واقعیت‌هایی تلخ در بازدید رئیس قوه قضائیه از انبار بنادر؛
در حال حاضر حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد و بخشی از این کالاها، کالاهای اساسی است.
  • ۱۴۰۲-۰۳-۲۰ - ۱۷:۴۵
  • 00
واقعیت‌هایی تلخ در بازدید رئیس قوه قضائیه از انبار بنادر؛
آنژیو برای قلب رسوب‌زده بندر
آنژیو برای قلب رسوب‌زده بندر

زینب مرزوقی، خبرنگار گروه جامعه: حجت‌الاسلام‌ محسنی‌اژه‌ای در ادامه بازدید‌های میدانی خود از انبار‌های بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و در راستای صیانت از حقوق عامه و ساماندهی فرآیند‌های ناظر بر واردات و صادرات، از بنادر «امیرآباد» واقع در شرق مازندران و «نوشهر» در غرب این استان بازدید کرد.

اژه‌ای از فاسد شدن بیش از دو هزار و 913 تن ذرت خبر داد و از وضعیت نابسامان ترخیص کالا و مشکلات آن گفت: «وجود محموله‌های فاسد در انبارها، از جهات مختلف  ضرر و زیان دارد. علاوه‌بر ضرر‌های مادی که به‌واسطه تخصیص ارز برای واردات آنها به کشور تحمیل می‌شود یا هزینه‌هایی که بعضا برای معدوم‌سازی آنها صرف می‌شود، موضوع مهم دیگر آن است که این محموله‌های فاسد گاها موجبات سرایت فساد به سایر محموله‌های موجود در انبار را فراهم می‌کنند.»

رئیس قوه قضائیه کشور در اشاره به فاسد شدن محموله ذرت موجود در بنادر امیرآباد، تصریح کرد: «از شدت بوی نامطبوعی که از این محموله ذرت فاسدشده متصاعد می‌شود، به‌سختی می‌توان وارد انبار شد. من بازدید از بنادر استان مازندران را در دستور کار قرار دادم تا از نزدیک بررسی به عمل آورم که آیا وزارت صمت، اموال تملیکی، سازمان بازرسی و... درخصوص آن موضوعاتی که ما از سال قبل روی آنها اصرار داشتیم و آنها را پیگیری کردیم، به وظایف و تکالیف خود عمل کرده‌اند یا خیر. اگر به وظایف خود عمل نکرده‌اند باید اقدامات عاجلی انجام شود تا از وارد آمدن خسارت به بیت‌المال جلوگیری شود.»

اژه‌ای در ادامه درباره دلیل بازدیدش از بنادر مازندران گفت: «علت بازدید امروز من از بنادر استان مازندران مشاهده ملموس و نزدیک معایب و معضلات ناظر بر ورود و خروج کالا‌ها و محموله‌ها در این بنادر است تا بتوانیم با کمک‌ سایر قوا، تدابیری را در راستای رفع این معضلات و معایب در جهت صیانت از حقوق عامه و مسدود کردن بستر‌های فسادزا اتخاذ کنیم. نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که در یک سیلو به مدت 7 ماه گندم باقی بماند و ترخیص نشود؛ یا اینکه به مدت یک سال در مخازن شاهد باقی ماندن و عدم ترخیص کالایی ضروری نظیر روغن باشیم.»

براساس اظهارات سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، در حال حاضر حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن کالای متروکه در گمرکات کشور وجود دارد و بخشی از این کالاها، کالاهای اساسی است. تنها در بندر امام خمینی(ره) طبق آخرین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در ماه‌های اخیر 4 میلیون تن نهاده‌های دامی در این بندر رسوب شده است. دلایلی نظیر کمبود نقدینگی و منابع ریالی شرکت دولتی برای تسویه با بانک و خروج کالا از انبارهای گمرکی، عدم همکاری مناسب سازمان برنامه‌وبودجه در تامین منابع قانونی، وجود ایرادهای مختلف در برگزاری مناقصه شرکت حمل دارای صلاحیت، بدحسابی شرکت دولتی با شرکت‌های حمل و عدم تمایل آنها به همکاری با شرکت دولتی مربوطه منجر به بروز چنین معضلاتی شده است.

 

ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰