فوتبال ایران بعد از افشای بندهای جدید آیین‌نامه نقل و انتقالات شوکه شده‌ است؛ مدافعان و مخالفان قانون جدید چه می‌گویند؟
فدراسیون فوتبال با نظر سازمان بازرسی کل کشور برای کنترل هرچه بهتر نقل و انتقالات تابستانی فصل جدید مسابقات، کارگروهی را تشکیل داد تا قوانین جدیدی را برای باشگاه‌ها در نظر بگیرد.
  • ۱۴۰۲-۰۳-۰۶ - ۰۰:۱۷
  • 00
فوتبال ایران بعد از افشای بندهای جدید آیین‌نامه نقل و انتقالات شوکه شده‌ است؛ مدافعان و مخالفان قانون جدید چه می‌گویند؟
بمب واقعی نقل و انتقالات را ببینید
بمب واقعی نقل و انتقالات را ببینید

حمیدرضا اسکندری، خبرنگار:فدراسیون فوتبال با نظر سازمان بازرسی کل کشور برای کنترل هرچه بهتر نقل و انتقالات تابستانی فصل جدید مسابقات، کارگروهی را تشکیل داد تا قوانین جدیدی را برای باشگاه‌ها در نظر بگیرد.در ادامه موارد قابل بحث را با نظر کارشناس ارزیابی خواهیم که در زیر می‌خوانید.

سلیمانی: باشگاه‌ها ملزم به اجرای آن نیستند!
* طبق ماده 20 اساسنامه اگر قرار است قانون یا قوانینی تصویب شود باید مجمع آن را قانون‌گذاری کند.

عضو کارگروه فدراسیون: توصیه کردیم اما باید اجرا کنند
* برای کنترل بهتر قرارداد تصمیم گرفتیم یک‌سری موارد را به باشگاه‌ها توصیه کنیم که در فصل نقل و انتقالات آنها را در قراردادشان اجرا کنند.نمایندگان باشگاه‌ها در جلسه اخیر امضا دادند که موارد را رعایت کنند و حتما این کار را خواهند کرد.

سهم فدراسیون از قراردادها بدون پاداش قهرمانی
*در بند 11 آیین‌نامه آمده است که باشگاه‌های شرکت‌کننده در مسابقات لیگ برتر باید 2.5 درصد از کل مبلغ قرارداد را از دستمزد بازیکنان، کادرفنی و سایر عوامل طرف قرارداد، کسر و به‌عنوان حق عضویت به فدراسیون فوتبال پرداخت کنند. 

پاداش بیش از اندازه ممنوع
*یکی از مورادی که به باشگاه‌ها ابلاغ شده و در بند 10 نیز آمده است، پرداخت خارج از قرارداد به بازیکنان ومربیان به‌عنوان پاداش برد یا صعود یا هرگونه مبالغ تشویقی یا ارائه خدمات رفاهی دیگر با هر عنوان است.

ماجرای خبرساز حق فسخ یکطرفه
*یکی از موارد مهم آیین‌نامه که اعتراض بازیکنان و ایجنت‌های آنها را در فضای مجازی درپیش داشته بحث حق فسخ یکطرفه است. موضع فیفا در این مورد این است که بازیکنان و مربیان اگر دو ماه حقوق نگیرند می‌توانند به باشگاه خود و فیفا همزمان نوتیس داده و بعد از 10 روز اگر پول‌شان را نگرفتند می‌توانند یکطرفه فسخ کرده و کل پول قراردادشان را نیز بگیرند. اما آیین‌نامه جدید این مدت را به 4 ماه افزایش داده است و زمان 10 روزه نوتیس (اخطار) را به 15 روز افزایش داده است.

برداشتن حق فسخ یکطرفه
*در آیین‌نامه جدید آمده است که بازیکنان دیگر نمی‌توانند برای جدایی خود مبلغی را به‌عنوان بند فسخ یکطرفه لحاظ کنند درحالی‌که عرف است در خیلی از لیگ‌های معتبر دنیا بازیکنان با باشگاه‌ها بر سر مبلغی به‌عنوان بند فسخ به توافق می‌رسند. اما اینکه این قانون به طور کل برداشته شود عجیب است.

کم کردن سهم بازیکنان امید و جوان
*در آیین‌نامه لحاظ شده که باشگاه‌ها برای سهمیه زیر 23 سال و زیر 21 سال خود می‌توانند هرکدام 4 سهمیه داشته باشند و 6 بازیکن جوان هم از آکادمی خود را به سازمان لیگ برای صدور کارت بازی معرفی کنند. این در حالی است که پیش از این سهمیه بازیکنان امید و جوانان باشگاه‌ها 15 بازیکن بود. 

همکاری با کارگزار رسمی
*در بند 4 آیین‌نامه آمده است که اگر بازیکن تمایل به همکاری با یک کارگزار را دارد باید با این کارگزار رسمی قرارداد امضا کند و این قرارداد را نیز به باشگاه ابلاغ کند. 

قرارداد دسته‌جمعی ممنوع
* اما در بند 7 آیین‌نامه آمده که قرارداد دسته‌جمعی برای کادرفنی ممنوع است و هر یک از اعضای کادرفنی باید قرارداد جداگانه‌ای با باشگاه خود امضا کنند. این مساله کمک می‌کند تا باشگاه‌ها با اخراج سرمربی حداقل بتوانند با هر یک از دستیاران او که تمایل داشته باشند، ادامه دهند.

تعیین سرمربی و مدیر به بازیکن ارتباطی ندارد
*در بند 13 آیین‌نامه جدید آمده است که طبق مقررات یک قرارداد نمی‌تواند تحت‌تاثیر اشخاص ثالث قرار گیرد و قید مواردی از قبیل منوط کردن ادامه قرارداد به تداوم حضور یک سرمربی یا ادامه مدیریت یک شخص در باشگاه فاقد اعتبار است.
علاوه‌بر این موارد، موادی چون ممنوعیت پرداخت حق کارگزاری توسط باشگاه، ممنوعیت عقد قرارداد قرضی برای بازیکنان داخلی و...

متن کامل را اینجا بخوانید.

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰