گزارش «فرهیختگان» از روند رو‌به‌رشد فناوری نانو که پیش‌بینی می‌شود تا 2030 به بیش از 288 میلیارد دلار برسد
گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که فناوری نانو در آینده، موضوعات مهمی چون انرژی، پزشکی، آب و موادغذایی را دربرمی‌گیرد. نانوفناوری حوزه‌ای نویدبخش است که در حوزه‌های پزشکی، موادغذایی و آرایشی، کشاورزی و بهداشت محیط و صنایع فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرد و انتظار می‌رود تاثیر آنها در آینده‌ای نزدیک به‌شدت افزایش یابد. باوجوداین، چالش‌های زیادی نیز وجود دارد که باید برای عرضه یک محصول یا کسب‌وکار نانوفناورانه به بازار بر آنها غلبه کرد. پیش‌بینی می‌شود نانوفناوری به‌عنوان انقلاب صنعتی بعدی در نظر گرفته شود.
  • ۱۴۰۲-۰۶-۰۴ - ۱۱:۱۹
  • 00
گزارش «فرهیختگان» از روند رو‌به‌رشد فناوری نانو که پیش‌بینی می‌شود تا 2030 به بیش از 288 میلیارد دلار برسد
رشد ۱۹ درصدی مقالات هند، آمریکا را عقب نشاند
رشد ۱۹ درصدی مقالات هند، آمریکا را عقب نشاند

ندا اظهری، مترجم: فناوری نانو جزء فناوری‌های نوظهوری قرار می‌گیرد که با تمرکز بر حوزه‌های علوم و مهندسی، توانسته بسیاری از چالش‌های روز دنیا را حل کند. در حال حاضر بیشتر فناوری‌های نانویی که بشر امروز با آن سر و کار دارد، در دل سایر فناوری‌ها ادغام شده و به‌عنوان یک محصول نانویی معرفی می‌شود. به‌عنوان مثال، فناوری نانو، تولید بسیاری از تولیدات و محصولات را بهینه کرده است به‌طوری که تراشه‌های کامپیوتری نسبت به اندازه قبلی که داشتند، کوچک‌تر و سریع‌تر شده و در نتیجه کارایی بهتری نیز پیدا می‌کنند. اما گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که فناوری نانو در آینده، موضوعات مهمی چون انرژی، پزشکی، آب و موادغذایی را دربرمی‌گیرد. نانوفناوری حوزه‌ای نویدبخش است که در حوزه‌های پزشکی، موادغذایی و آرایشی، کشاورزی و بهداشت محیط و صنایع فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرد و انتظار می‌رود تاثیر آنها در آینده‌ای نزدیک به‌شدت افزایش یابد. باوجوداین، چالش‌های زیادی نیز وجود دارد که باید برای عرضه یک محصول یا کسب‌وکار نانوفناورانه به بازار بر آنها غلبه کرد. پیش‌بینی می‌شود نانوفناوری به‌عنوان انقلاب صنعتی بعدی در نظر گرفته شود. 

به گزارش azonano، بازار نانوفناوری هند با سرعت چشمگیری در‌حال رشد است و مقالات متعددی در حوزه مراقبت بهداشتی، کالاهای مصرفی، انرژی و نظامی به‌طور سالانه تولید می‌شود. اگر نگاهی به رتبه‌بندی‌های برترین کشورها در زمینه تولید مقالات نانویی بیندازیم، هند در سال 2021 با 19 هزار و 41 مقاله سومین کشور برتر جهان بعد از آمریکا بود که سهم آن از انتشار مقالات نانویی 13.9 درصد بود. اما با رشد روزافزون این فناوری در این کشور، هندی‌ها در سال 2022 توانستند یک پله صعود کرده و آمریکا را با تمام ادعاها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در حوزه فناوری نانو کرده، پشت‌سر بگذارند. تعداد مقالات نانویی هند در سال 2022 به 22 هزار و 995 مقاله رسید و سهم مقالات نانویی هند هم در سال گذشته به 15.35 درصد افزایش یافت. این در‌حالی است که تعداد مقالات آمریکا از 23 هزار و 225 مورد در سال 2021 و سهم 4.5 درصدی از کل مقالات نانویی به 22 هزار و 933 مقاله در سال 2022 کاهش یافت و با این تعداد مقاله جایگاه دومی خود را از دست داد و به رتبه سوم تنزل پیدا کرد. دولت هند سرمایه‌گذاری‌های چشمگیر و مختلفی را روی پروژه‌های نانوفناوری، استارتاپ‌ها و همکاری‌های مختلف اختصاص داده است. یکی از حوزه‌های اصلی که در آن فناوری نانوی هند بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، بخش مراقبت‌های بهداشتی است و توسعه نانوداروها و سیستم‌های دارورسانی تا حد زیادی اثرگذار بوده و روند درمان بیماران را تسریع کرده‌اند. 

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰