بررسی کلاهبرداری مدرنی که در دل مهم‌ترین مرکز فناوری دنیا در آمریکا به قتل نوآوری روی آورده است
از مدت‌ها پیش بود که برخی از اقتصاددانان متوجه آن شدند که شرکت‌های فناوری و به اصطلاح غول‌های فناوری در «سیلیکون ولی» با حمایت سرمایه‌های خطرپذیر، عملا به قیمت محصولات خود یارانه می‌پردازند تا زمانی که کاربران نتوانند بدون آنها گذران زندگی کنند. مشکل اینجاست که اقتصاددانان محافظه‌کار در دانشگاه شیکاگو طی ۵۰ سال گذشته اصرار داشتند که در نظام سرمایه‌داری، قیمت‌گذاری غارتگرانه مشکل‌آفرین نیست. اما به نظر می‌رسد در حال حاضر، نسل جدیدی از شکارچیان در حال ظهورند.
  • ۱۴۰۲-۰۵-۲۵ - ۰۹:۵۰
بررسی کلاهبرداری مدرنی که در دل مهم‌ترین مرکز فناوری دنیا در آمریکا به قتل نوآوری روی آورده است
شکارچیان دره سیلیکون
شکارچیان دره سیلیکون

ندا اظهری، مترجم: از مدت‌ها پیش بود که برخی از اقتصاددانان متوجه آن شدند که شرکت‌های فناوری و به اصطلاح غول‌های فناوری در «سیلیکون ولی» با حمایت سرمایه‌های خطرپذیر، عملا به قیمت محصولات خود یارانه می‌پردازند تا زمانی که کاربران نتوانند بدون آنها گذران زندگی کنند. مشکل اینجاست که اقتصاددانان محافظه‌کار در دانشگاه شیکاگو طی 50 سال گذشته اصرار داشتند که در نظام سرمایه‌داری، قیمت‌گذاری غارتگرانه مشکل‌آفرین نیست. اما به نظر می‌رسد در حال حاضر، نسل جدیدی از شکارچیان در حال ظهورند. مکانیسمی که شکارچیان برای تسلط غیرقانونی بر بازار از آن بهره‌برداری می‌کنند، خودِ سرمایه‌گذاری خطرپذیر است و به عبارتی نوعی کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران به شمار می‌رود. دولت می‌تواند از این شواهد برای نابودی انحصار فناوری از سوی برخی شرکت‌ها و غول‌ها در این مرکز استفاده کند. 
businessinsider در تازه‌ترین گزارش خود به مطالعاتی اشاره کرده است که نشان می‌دهد غول‌های فناوری مستقر در «سیلیکون ولی» از شیوه‌ای موسوم به قیمت‌گذاری غارتگرانه برای سرکوب رقبا و کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران استفاده می‌کنند. اما واقعا چه در پس سرمایه‌گذاری غول‌هایی چون «اوبر» و «لیفت» می‌گذرد؟ یا به‌عنوان مثال، آمازون را در نظر بگیرید؛ کالاهایی را ارزان‌تر از هر شرکت دیگری عرضه می‌کند و این کار را تا سال‌ها ادامه می‌دهد که به نظر می‌رسد تا سال‌ها فرآیندی زیان‌ده را سپری می‌کند اما وقتی تولید سود این شرکت به حدی رسید که مشتریان خود را پیدا کرد و به تنها رقیب بازار تبدیل شد، قیمت‌ها را تا جایی بالا می‌برد که نسبت‌های غیرقابل تصوری به دست آمده و جبران سال‌ها زیان مالی حاصل از ارزان‌فروشی می‌شود. اقتصاددانان نام این روش سرمایه‌گذاری و سودآوری را «قیمت‌گذاری غارتگرانه» گذاشته‌اند که از قرار معلوم غیرقانونی است. طبق قوانین سرمایه‌داری، هیچ سرمایه‌داری مجاز نیست از جایگاه خود برای زورگویی به رقبا و جذب غیراخلاقی بازار استفاده کند. 

برای خواندن متن کامل گزارش اینجا را بخوانید.

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :