علی مزروعی، خبرنگارگروه سیاست:شهریورماه سال گذشته انتشار خبری پیرامون تعرضی که به یک دختر بلوچ صورت گرفته بود، واکنشهای گستردهای را در پی داشت و احساسات عمومی جامعه سیستانوبلوچستان را جریحهدار کرد. مطالبه اصلی مردم سیستان برخورد با مسببان این فاجعه تلخ بود و نمازجمعه زاهدان نیز به یکی از بسترهای اصلی طرح و پیگیری این مطالبه تبدیل شده بود. اما سومین جمعه بعد از انتشار این خبر با روزهای قبل تفاوت داشت. ۸ مهرماه عدهای قلیل بعد از نمازجمعه شروع به پرتاب پراکنده سنگ به سمت کلانتری نزدیک مصلی نمازجمعه زاهدان میکنند؛ اما واکنش نیروهای حاضر در کلانتری منجر به رقم خوردن روز بسیار تلخی میشود. روزی که زخمهای عمیقی بر پیکر جامعه سیستانوبلوچستان وارد شد و خانوادههایی از این استان را به سوگ عزیزانشان نشاند. زخمهایی که با گذشت قریب به ۱۰ ماه از آن روز تلخ هنوز التیام نیافتهاند و هر روز که میگذرد با کهنهشدن آنها التیامشان نیز دشوارتر از پیش میشود. در گفتوگویی که با محمدتقی سیفایی، مدیرکل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی داشتیم به عوامل رقم خوردن این حادثه تلخ، شرایط و مطالبات فعلی مردم سیستانوبلوچستان و راهکارهای برونرفت از شرایط فعلی استان که بهشدت در معرض سوءاستفاده دشمنان قرار دارد پرداختهایم. مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
*دشمن از یک چیز هیچوقت نگذشته و آن استفاده از هر فرصتی برای تعمیق شکافها بوده است. شکافهایی که شاید بعضا در یک خانواده هم وجود داشته باشد. من مثلا با برادر خودم و خانواده خودم هم یک اختلاف نظری داشته باشم، اما یک خانواده هستیم. حتی شاید بعضا از هم کدورت داشته باشیم اما خانواده بودن ما بر همه چیز ارجحیت دارد.
*در این سالها مردم سیستانوبلوچستان اجازه ندادند این استان نماد جدا شدن از ایران باشد، سیستانوبلوچستان همیشه پاره تن ایران بوده است. مردم آنجا هم خودشان را با افتخار ایرانی میدانستند و در سالهای انقلاب اسلامی هم نمونههای زیادی در این استان وجود داشته است و در واقع از بیعرضگیهای ما بوده که نتوانستیم خیلی از این موارد روایت کنیم.
*در قضایای اخیر انصافا اگر کسی با سیستانوبلوچستان آشنا باشد، میداند که مساله حجاب در سیستانوبلوچستان، جزء فرهنگ جاری و ریشهدار بین مردم است....
متن کامل را اینجا بخوانید.