حجم تجارت ایران با ونزوئلا در 8 سال اخیر 35 هزار برابر شده است؛
سفر روز گذشته رئیس‌جمهور در دوره‌ای انجام می‌گیرد که چپ‌ها آمریکای لاتین را به تسخیر خود درآورده‌اند.
  • ۱۴۰۲-۰۳-۲۳ - ۰۶:۳۷
  • 00
حجم تجارت ایران با ونزوئلا در 8 سال اخیر 35 هزار برابر شده است؛
رفیق ۲۰ میلیاردی
رفیق ۲۰ میلیاردی

سیدمهدی طالبی، خبرنگار گروه بین الملل:سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور روز گذشته عازم طولانی‌ترین سفرش از زمان ریاست‌جمهوری‌اش شد. در این سفر، رئیسی به 3 کشور ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا خواهد رفت و با مقامات این کشورها دیدار و گفت‌و‌گو خواهد کرد. اگرچه برای ایران کشورهای آمریکای لاتین و به‌ویژه کوبا و ونزوئلا نماد مبارزه با امپریالیسم بوده‌اند اما درکنار این موضوع، توسعه تجارت با آمریکای لاتین و به‌ویژه ونزوئلا در اولویت دولت قرار دارد.

برخلاف دولت قبل، دولت سیزدهم تلاش دارد با بازگرداندن سیاست خارجی ایران به نقطه تعادل، از مزایای همکاری با کشورهای مختلف بهره ببرد. بر همین اساس پس از تاکید ویژه بر گسترش همکاری با همسایگان در گام نخست، تعامل با کشورهایی که در سال‌های گذشته به‌دلیل غلبه نگاه به غرب، در سیاست خارجی ایران به حاشیه رانده شده‌اند، در دستورکار قرار گرفته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد این تنها سفر رئیسی به آمریکای لاتین نیست و او در آینده به برزیل نیز سفر خواهد کرد.در بین کشورهایی که رئیس‌جمهور به آن سفر کرده، ونزوئلا جایگاه ممتازی دارد. این کشور دارای عظیم‌ترین منابع نفتی در دنیاست و یکی از ذخایر بزرگ طلا را به‌خود اختصاص داده است. در شرایط تحریمی فعلی، گسترش تعامل با کشورهایی که شرایط مشابه دارند، می‌تواند بخش قابل‌توجهی از فشار بر کشور را بی‌اثر کند.

افت‌وخیز در تجارت:در سال گذشته و با وجود تداوم تحریم‌ها، ایران با طراحی‌های متنوع توانست صادرات خود به ونزوئلا را به رقم حیرت‌انگیز 3 میلیارد و 600 میلیون دلار ( 118 میلیون دلار صادرات غیرنفتی براساس گزارش گمرک) ارتقا دهد. شنیده‌ها حاکی است که دولت به‌دنبال توسعه صادرات به ونزوئلا تا مبلغ 20 میلیارد دلار در سال 1404 است. این رقم البته تنها محدود به صادرات نفت نیست. تهران می‌خواهد علاوه‌بر انرژی در سایر حوزه‌ها همچون معادن، خودرو، پالایشگاه، فولاد، پزشکی و... متمرکز شود.

از خودرو تا شرکت‌های دانش‌بنیان:سال گذشته در جریان سفر رئیس‌جمهور ونزوئلا به تهران، سند جامع همکاری‌ راهبردی ۲۰‌ساله دو کشور به امضا رسید. جزئیاتی درباره این سند منتشر نشده اما رسانه‌ها نوشته‌اند که این سند شامل همکاری‌های تهران و کاراکاس در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، گردشگری، اقتصادی، نفتی و پتروشیمی می‌شود. بر پایه این سند، یکی از زمینه‌های همکاری دو کشور در حوزه خودرو بوده است و شرکت سایپا طی قراردادی متعهد شده است در ونزوئلا عرضه خودرو داشته باشد .

جدا از ونزوئلا، ایران استفاده از ظرفیت پالایشگاه ۱۰۰ هزار بشکه‌ای «بولیوار سوپریم سوئنو» در نیکاراگوئه را هم در برنامه دارد.

متن کامل را اینجا بخوانید .

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰