در ایران دو چیز پرسپولیس و استقلال معروف است. اول بزرگی و برند این دو تیم پرطرفدار و دوم بی‌پولی همیشگی! در همه جای دنیا فاکتور اول عملا تضمین موفقیت‌های بزرگ اقتصادی و خودکفایی هر مجموعه‌ای خواهد بود
حساس‌ترین بازی مرحله یک‌چهارم حذفی کشور فردا در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد و پرسپولیس در این بازی میزبان گل‌گهر است. این در حالی است که دو تیم قرار است روز 22 اردیبهشت نیز در همین ورزشگاه در هفته بیست‌ونهم لیگ برتر به مصاف هم بروند.
  • ۱۴۰۲-۰۲-۰۸ - ۲۳:۰۰
  • 00
در ایران دو چیز پرسپولیس و استقلال معروف است. اول بزرگی و برند این دو تیم پرطرفدار و دوم بی‌پولی همیشگی! در همه جای دنیا فاکتور اول عملا تضمین موفقیت‌های بزرگ اقتصادی و خودکفایی هر مجموعه‌ای خواهد بود
ضرر میلیاردی پرسپولیس از بلیت‌فروشی دربی
ضرر میلیاردی پرسپولیس از بلیت‌فروشی دربی

حمیدرضا اسکندری، خبرنگار:حساس‌ترین بازی مرحله یک‌چهارم حذفی کشور فردا در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد و پرسپولیس در این بازی میزبان گل‌گهر است. این در حالی است که دو تیم قرار است روز 22 اردیبهشت نیز در همین ورزشگاه در هفته بیست‌ونهم لیگ برتر به مصاف هم بروند. هر دو بازی حساسیت خاص خودش را دارد و در همین راستا باشگاه پرسپولیس که در شرایط مالی خوبی به سر نمی‌برد تصمیم گرفته روی درآمدزایی این دو مسابقه و همچنین بازی‌های باقیمانده در لیگ و احتمالا در جام حذفی حساب کند. 
سرخپوشان تا اینجای فصل فقط 65 درصد قراردادشان را دریافت کرده‌اند و اگر تا قبل از پایان فصل تسویه‌حساب نکنند اکثر آنها می‌توانند قرارداد خود را یکطرفه فسخ و برای ماندن در پرسپولیس قرارداد جدیدی را امضا کنند. اتفاقی که مدیریت این باشگاه اصلا از آن استقبال نمی‌کند، از این جهت که 90 درصد بازیکنان پرسپولیس تحت قرارداد این باشگاه هستند. مشابه این اتفاق پیش از این در پرسپولیس رخ داده و بازیکنانی بوده‌اند که به خاطر باقی ماندن سه تا هفت درصد قراردادشان تصمیم گرفتند یکطرفه فسخ کنند و راهی کشورهای عربی شوند. 
مدیریت باشگاه پرسپولیس در اولین اقدام برای افزایش درآمدزایی در هفته‌های پایانی لیگ تصمیم گرفت قیمت بلیت بازی با گل‌گهر در جام حذفی را تا حد زیادی افزایش دهد. اتفاقی که در بازی‌های آینده سرخپوشان تا پایان فصل هم قرار است رخ دهد. اما چه عواملی باعث شد تا مدیران تیم چنین تصمیمی بگیرند؟

 کلاه بزرگی که در دربی بر سر پرسپولیس رفت
دربی 100 در شرایطی برگزار شد که 35 تا 40 هزار هوادار از این مسابقه دیدن کردند اما با نظر شورای تامین این بازی قرار بود با حضور 15 هزار تماشاگر برگزار شود و باشگاه پرسپولیس هم به‌عنوان میزبان مسابقه اجازه داشت همین تعداد بلیت را به فروش برساند. تا نیم ساعت قبل از شروع دربی 100 تقریبا همان تعداد توافق شده در ورزشگاه حضور داشتند اما تعداد زیادی از علاقه‌مندان دو تیم بدون بلیت راهی ورزشگاه شده بودند؛ چراکه نتوانسته بودند بلیت تهیه کنند. 5 دقیقه مانده به شروع بازی درهای طبقه دوم ورزشگاه آزادی که در چند ماه اخیر بسته بود، به یکباره به روی تماشاگران باز شد و نزدیک به 20 هزار هوادار در قسمت روبه‌روی جایگاه مستقر شدند. جالب اینکه مسئولیت باز کردن درهای طبقه دوم ورزشگاه را هیچ نهادی برعهده نگرفت. اما در هر صورت تماشاگران در سکوهای ناامن طبقه دوم ورزشگاه مستقر شدند و بعد از پایان نیم اول و بعد از اینکه چند فیلم توسط تماشاگران از وضعیت اسفناک قسمتی از طبقه دوم ورزشگاه بیرون آمد، در بین دو نیمه این قسمت از سکوها توسط تماشاگران خالی شد و آنها به بخش دیگری انتقال پیدا کردند. هرچند مسئولان ورزشگاه آزادی و شرکت توسعه و تجهیز بعد از بازی مدعی شدند که نگرانی بابت ریزش احتمالی قسمتی از سکوهای طبقه دوم این ورزشگاه وجود نداشته است و البته ترمیم آن نیز یکی دو سالی زمانبر خواهد بود. اما در این میان باشگاه پرسپولیس بود که بابت حضور رایگان تقریبا 20 هزار تماشاگر به ورزشگاه ضرر کرد. این در شرایطی بود که این باشگاه از چند روز قبل از مسابقه در حال رایزنی با استانداری و شورای تامین بود تا بتواند مجوز فروش بلیت برای تماشاگران در طبقه دوم ورزشگاه را بگیرد که با این مساله مخالفت شد و اعلام کردند که طبقه دوم شرایط میزبانی از تماشاگران را ندارد! درواقع بعد از اینکه تماشاگران در روز دربی به یکباره در طبقه دوم مستقر می‌شوند بیش از همه مدیریت باشگاه پرسپولیس تعجب می‌کند. 

 سهم بلیت‌فروشی پرسپولیس از دربی چقدر بود؟
باشگاه پرسپولیس درواقع باید 15 هزار بلیت برای دربی به فروش رساند اما نزدیک به سه هزار بلیت این مسابقه غیرقابل فروش بوده و به نهادهای مختلف تعلق گرفته است. بیشتر این تعداد از بلیت‌ها هم مربوط به جایگاه، جایگاه VIP و جایگاه زیر CIP بود. به‌طور مثال جایگاه زیر CIP نزدیک به 750 صندلی دارد که فقط 150 صندلی آن به تماشاگران فروخته شده بود و بقیه صندلی‌ها را دوستان و آشنایان از نهاد‌هایی مانند استانداری، وزارت ورزش، شورای تامین، فدراسیون فوتبال و... پر کرده بودند. جالب توجه اینکه حتی خود جایگاه CIP و حتی جایگاه خبرنگاران را هم افراد غیرمسئول زیادی پر کرده بودند که به داخل راه داده می‌شدند. حتی جایگاه VIP هم فقط یک‌سوم صندلی‌های آن بلیت فروشی شده بود و بقیه صندلی‌ها را همین دوستان و آشنایان پر کردند. با توجه به این اتفاقات باشگاه پرسپولیس تصمیم گرفته برای بازی‌های آینده لیگ کمترین سهمیه ممکن را به نهادهای مختلف بدهد و همه بلیت‌های مسابقه را در سایت به فروش برساند. از همین‌رو این باشگاه قیمت بلیت جایگاه زیر CIP را 400 هزار تومان گذاشته است و کلیه صندلی‌های جایگاه VIP را هم به مبلغ 500 هزار تومان به فروش می‌رساند. البته که این باشگاه در دربی هم برای فروش بلیت سهمیه تیم میهمان که به تعداد هفت هزار بود برنامه داشت و می‌خواست رقم آن را افزایش دهد اما با مخالفت برخی نهاد‌ها مواجه شد. 

 رایزنی برای فروش بلیت طبقه دوم ورزشگاه
باشگاه پرسپولیس برای بازی با گل‌گهر در حال رایزنی است که تعداد تماشاگرانش را افزایش دهد اما تا این لحظه موافقتی با این مساله صورت نگرفته. به خاطر همین مساله فعلا این باشگاه اجازه دارد 8 هزار بلیت را در سایت توسط شرکت برهان مبین بفروشد. اما از آنجا که در دربی تماشاگران زیادی در قسمت‌های مختلف طبقه اول و دوم ورزشگاه مستقر شدند و مدیر این ورزشگاه و شرکت توسعه و تجهیز مدعی هستند که ممکن است ترمیم همه سکوهای ورزشگاه آزادی دو سال زمان ببرد، احتمال اینکه سهمیه تماشاگران برای ورود به این ورزشگاه از 8 هزار نفر به 15 هزار نفر افزایش پیدا کند زیاد است. در همین راستا قرار است امروز جلسه مهمی بین مسئولان استانداری، شورای تامین، سازمان لیگ و باشگاه پرسپولیس برگزار شود تا در مورد افزایش سهمیه تماشاگران سرخابی‌ها تصمیم‌گیری شود. اگر قرار بر افزایش سهمیه شد، آن وقت باشگاه پرسپولیس برای طبقه دوم ورزشگاه از عصر امروز بلیت‌فروشی خواهد داشت که به احتمال خیلی زیاد قیمت آن نیز 50 هزار تومان خواهد بود. 

 اجاره یک میلیارد و 200 میلیون تومانی 
باشگاه پرسپولیس به مانند باشگاه استقلال برای میزبانی از هر حریف خود در ورزشگاه آزادی مجبور است یک میلیارد‌ و 200 میلیون تومان به این ورزشگاه اجاره پرداخت کند که البته این رقم شامل سهم این ورزشگاه از تبلیغات محیطی هم می‌شود. با توجه به این مساله، دو باشگاه تمایل ندارند بلیت‌های غیرقابل فروش را که تعدادشان بعضا به سه هزار تا هم می‌رسد، در اختیار نهادهای مختلف قرار دهند تا آنها رایگان به ورزشگاه بیایند. از این‌رو احتمال اینکه باشگاه استقلال هم به مانند باشگاه پرسپولیس برای بازی‌های آینده خود در تهران سهمیه این نهادها را کم کرده و قیمت بلیت‌ها را افزایش دهد زیاد است. سرخابی‌ها تا این جای فصل نیز البته در پرداخت اجاره‌های خود به ورزشگاه آزادی چندان خوش‌قول نبوده‌اند و مبالغ سنگینی را هم بدهکار هستند. به خاطر همین مساله مسئولان این ورزشگاه و شرکت توسعه و تجهیز تاخیر به وجود آمده در ترمیم سکوهای ورزشگاه آزادی را به علت مشکلات مالی می‌دانند. به‌هر‌حال هر دو باشگاه مکلف شده‌اند که در همین تابستان بدهی‌های خود به ورزشگاه آزادی را تسویه کنند. 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰