

دانشجویان و طلاب چقدر بن دریافت میکنند؟
شاید خیلیها بخواهند بدانند امسال چه مبلغی برای دانشجویان و طلاب برای خرید از نمایشگاه کتاب تعیین شده است. علی رمضانی، قائممقام سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در این خصوص توییتی زد و نوشت: «در پاسخ به درخواست مجموعه ارجمند دانشجویان، طلاب، اعضای هیاتعلمی، اساتید و بهویژه ناشران عزیز، امکان استفاده از یارانه اختصاصیافته در بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ در محل مصلای بزرگ امام خمینی(ره) فراهم شد.» سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای دانشجویان و طلاب ۶۰۰ هزار تومان است که از این مقدار ۳۶۰ هزار تومان سهم مشارکت دانشجویان و طلاب بوده و ۲۴۰ هزار تومان سهم معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین سقف یارانه اعتباری خرید کتاب برای اعضای هیاتعلمی ۷۰۰ هزار تومان است که از این مقدار معادل ۳۵۰ هزار تومان سهم عضو هیاتعلمی و ۳۵۰ هزار تومان نیز برعهده معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود. اعضای هیاتعلمی، دانشجویان و طلاب سراسر کشور در صورتیکه اطلاعاتشان از سوی مراکز ذیربط به ستاد نمایشگاه ارسال شده باشد، میتوانند سه روز قبل از آغاز سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (از هفدهم اردیبهشتماه ۱۴۰۲) به نشانی اینترنتی ketab.ir مراجعه کنند و پس از ثبتنام/ورود به سامانه نمایشگاه مجازی کتاب در قسمت پروفایل، درخواست خود را برای دریافت یارانه اعتباری ثبت کنند.
رشد 40 درصدی کتابهای خارجی نمایشگاه کتاب
اسماعیل جانعلیپور، مدیر کمیته ناشران خارجی سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره فعالیتهای این کمیته گفت: «فعالیت کمیته ناشران خارجی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بر سه محور اصلی استوار است؛ فعالیتهای مرتبط با گمرک و ورود مرسولههای کتاب ناشران خارجی، ارزیابی و پالایش محتوای کتابها و مدیریت ناشران خارجی در دو بخش لاتین و عربی. بخش ناشران خارجی شامل غرفه کشورهای میهمان، غرفه میهمان ویژه و غرفههای ناشران، امسال در رواق شرقی مصلی جانمایی خواهد شد. تاکنون حضور ۷۸ ناشر خارجی در ۵۸ غرفه قطعی است و پیشبینی میکنیم که ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی چاپ شده در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ در این بخش عرضه شود. نسبت به دوره سیوسوم نمایشگاه کتاب تهران، تاکنون تعداد کتابهای خارجی عرضه شده ۴۰ درصد افزایش داشته و در زمینه تعداد غرفهها نیز ۲۰ درصد افزایش داشتهایم.» وی با اشاره به اینکه از یک هفته قبل کار ترخیص کتاب از گمرک نمایشگاه آغاز شده، گفت: «هرچه به زمان برگزاری نمایشگاه کتاب نزدیکتر میشویم، حجم روزانه کتابهای ورودی بیشتر میشود. همزمان جلسات ارزیابی و پالایش محتوای کتابهای خارجی با حضور کارشناسان در حال برگزاری است تا محتوای سالمی در اختیار مردم قرار گیرد.» جانعلیپور درباره برنامههای محتوایی و علمی سرای ملل در بخش ناشران خارجی نیز بیان کرد: «برای سرای ملل نشستهای زیادی با حضور مسئولان، اهالی فرهنگ و کتاب و کارشناسان داخلی و خارجی برنامهریزی شده است. در غرفه «گرنت» نیز برنامههایی همچون نشستهای تخصصی و رونمایی کتاب با هدف توسعه موضوع ترجمه طراحی و اجرا خواهد شد.»
ارائه بیش از 80 برنامه فرهنگی
سعید مجیدی، مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به محورهای اصلی برنامههای این کمیته، گفت: «فعالیتهای فرهنگی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، چند بخش و محور اصلی را شامل میشود که بخش نخست، نشستهای سراهای اهل قلم است. در این بخش چند تفاوت نسبت به ادوار گذشته وجود دارد. نشستها مقداری جنبه عمومیتر پیدا کرده و تنها نشستهای نخبگانی را شامل نمیشود. امسال ۶ سرا در فضاهای مختلف نمایشگاه دایر میشود که برخی از آنها مربوط به حوزهها و بخشهای تخصصی نمایشگاه ازجمله سرای ناشران دانشگاهی، سرای ناشران کودک و نوجوان، سرای ناشران آموزشی، سرای ناشران بینالملل و سرای ناشران داخلی است و در سرای اصلی نیز نشستهای موضوعمحور و گفتوگومحور برگزار میشود. بیش از ۸۰ درصد برنامه نشستها مشخص شده و در حال تدوین برنامه زمانبندی و چیدمان نهایی برای حضور کارشناسان هستیم. بیشتر نشستهایی که ناشران و مجموعههای مختلف درخواست دادهاند، در کارگروهی بررسی شده و در مرحله برنامهریزی برای اجرا در نمایشگاه است. در کنار سراها، نشستهای کارگاهی و آموزشی را نیز خواهیم داشت. بخشی از برنامهها همچون دورههای گذشته، میدانی و صحنهای است که بیشتر این برنامهها مانند قصهگویی، عروسکگردانی، تئاتر خیابانی و سرود مربوط به حوزه کودک و نوجوان است. چندین مجموعه مختلف در زمینه فعالیتهای صحنهای و میدانی برنامههای خود را ارائه دادهاند و شاهد برنامههای خوب و متنوعی در حوزه کودک و نوجوان خواهیم بود. در این دوره برای نخستینبار در «سینما کتاب» فیلمهای مستند، اقتباسی یا فیلمهایی که در ارتباط با شخصیتهای فعال حوزه کتاب و فرهنگ یا در ارتباط با ترویج کتاب است با حضور عوامل و تهیهکنندگان آنها برای علاقهمندان به نمایش درمیآید. برخی از فیلمها با نکوداشت شخصیت محوری فیلم یا مستند یا جلسات نقد و بررسی و رونمایی کتاب پیرامون آن فیلم همراه خواهد بود.»
