زهرا طیبی، خبرنگار گروه سیاست: همزمان با روز جهانی مسجد نخستین آیین ملی تکریم فعالان مساجد با عنوان «مثل مصطفی» و همچنین «پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» با حضور سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور، سردار شیرازی رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج، رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران، معاون سیاسی وزیر کشور، 3 هزار نفر از خادمین و دستاندرکاران مساجد نمونه سراسر کشور و مسئولان کشوری و لشکری در مسجد مقدس جمکران برگزار شد. در این مراسم که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، از تقریظ مقاممعظمرهبری بر دو کتاب با موضوع شهید والامقام مدافع حرم مصطفی صدرزاده به نامهای «اسم تو مصطفاست» و «سرباز روز نهم» رونمایی شد. کتاب «سرباز روز نهم» روایتی از زندگی و زمانه شهید مصطفی صدرزاده در 632 صفحه است که توسط انتشارات راهیار منتشر شده و «اسم تو مصطفاست» زندگینامه داستانی این شهید مدافع حرم به روایت همسر شهید است که به قلم راضیه تجار نوشته و توسط انتشارات روایت فتح در 272 صفحه منتشر شده است. «صفا، اخلاص، صِدق، ایثار، ترجیح رضای حضرت حق بر همهچیز، بر همه عشقها و همهی محبوبها... اراده و عزم راسخ در راه خدا و عشق به اهل بیت علیهمالسلام» این موارد بخشی از توصیفاتی است که رهبر انقلاب در مورد شهید صدر زاده در تقریض دو کتاب درمورد وی نگاشتهاند.
مصطفی صدرزاده، فرمانده ایرانی گردان عمار فاطمیون بود که سال 92 با تغییر مشخصات خود بهعنوان یک افغانستانی و در تیپ فاطمیون عازم سوریه میشود. هوشمندی او باعث میشود بعد از مدت کوتاهی بهسمت فرماندهی عملیات منصوب شود. شهید صدرزاده اما نمونهای از 100 جوانی بود که با ایده حاج قاسم و استفاده از نیروهای مردمی کشف شدند و با تکیه برهمین ظرفیت بود که در اوج ناامیدی در مقابله با داعش امید ایجاد شد و پیروزی در جنگ مقابل داعش اتفاق افتاد. به مناسبت انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب تازه چاپ شده از شهید مصطفی صدرزاده بهعنوان یک نیروی مردمی حاضر در جبهه نبرد با نیروهای تکفیری در سوریه مروری بر طراحی شهید سلیمانی برای شکست داعش در نبرد سوریه داشتهایم؛ طراحیای که محور اصلی آن تکیه به مردم بود.
داعش بحرانی نبود که تنها متوجه سوریه باشد. آتش این بحران میتوانست کل منطقه را درگیر کند. این موضوع وقتی اثبات شد که داعشیها وارد عراق شدند و تا تصرف بغداد نیز پیش رفتند. حال ضروری بود تا اقدامی برای خاموش کردن این آتش صورت بگیرد و تنها ارتش سوریه برای مقابله کافی نبود. استراتژی مقابله با این بحران منطقه اما در سوریه و عراق توسط حاج قاسم تعیین و اجرایی شد. بهکارگیری نیروهای مردمی در جنگ، استراتژیای بود که ما در سالهای دفاع مقدس آن را اجرایی کرده بودیم. حال این ایده در ابعاد گستردهتری توسط فرمانده نیروی قدس سپاه در مقابله با داعش اجرا شد. حضور نیروهایی از کشورهای پاکستان، افغانستان و عراق در این جنگ درواقع ارتشی بینالمللی را به وجود آورده بود که متشکل از گروههای مردمی بود که داوطلبانه در این جنگ شرکت میکردند. شیعیان افغانستانی که برای مقابله با تهاجم شوروی به کشورشان گروههای نظامی تشکیل داده بودند، بعد از حملات داعش در سوریه، چند تن از فرماندهان این گروه که تقریبا از هم پاشیده شده بودند گرد هم آمدند و نیروهای فاطمیون نام گرفتند. تشکیل اولین گروههای زینبیون نیز توسط عدهای از جوانان و طلاب پاکستانی که در ایران حضور داشتند صورت گرفت و زینبیون اوایل سال 93 برای مبارزه با داعش عازم سوریه شدند. تشکیل گروههای مردمی در عراق نیز با ابتکار حاج قاسم و ابومهدی مهندس صورت میگیرد و بعد از جمعآوری فرماندهان و نیروهایی که همراه با ایران مقابل صدام میجنگیدند، حشدالشعبی نیز اعلام موجودیت کرد. نکته جالب توجه درمورد نیروهای مردمی حشدالشعبی عراق این بود که آنها تنها متشکل از شیعیان نبودند. حشدالشعبی متشکل از مسلمانان شیعه و سنی مذهبی بود که کنار یکدیگر علیه تفسیری جعلی از اسلام یعنی داعش میجنگیدند. این اتفاق و حضور نیروهای مردمی کشورهای مختلف را میتوان درست نقطه مقابل آنچه قرار بود توسط داعش در منطقه اتفاق بیفتد، دانست. حضور نیروهای تکفیری در منطقه منجر به ایجاد نوعی اتحاد میان مردم کشورها شد و اگر قرار بود با کمک گرفتن از ارتش این کشورها این اتفاق بیفتد، امید چندانی به موفقیتش نمیرفت. بر این اساس استراتژی حاج قاسم سلیمانی برای بهکارگیری نیروهای مردمی در سوریه و عراق علاوهبر اینکه تاثیر قابلتوجهی در مقابله با داعش و پیروزی در این جنگ به همراه داشت گام مهمی نیز در ایجاد ثبات و کاهش تنشها در منطقه به حساب میآید که از طریق همراهی و اتحاد گروههای مختلف مردمی حاصل شد.
برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.