• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۲-۲۰ - ۲۳:۳۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
محکومیت ترامپ در آزار جنسی قرار است کار جمهوری‌خواهان برای انتخابات 2024 را دشوار کند

رسوایی فیل‌ها

دموکرات‌ها دوست داشتند خودشان و در مجلس نمایندگان آمریکا کار ترامپ را برای همیشه تمام کنند. تمام تلاش‌شان را هم کردند و ترامپ را دو بار استیضاح کردند اما به مدد جمهوری‌خواهان مجلس سنا، ترامپ تبرئه شد تا خرمهره جمهوری‌خواهان برای انتخابات 2024 باشد.

رسوایی فیل‌ها

دموکرات‌ها دوست داشتند خودشان و در مجلس نمایندگان آمریکا کار ترامپ را برای همیشه تمام کنند. تمام تلاش‌شان را هم کردند و ترامپ را دو بار استیضاح کردند اما به مدد جمهوری‌خواهان مجلس سنا، ترامپ تبرئه شد تا خرمهره جمهوری‌خواهان برای انتخابات 2024 باشد. او کاندیدای انتخابات 2024 است و دموکرات‌ها از این موضوع به‌شدت نگرانند. شاید همین نگرانی است که باعث رسیدگی قضایی به اتهامات ترامپ در آستانه انتخابات شده است. او رسما به میدان آمده تا این‌بار به تعبیر خودش «جو خوابالو» را شکست دهد. مسیر رسیدن به کاخ‌سفید برای ترامپ چندان هموار نیست. او در طول زندگی‌اش به‌قدری فساد و بی‌بندو‌باری داشته است که محکوم کردنش برای دادگاه‌های آمریکا چندان سخت نباشد. اگرچه ترامپ با پول دهان بسیاری از کسانی که به آنها تجاوز کرده را بسته اما برخی افراد ترجیح می‌دهند از مسیر دادگاه او را رسوا کنند و در کنار آن پولی هم به‌جیب بزنند. جدیدترین پرونده فساد اخلاقی رئیس‌جمهور سابق آمریکا، سه‌شنبه تعیین‌تکلیف شد. هیات‌منصفه دادگاه منهتن به این نتیجه رسیده‌اند که دونالد ترامپ در بهار ۱۹۹۶ «جین کارول» را مورد آزار و اذیت قرار داد، اما تجاوزی را که روزنامه‌نگار مدعی آن است را مرتکب نشده است. شبکه خبری الجزیره، شامگاه سه‌شنبه گزارش داد که دادگاه منهتن رئیس‌جمهور سابق آمریکا را موظف کرد به‌عنوان بخشی از حل‌و‌فصل این دعوا، دو میلیون دلار غرامت به کارول بپردازد و ۳ میلیون دلار دیگر برای غرامت به‌خاطر افترا به این روزنامه‌نگار پرداخت کند. کارول ۷۹‌ساله ترامپ ۷۶‌ساله را متهم کرده که در اواسط دهه ۹۰ میلادی در یک فروشگاه بزرگ در شهر نیویورک به او تجاوز کرده بود. هیات‌منصفه ۹ نفره متشکل از ۶ مرد و ۳ زن در دادگاه فدرال منهتن پس از حدود ۳ ساعت بحث و گفت‌وگو حدود ۵ میلیون دلار غرامت برای ترامپ تعیین کرد. ترامپ حکم صادر شده علیه خود در پرونده تجاوز جنسی به کارول را «بزرگ‌ترین شکار موهومات» توصیف کرد. ترامپ در توضیح تصمیم دادگاه منهتن علیه او در حساب کاربری خود در پلتفرم اجتماعی خود «تروث سوشال» نوشت: «این حکم مایه شرمساری است؛ این ادامه بزرگ‌ترین شکار موهومات در تمام دوران است.» 
5 میلیون دلار رقم قابل‌توجهی برای خانم کارول است اما بیش از این رقم، آنچه برای دموکرات‌ها اهمیت دارد، اثر این محکومیت در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده است. آنها امیدوارند بتوانند با برچسب «آزارگر جنسی» ترامپ را به گوشه رینگ ببرند و با چند ضربه دیگر او را از رینگ بیرون بیندازند. اما یک نگرانی هم دارند و آن بدل زدن ترامپ است. دموکرات‌ها به‌خوبی می‌دانند که این محکومیت در پایگاه ترامپ در حزب جمهوری‌خواه، جایی که حامیان او به سیستم حقوقی ایالات‌متحده با شک و تردید می‌نگرند و در تمام انواع ناملایمات در کنار او ایستاده‌اند لطمه‌ای ایجاد نمی‌کند، اما امیدوارند که افراد مردد در همین نقطه بتوانند تصمیم بگیرند. در انتخابات اگر‌چه داشتن پایگاه رأی بسیار مهم است اما برای پیروزی، نیاز به کسب آرای افراد مردد یا مستقل که به‌هیچ‌یک از دو حزب گرایش ندارند، تعیین‌کننده خواهد بود. 
تا به حال ترامپ یک کمپین نسبتا منظم برای بازپس‌گیری کاخ سفید در سال 2024 را به اجرا درآورده است. او در نظرسنجی‌های مربوط به نامزدی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024 پیشتاز است. بنابراین علی‌رغم دو استیضاح و یک کیفرخواست جنایی، ترامپ در نظرسنجی واشنگتن پست-ای‌بی‌سی نیوز که روز یکشنبه منتشر شد، با هفت امتیاز از جو بایدن پیشی گرفت. به‌طرز شگفت‌انگیزی، 18 درصد از پاسخ‌دهندگانی که فکر می‌کنند ترامپ باید دستگیر شود، همچنان او را به رئیس‌جمهور فعلی ترجیح می‌دهند. 
با این حال ترامپ همچنان با خطرات قانونی فزاینده‌ای مواجه است. او ماه گذشته در نیویورک در مورد 34 اتهام جنایی جعل سوابق تجاری به‌دلیل پرداخت پول به بازیگر فیلم‌های مستهجن در جریان انتخابات 2016 مواجه شد. به‌نظر می‌رسد ترامپ به‌دلیل تلاش برای ابطال انتخابات 2020 در ایالت جورجیا با اتهامات جنایی روبه‌رو شود. او همچنین هدف تحقیقات فدرال در‌مورد اقداماتش در حول و حوش انتخابات، از‌جمله تحریک هوادارانش برای حمله به کنگره آمریکا قرار دارد. یک بازرس ویژه فدرال نیز در‌حال تحقیق در مورد پنهان کردن اسناد محرمانه در املاک وی در فلوریدا است. در نیویورک هم ترامپ با یک دعوای مدنی بر سر امور تجاری و مالیاتی خود مواجه است. 
با وجود این محکومیت، بخشی از جمهوری‌خواهان همچنان ترامپ را گزینه اصلی برای انتخابات سال آینده می‌دانند. «رونا مک دانیل»، رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان، تلویحا آزارگری جنسی ترامپ را در انتخابات مهم نمی‌داند و می‌گوید: «فکر می‌کنم مردم آمریکا روی آنچه در مرز جنوبی ما اتفاق می‌افتد و تورم، تمرکز خواهند کرد.»
بخشی از جمهوری‌خواهان به‌ویژه آنها که از قبل مخالف ترامپ بودند، نگران تبعات این حکم بر انتخابات سال آینده هستند. آنها معتقدند محکومیت به‌دلیل آزار جنسی و افترا می‌تواند کارشان را تمام کند. جمهوری‌خواهان سنا بلافاصله پس از انتشار حکم، نگرانی‌های خود درباره ادامه حضور ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024 را ابراز کردند. سناتور جان کورنین در این باره به خبرنگاران گفت معتقد نیست ترامپ در نوامبر شانسی دارد، اما اضافه کرد که فکر نمی‌کند این حکم رأی‌دهندگان را تحت‌تاثیر قرار دهد. میت رامنی، سناتور ایالت یوتا که مدت‌ها یکی از اصلی‌ترین مخالفان ترامپ در حزب جمهوری‌خواه بوده است، معتقد است این حکم دلیل دیگری است که ترامپ نمی‌تواند بار دیگر پرچمدار حزب باشد. رامنی گفت: «امیدوارم مردم آمریکا به نتیجه برسند که دونالد ترامپ نباید نامزد ما باشد و او قطعا نباید رئیس‌جمهور ایالات‌متحده شود. ما افراد دیگری داریم که واجد شرایط هستند که می‌توانند حزب ما را به پیروزی برسانند. کسی که مشخص شده است مرتکب تجاوز جنسی شده، نباید چهره حزب جمهوری‌خواه باشد.» تعدادی دیگر از جمهوری‌خواهان سنا نیز توانایی ترامپ برای برنده شدن در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده را زیر سوال بردند. 

  کلینتون؛ ضدحمله ترامپ به دموکرات‌ها
برای دموکرات‌ها، بیش از شکست در انتخابات سال آینده، شکست از دونالد ترامپ دردناک و خطرناک است. ریاست‌جمهوری ترامپ برای آنها به معنای پشت پا زدن به تمام آن چیزی است که دموکرات‌ها برایش ارزش قائلند. او به جای همکاری با متحدان اروپایی، بر طبل یکجانبه‌گرایی می‌کوبد و در منتهی‌الیه نژادپرستی می‌ایستد. از نظر آنان ترامپ به ارزش‌هایی همچون دموکراسی اعتقاد چندانی ندارد و از این‌رو ظهور مجدد او، آمریکا را از درون تهی و نابود می‌کند. البته آنها با نگاهی به نظرسنجی‌های انتخاباتی می‌دانند که هر گزینه‌ای به‌جز ترامپ، شانس چندانی برای پیروزی بر جو بایدن را نخواهد داشت. پس در فرصت باقیمانده باید کاری کنند تا سایر پرونده‌های ترامپ نیز تعیین‌تکلیف شود تا جمهوری‌خواهان ناچار به کنار گذاشتن او شوند. فعلا رسوایی ترامپ در آزار جنسی بهترین ابزار برای نابود کردن اوست اما دموکرات‌ها بیم ضدحمله دونالد ترامپ را هم دارند. رسوایی ترامپ اگرچه قابل دفاع نیست اما او در زمانی دست به چنین اقدامی زده است که هیچ منصب سیاسی نداشته است اما در حزب مخالف، یک رئیس‌جمهور رسوایی بزرگ‌تر از ترامپ را رقم زده است. جمهوری‌خواهان آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری بیل کلینتون از طریق «کنت استار» دادستان ویژه، کلینتون را در مورد یک پرونده‌ آزار جنسی تحت تعقیب قرار دادند. هرچند کلینتون در آن پرونده هرگز محکوم نشد اما او درمورد رابطه نزدیک با «مونیکا لوینسکی» کارآموز جوان کاخ سفید به دادگاه دروغ گفت و کارش به مجلس سنا کشید. مجلس سنا کلینتون را به اتهام ادای شهادت دروغ و تلاش برای جلوگیری از اجرای عدالت محاکمه کرد اما وی با یک رای اضافی توانست از برکناری نجات پیدا کند. با این حال، رسوایی کلینتون در رسانه‌های آمریکا با عنوان «مونیکا گیت» ثبت شد. ترامپ البته یک‌بار از این موضوع بهره‌برداری کرد. آن هم در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016. او پس از افشای ویدئویی درباره تعریفش از روابط جنسی‌اش با زنان، به روابط جنسی بیل کلینتون شوهر رقیب دموکراتش پرداخت و گفت: «در تاریخ سیاسی آمریکا کسی نیست که به اندازه وی از زن‌ها سوءاستفاده کرده باشد.» بعید نیست درصورت مانور دموکرات‌ها بر موضوع آزار جنسی ترامپ، او مجددا دست روی پرونده بیل کلینتون بگذارد.

  نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟
ترامپ در نظرسنجی‌های ملی از رأی‌دهندگان احتمالی حزب جمهوری‌خواه به‌طور متوسط ​​50 درصد رأی دارد. نزدیک‌ترین رقیب بالقوه او -‌فرماندار فلوریدا، ران دیسانتیس که هنوز کمپینی را راه‌اندازی نکرده است- به‌طور متوسط ​​20 درصد آرای مقدماتی جمهوری‌خواهان را به‌دست آورده است. هیچ کاندیدای احتمالی جمهوری‌خواه دیگری در این نظرسنجی آرای دورقمی ندارد. جالب اینجاست که همه جنجال‌های حقوقی مربوط به ترامپ در نظرسنجی‌ها به او آسیبی نزده است. در ابتدای سال، ترامپ به‌طور متوسط ​​کمی بیش از 40 درصد آرا را به‌دست آورده بود و تنها حدود 10 امتیاز از دیسانتیس جلوتر بود. پیشتازی ترامپ اکنون سه برابر شده است که به‌طور متوسط ​​نزدیک به 30 امتیاز است. البته نظرسنجی همیشه پیش‌بینی درستی نمی‌کند و ممکن است برخی اتفاقات اوضاع را تغییر دهد. اما عامل مهم دیگری که به‌نفع ترامپ است این‌که بسیاری از اعضای منتخب حزب پشت‌سر او هستند. ترامپ از حمایت بیش از 60 فرماندار جمهوری‌خواه و اعضای کنگره برخوردار است. هیچ‌یک از جمهوری‌خواهانی که در انتخابات شرکت می‌کنند یا به نامزد شدن فکر می‌کنند، حتی به تایید دورقمی مقامات منتخب نیز نزدیک نمی‌شوند.
 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار