ابوالفضل مظاهری، دبیر گروه دانشگاه:«فرهیختگان» روز خبرنگار امسال میزبان چند چهره دانشگاهی بود. محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی یکی از این میهمانان بود که در حاشیه بازدیدش از تحریریه روزنامه دقایقی به گفتوگو با خبرنگاران گروه دانشگاه نشست. ساعی در این فرصت به سوالاتی درخصوص وضعیت دانشگاه سوره و آخرین تصمیمگیریهای شورا در حوزه علمی پاسخ داد و ارزیابیاش از بخش علم و فناوری لایحه برنامه هفتم توسعه را تشریح کرد. مشروع گفتوگو با او را در ادامه میخوانید.
*دانشگاه سوره ماموریت خاصی دارد و با گزینش افراد را وارد یک نظام تعلیم و تربیت خاص میکند.
*اساسنامه سوره در مقدمه تاکید دارد که اینجا دانشگاهی خاص با ماموریتی خاص است، ولی الزاماتش را فراهم نکرده است. ما نهتنها گزینش را میخواستیم، بلکه میگفتیم سیستم آموزش اینجا هم باید کمی تفاوت داشته و خاص باشد تا ما بتوانیم آدمهایی متناسب با اهداف را تامین کنیم.
*دانشگاه سوره چهار راهبرد دارد؛ یکی از اینها را بگویید که ما انجام دهیم. یک راهبرد همین است که تا الان جلو آمده است، یعنی یک دانشگاه غیرانتفاعی با رشتههای هنر و معماری و ارتباطات. یک دانشگاه غیرانتفاعی است که پولمان را خودمان باید دربیاوریم و هیچ گزینشی هم در ورود نداریم. از چنین دانشگاهی چه انتظاری میتوان داشت وقتی ماموریتی برای تربیت هنرمند انقلابی ندارد؟!
*برداشت من از مدیران فعلی وزارت علوم این است که کاری و پیگیر هستند اما یک اینرسی عجیبوغریب در تحول در کشور ما در همه حوزهها هست. فرض کنید مصوبه خوبی راجعبه اعتراضات یا برگزاری جلسات اعتراضی در دانشگاه آمد و در شورا کلیات آن تصویب هم شد اما اجرایی شدن آن در دانشگاهها کاری صعب و سختی است. در آن مصوبهای که اتفاق افتاد، قرار شد فارغ از تشکلهای دانشجویی، برخی افراد به یک تعداد نصابی برسند و بتوانند اعتراض خود را مطرح کنند اما نگرانی یا محافظهکاری خاصی است که اتفاقاتی بیفتد و مسئولیت دارد. اینها یک فرهنگ عمومی میخواهد تا تغییر یابد...ادامه مطلب