفت به‌نظر می‌رسد شازده پهلوی به‌دنبال پیگیری همان مسیری است که محمدرضا پهلوی دنبال می‌کرد و آن را عامل موفقیت خود در منطقه می‌دانست و در این بین نیز دیگر برداشت ایرانیان و نفرت بیشتر آنها اهمیت چندانی ندارد.

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰