دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در نشست عصرانه‌های علوم انسانی:
تالار فارابی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (پمفات)، چند روز پیش شاهد برگزاری چهاردهمین عصرانه از سلسله عصرانه‌های علوم انسانی بود.
  • ۱۴۰۲-۰۴-۱۳ - ۰۹:۲۰
  • 20
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در نشست عصرانه‌های علوم انسانی:
ملت‌سازی جدید از مسیر قلمرو‌سازی در فضای مجازی اتفاق می‌افتد
ملت‌سازی جدید از مسیر قلمرو‌سازی  در فضای مجازی اتفاق می‌افتد

راضیه فلاح، خبرنگار گروه دانشگاه: تالار فارابی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (پمفات)، چند روز پیش شاهد برگزاری چهاردهمین عصرانه از سلسله عصرانه‌های علوم انسانی بود. برنامه عصرانه‌های علوم انسانی هر ماه برای بررسی آرا و اندیشه‌ها و نیز تقدیر از یکی از محققان علوم انسانی و اجتماعی کشور برگزار می‌شود که چهاردهمین دوره آن با حضور و سخنرانی شماری از اساتید و پژوهشگران برگزار و به حال و آینده فضای مجازی پرداخته شد. این نشست به بررسی اندیشه‌ها و خدمات علمی سید ابوالحسن فیروزآبادی اختصاص یافت. در این نشست سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی و دکترای مدیریت استراتژیک و جمعی از صاحبنظران به ایراد سخنرانی پرداختند که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

سیدابوالحسن فیروزآبادی: گفته می‌شود فضای مجازی بدون شک از ICT یا فناوری ارتباطات و اطلاعات آمده است. در نتیجه این امر پایه پیشران فضای مجازی فناوری است که از آن به‌عنوان فناوری ارتباطات و اطلاعات یاد می‌شود. من در اینجا این نوع فناوری را فناوری نوظهور یا فناوری همگرا می‌نامم و علت این نامگذاری را در ادامه خواهد گفت. این فناوری متشکل از تکنولوژی‌هایی از قبیل پردازش کوانتومی، نانوالکترونیک یا نانوفناوری، بیوفناوری و علوم شناختی و علوم اطلاعاتی است که از آن به‌عنوان فناوری همگرا یاد می‌شود. اما مجموعه فناوری‌هایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده می‌شود بین 230 تا 260 تکنولوژی مشخص و برجسته مانند لیزر و سایر تکنولوژی‌ها مانند علوم داده، بیگ دیتا، هوش مصنوعی را شامل می‌شود.
تنها در حوزه هوش مصنوعی نزدیک به 9 زیرمجموعه تکنولوژی مانند علوم عصبی را در بر می‌گیرد. این 230 تا 260 تکنولوژی با نام ICT از آنها یاد می‌شود که برخی از این تکنولوژی‌ها ما را وارد یک عصر جدیدی می‌کند. همان‌گونه که براساس فیزیک قرن بیستم بشریت با پدیده لامپ روبه‌رو شد و بعد از آن پدیده ترانزیستور آمد و امروز بشر با پدیده جدیدی به نام پردازش روبه‌رو شده است. هر کدام از این پدیده‌ها تحولی را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد کرده‌اند. از فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌عنوان تکنولوژی همه‌جانبه یا همه‌منظوره نیز یاد می‌کنند که در حقیقت پیشران یک عصر است. بنابراین نمی‌توان فضای مجازی را بدون تکیه بر ...

متن کامل را اینجا بخوانید.

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰