• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۲-۲۳ - ۱۰:۴۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0
سیدغنی نظری‌خانقاه، عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

مشکلات کشور باید با مشارکت همگانی حل شود، اما ائتلاف با هر جریانی هم لزوما جواب نمی‌دهد

سیدغنی نظری‌خانقاه، عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، حزب نزدیک به محمدباقر قالیباف در ابتدا با اشاره به باورهای سیاسی جریان موسوم به نواصولگرایان گفت: «من سخنگوی نواصولگرایان نیستم. آنان افرادی هستند که بالاخره به تغییراتی در شیوه و روش‌های اصولگرایی معتقدند.

مشکلات کشور باید با مشارکت همگانی حل شود، اما ائتلاف با هر جریانی هم لزوما جواب نمی‌دهد

سیدغنی نظری‌خانقاه، عضو شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی، حزب نزدیک به محمدباقر قالیباف در ابتدا با اشاره به باورهای سیاسی جریان موسوم به نواصولگرایان گفت: «من سخنگوی نواصولگرایان نیستم. آنان افرادی هستند که بالاخره به تغییراتی در شیوه و روش‌های اصولگرایی معتقدند. ایستا و ساکن بودن جناح سیاسی را نمی‌پذیرند. البته به‌طورکلی احزاب و جریانات سیاسی نمی‌توانند ایستا و ساکن باشند. بالاخره باید تغییر و تحول روزانه داشته باشیم. تغییر و تحول هم باید روبه‌جلو باشد، نه بازگشت به عقب. ما به‌دنبال این هستیم که مسائل و مشکلات کشور با مشارکت همگانی حل شود. این چالش‌ها با هماهنگی همه قوا قابل‌حل است. مجلس یک قسمت قضیه است. بعضا شاهدیم، تصمیماتی که ما در مجلس می‌گیریم در دستگاه‌های اجرایی و قضایی با جدیت پیگیری و اجرایی نمی‌شود. این یعنی مثلا در آن نمونه خاص قسمت‌های عمده کار می‌لنگد. اصلا انتخابات را بگذاریم کنار، برای اداره امور جامعه هماهنگی لازم است. نکته دیگر آنکه غیر از هماهنگی، تغییر و تحول هم از دیگر لازمه‌های حل چالش‌هاست، باید از خطاهای گذشته عبرت گرفت، نقاط قوت را تقویت کرد و نقاط ضعف را از بین برد. این هم بخشی از قضیه است. بحث بعدی را باید رقابت و مشارکت‌پذیری دانست. مقام‌معظم‌رهبری نکاتی در دیدار با مسئولان نظام مطرح کردند که بحث مشارکت در آن خیلی جدی بود. بالاخره این مردم هستند که باید در انتخابات مشارکت داشته باشند تا احزاب رونق بگیرند و این احزاب هستند که می‌توانند در آوردن مردم پای صحنه نقش اساسی ایفا کنند. درحال‌حاضر نگرش مردم به حزب در کشور نگرش مثبتی نیست، بالاخره واقعیتی است. از طرف دیگر افرادی که خارج از چهارچوب حزبی رای می‌آورند عموما مطالبات فردی دارند و نمی‌شود نسبت به کارآمدی‌‌شان اطمینان داشت. 

  برخی افراد با طرح ناپخته «صیانت» می‌خواستند مجلس را مقابل مردم قرار دهند
او همچنین گفت: «بالاخره این مملکت با هزاران شهید به دست ما رسیده است. ما باید عرضه داشته باشیم که این دستاورد را حفظ کنیم و به نسل بعد تحویل دهیم. مقام‌معظم‌رهبری هم موضوع مجلس انقلابی را مطرح و سه‌بار هم آن را تکرار کردند و درنتیجه تکلیف ما سنگین‌تر از گذشته شده است. مردم باید احساس کنند مجلس از خودشان است. نه اینکه درگیر حواشی مختلف شویم. در دو، سه مورد مجلس امتحانش را خوب پس داد، مثلا با طرح ناپخته صیانت می‌خواستند کاری کنند که مجلس مقابل مردم قرار بگیرد. برخی تندروها تلاش می‌کردند مواردی را که خیلی از جامعه آن را قبول ندارند به اسم مجلس به تصویب برسانند. درحالی‌که مجلس از افکار عمومی نظرسنجی می‌کند و در مواردی که ببیند اکثریت جامعه‌ موردی را قبول ندارد اصلا وارد نمی‌شود یا در موردی دیگر، در بحث اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی به‌دنبال کمک به کارگران بودیم اما دیدیم هزینه پروانه‌های ساختمانی به‌شدت افزایش پیدا کرد و به ساخت‌وساز ضربه خورد. با بازخورد افکار عمومی متوجه اشتباه خود شدیم و آن را اصلاح کردیم.»

  ائتلاف سال 98 بین نواصولگرایان و جبهه پایداری تکرار نخواهد شد
این عضو شورای مرکزی حزب موسوم به جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی درباره احتمال ائتلاف دوباره اعضای این جریان با نامزدهای مورد حمایت حزب موسوم به جبهه پایداری انقلاب اسلامی، این‌طور توضیح داد: «اعضای هر ائتلافی باید با یکدیگر اشتراکات زیادی داشته باشند. من و شما هم اگر بخواهیم به مسافرت برویم، باید اشتراکات‌مان از اختلافات‌مان بیشتر باشد تا دچار مشکل نشویم. اما فرض کنید 90 درصد اختلاف سلیقه داشته باشیم، نتیجه چه می‌شود؟ آن ائتلافی که سال 98 صورت گرفت دوستان چون در آن مقطع به نواصولگرایان نیاز داشتند، شروط را پذیرفتند و وارد شدند. الان هم بیشتر حاشیه‌هایی که برای مجلس درست می‌شود به‌دلیل عملکرد آن دوستان است. دوستانی که اشاره کردید، در انتخابات سال 98 آمدند از ظرفیت نواصولگرایان استفاده کردند. بعضی از افرادی که الان در تهران نماینده هستند، اگر در لیست قرار نمی‌گرفتند، در روستاهای خودشان هم رای نمی‌آوردند. ما در جریانات چپ و راست نمونه آن را دیده‌ایم، مثلا در دوره دهم نماینده‌ای بود که در منطقه خودشان هزار رای نیاورده بود اما در تهران بالای یک‌میلیون رای آورد یا در همین دوره، افرادی انتخاب شدند که در دانشگاه خودشان اگر برای یک کانون فرهنگی نامزد می‌شدند یا در تعاونی مسکنی ثبت‌نام می‌کردند، رای نمی‌آوردند. با توجه به این نکته شاهد آن بودیم که برخی آمدند به جریان نواصولگرایی به سرلیستی آقای قالیباف وصل شدند و رای آوردند. از اولین روز کاری در مجلس هم به‌خاطر حمله به اشخاص، کلیت مجلس را زیرسوال می‌بردند. این انصاف نیست. من اگر با شخصی اختلاف دارم، نباید کل جریان سیاسی مرتبط با آن شخص را دچار حاشیه کنم. این کار غیراخلاقی است. باتوجه به تجربه تقریبا چهارساله همکاری در مجلس، شخصا پیشنهاد می‌کنم اگر همان اتفاق تکرار شود (ائتلاف)، جریانات دیگر هم دچار ریزش خواهند شد. بالاخره برخی افراد از ابتدا به‌دنبال طرح صیانت بودند، قانونمند شدن فضای مجازی با آنچه که دوستان به دنبالش بودند خیلی تفاوت دارد. خیلی فرق هست بین اینکه صورت مساله را از اساس پاک کنیم یا به حل یک مشکل بپردازیم. درباره این نمونه خاص باید گفت هیچ‌کس مخالف قانونمند شدن فضای مجازی نیست اما اینکه شما تمام جدیت و عزم‌تان در مسیر تصویب چیزی مثل طرح صیانت باشد، درست نیست. به نظرم با توجه به جمیع این موارد، امکان ندارد این اتفاق مجددا تکرار شود. اشتراکات هر ائتلافی نسبت به اختلافاتش باید بالای 50 درصد باشد. اگر اشتراکات فکری کم باشد قطعا آن ائتلاف به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.»

  جریانی نزدیک به رئیس‌جمهور اسبق هم در انتخابات نامزد معرفی خواهد کرد
نظری‌خانقاه در پایان با اشاره به وجود یک جریان خاص که هدفش تخریب دولت، مجلس و روابط این دو قوه است، از تصمیم احتمالی برخی افراد نزدیک به رئیس‌جمهور اسبق برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم خبر داد. او در این‌باره گفت: «یک جریان انحرافی به‌دنبال تضعیف همزمان دولت و مجلس است. همین قضیه خودروهای شاسی بلند نمونه‌ای از این تلاش‌ها بود. ربط دادن خودرویی که در سال ۱۳۹۹ اعطا شده به استیضاح وزیر در سال ۱۴۰۲ چه معنایی دارد؟ البته دادستان کل کشور هم اعلام کرد افرادی که این ادعا را داشتند در این رابطه مدارکی تحویل نداده‌اند. جریان اصولگرایی باید بداند یک جریان انحرافی در پشت آن به‌دنبال تضعیف دولت و مجلس است. برخی معتقدند آشی که برای من نیست، بگذار ظرفش شکسته شود. به‌خاطر یک دستمال نباید قیصریه را به آتش کشید.» او در پایان در پاسخ به اینکه این جریان تا چه میزان به محمود احمدی‌نژاد قرابت دارد و آیا قرار است در انتخابات پیش رو لیستی معرفی کنند یا خیر، گفت: «تنها نماینده‌ای که با احمدی‌نژاد نشست و برخاست داشت همین آقایی بود که مساله خودروها را مطرح کرد. تحرکات این‌ جریان، عقبه سیاسی دارد. قطعا در پشت‌صحنه جلسات متعددی برای آن برگزار شده و هدف این فعالیت‌ها هم آن است که کلیت نظام را به فساد سیستمی متهم کنند. این فعالیت‌ها تلاشی است که به مردم بگویند ما همچنان هستیم؛ به ما توجه کنید. قطعا در انتخابات هم فعال خواهند بود. اما باید دید چه پوششی را برای فعالیت انتخاباتی در نظر می‌گیرند.» 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانمرتبط ها