• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۲-۱۹ - ۲۳:۱۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
احسان همتی، کارشناس بازار سرمایه:

تفاوت‌های بازار فعلی با مرداد 99

احسان همتی، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال «فرهیختگان» که روندهای اخیر بازار سرمایه را چگونه می‌بیند، گفت: «بالاخره بازار یک روند صعودی جدی دوماهه را پشت‌سر گذاشته و به‌عبارت دقیق‌تر در این یک ماه و 25 روز اصلاح جدی و استراحت خاصی نداشته و کلا اصلاح در روندی که روند صعودی معناداری بوده، طبیعی است.

تفاوت‌های بازار فعلی با مرداد 99

احسان همتی، کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال «فرهیختگان» که روندهای اخیر بازار سرمایه را چگونه می‌بیند، گفت: «بالاخره بازار یک روند صعودی جدی دوماهه را پشت‌سر گذاشته و به‌عبارت دقیق‌تر در این یک ماه و 25 روز اصلاح جدی و استراحت خاصی نداشته و کلا اصلاح در روندی که روند صعودی معناداری بوده، طبیعی است. حال سوالی که پیش می‌آید، این است که چرا با این شدت و به این صورت که ترسی ایجاد کرده است؟ واقعیت این است که انتظار این اصلاح باعث شد که به‌محض ارسال سیگنال اصلاح، تحلیل همه این شد که به صف فروش بیایند و سریع‌تر بفروشند و بعد در قیمت پایین‌تری بخرند. لذا این اتفاق افتاد و اگرچه خوب بود این سیگنال ترس به سرمایه‌گذاران و سرمایه‌داران نمی‌رسید و چه‌بسا نرسید و بازار دیروز هم نگاه منفی را که ایجاد شده بود، اصلاح کرد. اما نکته مهمی که خوب است به آن پرداخته شود اینکه این دامنه نوسان 7 درصدی و شدت اصلاح دو، سه روز اخیر اتفاقا باعث می‌شود یکی از آسیب‌هایی که سال 99 اتفاق افتاد، که اصلاح تدریجی و فرسایشی آن سال بود، رخ ندهد. به‌شکلی که سهامدار خرد و سهامداری که دارای تحلیل فنی بازار نبود در جایی سهام خود را فروخت و خارج شد که اتفاقا سهام وی ارزنده شده و جای فروش نبود. اینجا اتفاقی که افتاد همه همراه اصلاح بودند و این‌طور نبود که مثلا بازار 10 درصد ریخته باشد و فرد الف فروخته باشد و فرد ب نفروخته باشد، لذا اول آنکه همه در داخل این اصلاح بودند و دوم آنکه اصلاح سریع انجام و اتفاقا خوب شد که حتی سهامدار خرد ناآگاه فرصت فروش سهام خود را در موقعیت فعلی نیافت. از این رو نکته و کارکرد مثبت دامنه نوسان در این دو روز بود و باعث شد اصلاح زودتر اتفاق بیفتد و سهامدار خرد از ترس خارج نشود و در ادامه روند بازار باشد. البته ادامه روند بازار، همچون یکی، دو ماه اخیر کاملا مثبت نخواهد بود. 

وضعیت بازار چگونه خواهد بود؟ 
احسان همتی نیز درخصوص اینکه روند میان‌مدت بازار را با توجه اصلاح اخیر چگونه خواهد بود، گفت: «روند بازار روند خوبی خواهد بود و حتما در میان‌مدت مثلا 6 ماه آینده عدد شاخص بالاتر از این عدد است. این را می‌توان گفت ولی صعودی اکید نیست و با نوساناتی همراه است، اما به‌نظر شاخص دومیلیون و 100 هزار واحد را نخواهد دید و بیشتر است، پس در کل روند بازار روند خوبی خواهد بود اگر خوب عرضه شود و به‌شکل مطلوب مدیریت گردد ولی انتظار رشد یکی، دو ماه اخیر هم درست نیست.»

نقش سازمان بورس
همتی در پاسخ به این سوال که عده‌ای ریزش اخیر را حاصل عملکرد سازمان بورس می‌دانند، معتقد است: «واقعا اینطور نیست و وجه مثبت ریزش بازار که اتفاقا در تحلیل‌ها به آن پرداخته نشد همین موضوع بوده و درکل به‌نظر شاید در روز اول و دوم ترسی شکل گرفت اما اگر به‌خوبی مدیریت شود هم اصلاح، اصلاح خوبی بود و هم اینکه تلنگری به سرمایه‌گذاران بود تا تلقی اشتباه مبنی‌بر اینکه هرچه بخرند بالا می‌رود و ضرر نمی‌کنند در آنان شکل نگیرد. اتفاقا اکنون زمانی است که باید به سهامداران توصیه کنیم تا سهام ارزنده و بنیادی بخرند تا رشد کند و جای رشد هم دارد، یعنی در وضعیت بدی نیستیم و بازار نگرانی خاصی ندارد.» اصلاح اخیر هم به‌لحاظ عملیاتی و هم به‌لحاظ روانی جلوی رشد غیرطبیعی و حبابی را گرفت. به‌عبارت دیگر اگر دو، سه روز صف خرید در بازار باشد حتما یک‌سری از سهامداران به این نتیجه می‌رسند که می‌توانند سهام خود را بفروشند یا سهام ارزنده بهتری بخرند و احتمالا خرید بدون منطق هم در بازار کمتر خواهد شد. 

ورود پول بیشتر از قبل است
همتی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود پول غریبه در بازار وارد شده و اکنون خارج می‌شود، با رد آن افزود: «نه اصلا خارج نشد؛ چراکه عدد پول ورودی به بازار طی دو، سه‌ماه اخیر، بیشتر از خروج دو، سه روز اخیر بوده و از این بابت نگرانی نیست و اتفاقا اگر بازار طی چند روز اخیر متعادل باشد، روند خروج پول هم کنترل می‌شود.» 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار