ماجرای مربوط به ورود متقلبان به دانشگاهها که همزمان با برگزاری کنکور 1402 در فضای شبکههای اجتماعی به صورت گسترده بازتاب پیدا کرد، سوژه رسانههای مختلف شد. ماجرایی که ابعاد نامشخص و گنگ آن و عدم پاسخگویی مجموعههای ذیربط در پس پیگیری رسانهها موجب طرح شائبههای مختلفی هم شد. با این حال پس از وقفهای چندروزه ابتدا سازمان سنجش در بیانیهای که هنوز هم روی سایت این مجموعه قرار نگرفته و صرفا توسط یکی از خبرگزاریها منتشر شده است به شائبههای اخیر پاسخ داد. پس از آن هم روز گذشته کمیسیون اصل 90 مجلس بالاخره سکوت خود را شکست و ابعاد دیگری از این موضوع را روشن کرد. در ادامه با بررسی دو بیانیه مذکور مهمترین اطلاعات ارائهشده را همراه با ابهامات موجود مرور میکنیم.
1- هم در آزمون 1400 تقلب داشتیم هم 1401
یکی از موارد تصریحشده در بیانیههای مذکور اذعان به تقلب در حین فرآیند برگزاری کنکور بود. سازمان سنجش تصریح کرد که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۵۰ نفر از داوطلبان در حین برگزاری آزمون سراسری از تجهیزات الکترونیکی استفاده کردند که برخورد قانونی با آنها صورت گرفته است. به جز آن، بالغ بر ۱۰۴۵ نفر از داوطلبان، مشمول شبهه در نتایج آزمون شدند. این در حالی بود پیش از اطلاعیه سنجشیها، یکی از اعضای کمیسیون اصل 90 قانون اساسی در گفتوگو با ایسنا گفته بود: «تعداد افرادی که شبهه تقلب به آنها نسبت داده میشود هم ۱۰۰۰ نفر نیست، چه برسد به اینکه تعداد متخلفان و متقلبان را ۱۰۰۰ نفر عنوان کنیم.»
2- شبههداران 1401 دانشجو نشدند
آنگونه که سازمان سنجش در اطلاعیه خود تاکید کرده از ۱۰۴۵ داوطلب شبههدار که در زمان قبل از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ و حتی برخی از آنان قبل از انتخاب رشته، تفهیم اتهام شده و برای شرکت در آزمون مجدد در دو یا سه درس که شبهه داشتند دعوت شده بود، طی سه نوبت آزمون مجدد در ۲۰ مهر، ۴ آذر و ۱۶ دی ماه ۱۴۰۱ آزمون گرفته شده که ۱۳۵ نفر از داوطلبان مذکور حداقل حد نصاب علمی را در آزمونهای مجدد مذکور کسب و برای شروع به تحصیل به دانشگاه معرفی شدند.
3- پرونده دانشجویان شبههدار هنوز باز است
بر مبنای اطلاعات مطرحشده مشابه همین اتفاق در آزمونهای سراسری سالهای گذشته هم مطرح بوده است. تعدادشان دقیق مشخص نیست. فقط میدانیم عمدتا در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاههای مختلف تحصیل میکردند. ....
متن کامل را اینجا بخوانید.