• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۴-۰۵ - ۱۲:۰۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۱
  • 1
  • 0
زنگنه در نشست خبری:

مجلس تا آخر شهریور مصوبات برنامه را به شورای نگهبان می‌فرستد

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: تلاش بر این است که بتوانیم تا اواخر شهریور ماه مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم را به شورای نگهبان ارسال کنیم.

مجلس تا آخر شهریور مصوبات برنامه را به شورای نگهبان می‌فرستد

محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه امروز (دوشنبه ۵ تیر ماه) در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی طی نشست خبری، گفت: لایحه برنامه هفتم توسعه پس از کش و قوس فراوان توسط رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.

وی بیان کرد: برنامه هفتم ریل‌گذاری و تصویری از پنج ساله آینده فراروی کشور است. قطعاً برنامه توسعه باید منطبق بر واقعیات و آمار و اطلاعات از وضع موجود باشد تا بتواند کشور را در رسیدن به اهداف عالی خود، سند چشم‌انداز و بیانیه گام دوم و همچنین افزایش شاخص‌های توسعه یافتگی کشور کمک کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در تشریح روند بررسی کلیات و جزئیات لایحه برنامه هفتم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق آئین‌نامه داخلی مجلس نمایندگان از زمان انتشار لایحه پنج روز کاری فرصت دارند تا پیشنهادات خود را روی مواد، بندها و تبصره‌های لایحه دولت ثبت کنند. از همان زمان انتشار کمیسیون‌های تخصصی مجلس هم به مدت ۱۰ روز فرصت ارائه پیشنهادات دارند که پنج روز فرصت نمایندگان هم در این مدت مستتر است.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از ۱۰ روز گزارش کمیسیون‌ها به کمیسیون تلفیق ارائه می‌شود. طبق آئین‌نامه داخلی، کمیسیون تلفیق سه هفته کاری به جز ایام تعطیلات رسمی و جمعه‌ها فرصت بررسی لایحه را دارد و بعد از سه هفته گزارش کمیسیون تلفیق بارگذاری می‌شود، سپس نمایندگان حداکثر ۱۰ روز فرصت برای ارائه پیشنهادات خود درباره گزارش تلفیق را دارند.

کمیسیون تلفیق می‌تواند تا ۶ هفته لایحه برنامه هفتم توسعه را بررسی کند

زنگنه اظهار داشت: در نهایت این گزارش با دستور هیئت رئیسه در صحن مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد که همه این زمان‌ها تا دو برابر قابل افزایش است و کمیسیون تلفیق می‌تواند حداکثر تا ۶ هفته به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه بپردازد. روند بررسی لایحه بودجه سالانه اینگونه است که ابتدا کلیات در صحن بررسی می‌شود و در صورت تصویب کلیات گزارش به کمیسیون تلفیق برای بررسی جزئیات داده می‌شود، اما درباره لایحه برنامه اینگونه است که گزارش کمیسیون تلفیق مبتنی بر بررسی کلیات و جزئیات است و گزارش کمیسیون تلفیق باید ناظر به بررسی کلیات و جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه باشد.

وی تصریح کرد: اگر کلیات لایحه برنامه هفتم در صحن مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد، مجلس وارد جزئیات می‌شود اما اگر مجلس به کلیات رأی نداد با نظر مجلس شورای اسلامی یا لایحه به دولت بازمی‌گردد یا برای اصلاح به کمیسیون تلفیق داده می‌شود. همچنین اگر کمیسیون تلفیق به کلیات برنامه هفتم توسعه رأی نداد و مجلس شورای اسلامی کلیات را تأیید کرد، مجدداً لایحه به کمیسیون تلفیق داده شده تا گزارش به صحن آورده شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: با توجه به تعطیلی‌ها و مناسبات ایام تابستان تلاش بر این است که بتوانیم تا اواخر شهریور ماه مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم را به شورای نگهبان ارسال کنیم و شورای نگهبان هم در مدت قانونی ایرادات احتمالی را به صحن مجلس ارجاع دهد. تلاش ما این است که تا قبل از تنظیم و ارسال لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ بتوانیم برنامه هفتم توسعه را به اتمام برسانیم.

اواسط مرداد بررسی برنامه هفتم در مجلس آغاز می‌شود

زنگنه گفت: پیش‌بینی می‌شود که با فرض تمدید مهلت بررسی‌ها، تا اواسط مرداد ماه گزارش کمیسیون تلفیق به صحن مجلس ارائه شود. از امروز هم بحث استماع در جلسه کمیسیون تلفیق برنامه شروع می‌شود و قرار است رئیس سازمان برنامه و بودجه وزرای مربوطه در کمیسیون حاضر شده و از لایحه دفاع کنند و به سوالات نمایندگان هم پاسخ دهند.

نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از شنبه نیز بررسی کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه در کمیسیون تلفیق شروع خواهد شد. در صورتی که کلیات رأی آورد کمیسیون وارد جزئیات می‌شود و در غیر این صورت گزارش رد کلیات به صحن مجلس تقدیم خواهد شد. حدود ۲۵ کمیته تخصصی در کمیسیون تلفیق برنامه تشکیل شده است و روز گذشته هم آئین‌نامه کمیسیون تلفیق تصویب شد.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در شهریور ماه سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه را ابلاغ فرمودند که دولت در لایحه برنامه بندهای ابلاغی را مورد توجه قرار داده و تنظیم برنامه هفتم طبق سند ابلاغی از نکات مثبت آن است. همچنین دولت و سازمان برنامه و بودجه سند پشتیبانی را در اختیار تلفیق گذاشته‌اند. مسئله‌محور بودن هم یکی دیگر از نکات مثبت لایحه برنامه هفتم است. برای مثال، در حوزه کشاورزی، امنیت غذایی، انرژی، صندوق بازنشستگی و حل مشکلات آنها مواردی مورد توجه قرار گرفته است.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: همچنین جداول با شاخص‌های قابل تشخیص ارائه شده است، به این معنا که دولت در ابتدای هر فصل جداولی ارائه کرده که در ذیل آن شاخص‌هایی هم وجود دارد. البته عدم توجه به منابع از جمله نقاط ضعف برنامه است و جداول منابع و مصارف در پیوست نیامده است که مقرر شد سازمان برنامه و بودجه منابع و مصارف در اختیار کمیسیون تلفیق برنامه قرار دهد. همچنین علی رغم اینکه برنامه هفتم مساله‌محور است، اما به نظر می‌رسد که برخی مسائل مغفول مانده است.

زنگنه تاکید کرد: ما در کمیسیون تلفیق آماده دریافت نظرات کارشناسان و نخبگان هستیم. در جلسه‌ای که با رئیس مجلس شورای اسلامی داشتیم تاکید شد که اولین هدف مجلس ایجاد ثبات اقتصادی و کاهش تورم است و باید به رشد و تعالی و توسعه در شاخص‌های مختلف توجه شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

محمدسعید صفاری، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام‌صادق(ع):

انقلاب خمینی کبیر؛ راهبر وارثان عالم

محسن فرجیان روزنامه‌نگار:

رسانه کارآمد و هزینه‌های آن

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

دست سردبیر، گاوبازی اپوزیسیون و پروژه ما

سیدجواد نقوی خبرنگار فرهیختگان؛

بی‌بی‌سی نمی‌تواند خودش را احیا کند؟‌ +فیلم

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار