کارگاه آموزشی نحوه تدریس دروس «ریاضی ۱» و «فیزیک ۱» با رویکرد هوش مصنوعی عصر دوشنبه با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد، محمد علیاکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، توحید پوررستم رئیس واحد تهران مرکزی و جمعی از اعضای هیاتعلمی برگزیده واحدهای دانشگاهی سراسر کشور در واحد تهران مرکزی برگزار شد.
*دکتر طهرانچی گفت: «جریان آموزش، جریانی بسیار تحولگرا و ناظر بر آینده است. توقف در آموزش میتواند در عقبنگهداشت جامعه بسیار موثر باشد. شاید این روزها با کلیدواژه بیرغبتی جوانان به دانشگاه مواجه شده باشیم، اما واقعیت این است که فرکانس طبیعی جوانان تغییر کرده و دانشگاه در همان فرکانس سابق در حال ارسال امواج است، بدیهی است هرچه در این فرکانس میگوییم، برمیگردد.»
*رویه فعلی باعث شده تا نیمسال اول و دوم رشتههای مهندسی تبدیل به کلاسهای کسلکننده و زاید دانشجویان شود. آیا یک مهندس خوب یا حتی دانشآموخته علوم اجتماعی خوب به ذهن ریاضی نیازمند نیست؟ در قرآن کریم «هل یستوی الذین»های زیادی وجود دارد که بدیهیات را در قالب مقایسه بیان میکند، اما آیا خداوند خواسته بدیهیات را بگوید؟ خیر، بلکه اگر کسی نابرابری را نفهمد، خبیث و طیب را تشخیص نمیدهد.
*دانشگاهها باید واقعیت هوش مصنوعی،ChatGPT و... را بپذیرند و فرکانس ارسال امواجشان را تغییر دهند، بنابراین تحول برای جوان ایرانی «شایدی» نیست که باید اتفاق بیفتد، بلکه «بایدی» است که توسط نظام آموزش عالی باید رقم بخورد. بسیاری فکر میکنند ناامیدی جوان به دلیل تورم و گرانی است، اما مساله اصلی او این موضوعات نیست، مساله او رضایتمندی از زندگی و آموزش است. لذت یادگرفتن از او گرفته شده و باید روش را تغییر داد و طرحی نو درانداخت.
* باید در کلاسهای ریاضی و فیزیک، فکر کردن را به دانشجو یاد بدهیم. این درسها مهندس را فکور تربیت میکند و شرط آن ایجاد علاقه یادگیری در دانشجو و استفاده از روشهای جدید آموزش است. یعنی دانشجویان ما با تلفن همراهشان به کلاس بیایند، با تلفن همراه یاد بگیرند و با آن امتحان بدهند، چون امروز این وسیله و اتصال به اینترنت جزئی از زندگی مردم شده است. ما در کلاس به سوالات دانشجویان پاسخ نمیدهیم و آموزشمان برای آنها کافی نیست که مجبور میشوند به تلفن همراه خود مراجعه کنند.
ادامه گزارش را اینجا بخوانید