میلاد جلیل زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:زمزمههایی مطرح شده مبنیبر اینکه قرار است سیدمهدی جوادی، رئیس جوان بنیاد سینمایی فارابی که از اواخر مهر ماه ۱۴۰۰ در این سمت قرار گرفته بود، جای خود را به فرد دیگری بدهد. حتی نام گزینههای جایگزین او هم مطرح شدهاند اما جوادی بهصورت مبهمی در حال تکذیب خبر است و حتی در واکنش به این زمزمهها اعلام شد که بنیاد سینمایی فارابی قرار است سری دوم فیلم «بازمانده» اثر مرحوم سیفالله داد را بعد از ۴۰ سال جلوی دوربین ببرد. اعلام همین خبر باعث شد زمزمههای رفتن جوادی بیشتر جدی گرفته شود چون این رفتار کسی تلقی شد که قبل از رفتن، میخواسته بگوید فلان پروژه بزرگ درحقیقت متعلق به دوره مدیریت من است نه بعدیها.
انتشار همین خبر، یعنی اعلام اینکه قرار است سری دوم بازمانده ساخته شود، تا حدود زیادی به شکل نمادین و بهعنوان یک مورد تعمیمپذیر میتواند نمایی کلی از دوران مدیریت سیدمهدی جوادی به دست بدهد. قرار است ماجراهای سری دوم در سوریه بگذرد حال آنکه بازمانده مرحوم سیفالله داد تا به حال اصیلترین فیلم و سریال ایرانی درخصوص موضوع فلسطین و حتی یکی از بهترینهای دنیا با این موضوع است و تلاش برای استفاده از نام آن در بستری دیگر، یادآور تصمیمهای درشتنما اما خالی از ذوق و ایده مدیرانی است که میخواستند بیلانهای کاری را پر کنند و درباره اثرگذاری حقیقی هر تصمیم، دغدغهمندی نداشتند. مدیرانی که نهتنها دغدغهای جز تولید اخبار درشت راجعبه خودشان نداشتند، بلکه معمولا در این راه ابایی از نخنما کردن اثر کار دیگرانی که از روی دغدغه چیزی تولید کرده بودند هم ندارند. البته این همان فارابی بدون ایده است که برخلاف سنوات گذشته، در انتخاب نماینده سینمای ایران برای اسکار هیچ برنامه مشخصی نداشت و درنهایت نماینده ایران این دوره فارابی برای اسکار، فیلم سینمایی جنگ جهانی سوم شد. پرویز شیخطادی از اعضای کمیته انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار 2023 هم در مصاحبهای با «فرهیختگان» در اینباره گفته بود: «ما تمام این فیلمها را بدون حضور کارمندان فارابی تماشا کردیم و در ادامه، هیچ توصیه و پیشنهادی و اساسا راهبردی ارائه نشد.»
کافی است به یاد بیاوریم چقدر فیلم و سریال سراغ داریم که دنبالهسازیهای بهشدت ناموفق، آثاری ماندگار و دوران ساز بودهاند یا مثلا ....
متن کامل را اینجا بخوانید.