

زهرا رمضانی، خبرنگار گروه دانشگاه: مهرماه گذشته همان زمانی که برخی با تحلیلهای غلط بهدنبال انحراف فضای دانشگاه بودند و تصویری ملتهب و پرآشوب از دانشگاههای کشور در شبکههای اجتماعی میساختند، قریب به چهار هزار دانشجو در اندیشه ساختن زندگی و آیندهای بهتر برای اهالی حاشیه شهرها برنامهریزی میکردند. درست همان روزها که رسانههای خارجی تلاش داشتند تصویر دانشگاه تعطیل را در اذهان مردم ثبت کنند، جهادیهای دانشگاهها، گروه گروه در اطراف شهرهای بزرگ خیمههای فرهنگی و آموزشی خودشان را برپا کردند. حرکتی که تحت عنوان پویش ملی «لبخند ایران» صورت گرفت و برخلاف تصوری که شاید در آن برهه نسبت به این پویش وجود داشت، توانست بیش از چهار هزار دانشجو را با خود همراه کند. جمعیتی که بهمراتب تعدادشان بیشتر از دانشجو یا دانشجونماهایی بود که در شروع سال تحصیلی 1402 تلاش کردند فضای دانشگاهها را تحتالشعاع قرار دهند. البته این پویش که به همت جمعیت دانشجویی امام حسن(ع) برگزار شد، با وجود نوپا بودن، توانست جای خود را بهدرستی در میان قشر دانشجو و مسئولان دانشگاهی باز کند و حالا دستاندرکاران آن دومین دوره آن را دنبال میکنند.
اولین دوره این پویش که اثرات قابلتوجهی هم در مناطق حاشیه شهرها و هم استفاده از ظرفیتهای دانشجویی برای کاهش چالشهای این حوزه داشته است. البته در ابتدا باید به اهدافی بپردازیم که برای این پویش درنظر گرفته شده بود. پنج هدف تعیینشده بود که هرکدام از آنها در صورت تحقق کامل میتواند زمینهساز بروز اتفاقات مثبتی در این مناطق باشد. تقویت انسـجام و همبسـتگی ملی در بین دانشـجویان و افزایش سـطح مسئولیتپذیری اجتماعــی و آشــنایی بــا مشــکلات و مســائل کشــور، خدمترسانی اجتماعــی مــادی و معنــوی و ترویــج فرهنــگ عمومــی آن، کمک به احیا و فراگیری شعار خدمترسانی برای تحقق عدالت و پیشرفت و استمرار فعالیت بدنه تشکل دانشجویی در محلههای حاشیهنشین آن هم بعد از هجرت این گروهها به مناطق دورافتاده استان و بهکارگیری ظرفیتهای مردمی در کاهش مشکلات و موانع پیشرفت محلات حاشیهنشین همان هدفهایی به شمار میروند که جمعیت دانشجویی امام حسن مجتبی(ع) بهعنوان برگزارکننده این پویش درصدد است با اجراییسازی آنها بتواند سطح کیفیت زندگی مردمی را که به هر دلیل در حاشیهشهرها زندگی میکنند در عرصههای مختلف بهبود ببخشد.
در این پویش 285 گروه جهادی و دانشجویی یا بهعبارت جزئیتر چهارهزار و 275 دانشجو شرکت کرده بودند. گروههایی که بیشتر آنها مربوط به استانهای خوزستان، فارس، کهیگلویهوبویراحمد، خراسان شمالی و رضوی بودند، یعنی از خوزستان 20 گروه دانشجویی، فارس 17، کهگیلویهوبویراحمد، خراسان شمالی و رضوی هرکدام 15 گروه را برای شرکت در این پویش داشتند. بهعبارت دیگر 7 درصد از کل گروههای جهادی از استان خوزستان، 6 درصد از فارس و 5.25 درصد هم مربوط به 3 استان دیگر بوده است. طبیعتا استانهای نام برده شده، بیشترین میزان مشارکت دانشجویی را هم از آن خود کردهاند. بهطوریکه دانشگاههای خوزستان 300 دانشجو و فارس 250 را سال گذشته به مناطق حاشیه شهر استان خود اعزام کرده بودند.
برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.
