بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمدللّه ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة اللّه فیالارضین.
تبریک عرض میکنم عید سعید فطر را به همه حضار محترم این جلسه، روسای محترم قوا، مسئولان محترم، سفرا و نمایندگان کشورهای اسلامی که اینجا تشریف دارند و به همه ملت ایران که حقیقتا با رفتار خود، با مجموعه کردار شایسته خود در ماه رمضان، شایسته تبریکند و به همه مسلمانان عالم و به همه امت اسلامی؛ امیدواریم خدای متعال این عید را بر همه مبارک کند.
ماه رمضان، زمینه نزدیک شدن دلها به یکدیگر است؛ همه عوامل در ماه رمضان کمک میکنند که دلهای آحاد مردم به هم نزدیک بشود؛ چه در داخل یک کشور، چه در مجموع امت اسلامی. اولا این رقتی که روزه ایجاد میکند یا دعا و توسل ایجاد میکند یا تلاوت قرآن ایجاد میکند، خودش مایه نزدیکی دلها است. یا تقوا -که همانطور که آقای رئیسجمهور در بیاناتشان اشاره کردند و به تعبیر خوب ایشان، سر روزه تقوا است- دلها را به هم نزدیک میکند. بهنظر ما مسئولان کشورهای اسلامی باید از این فرصت استفاده کنند برای ایجاد اتحاد و نزدیکی آحاد امت اسلامی. امروز مشکل ما تفرق است؛ با اینکه قرآن نهی کرده است از تفرق: وَ لا تَکونوا کَالَّذینَ تَفَرَّقوا وَ اختَلَفوا و امر کرده است به اتحاد: وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللّهِ جَمیعًا وَ لا تَفَرَّقوا،با این وجود، ملت اسلام و امت اسلام متفرقند. بله، عقاید مختلفی وجود دارد، مذاهب مختلفی وجود دارد، سلایق مختلفی وجود دارد؛ خب باشد. این سلایق مختلف نباید موجب بشود که ما از نعمت بزرگ اتحاد امت اسلامی محروم بشویم. امروز اگر امت اسلامی که نزدیک دو میلیارد جمعیتند و در مهمترین و حساسترین نقاط جغرافیایی عالم متفرقند، با هم متحد بودند، کشورهای اسلامی خیرات بهمراتب بیشتری را بهدست میآوردند. اگر این اتحاد به هر اندازه بهوجود بیاید، طلیعه حل مشکلات دنیای اسلام آشکار میشود، و ممکن میشود که ما مشکلات دنیای اسلام را حل کنیم.
الان دنیای اسلام دچار مشکلات فراوان است؛ دچار اختلاف است، دچار درگیری است، دچار خونریزی است، دچار وابستگی است، دچار فقر است، دچار کمدانشی است؛ اینها گرفتاری است برای امت اسلامی. اگر به هم نزدیک بشویم، حل این مشکلات ممکن خواهد شد، بلکه آسان هم خواهد شد.
یکی از اساسیترین مسائل امروز دنیای اسلام، مساله فلسطین است. اگر نگوییم در رأس مسائل، لااقل یکی از مسائلی که در رأس مشکلات دنیای اسلام قرار دارد، مساله فلسطین است. البته امروز بحمدالله شاهد افول تدریجی رژیم غاصب هستیم؛ این را در دنیا همه دارند میبینند. رژیم غاصب درحال افول تدریجی است؛ سرعتش هم روزبهروز بیشتر میشود. چند سال است این افول شروع شده اما اخیرا سرعتش بیشتر شده؛ این فرصت خیلی بزرگی است.
مساله فلسطین یک مساله صرفا اسلامی نیست، یک مساله انسانی است؛ یعنی در دنیا هرکسی -چه مسلمان، چه غیرمسلمان- واقعیتهای حوادث فلسطین را بداند، با رژیم غاصب طرف خواهد شد، مقابله خواهد کرد. امسال که بخشی از جنایات رژیم غاصب فلسطین یعنی رژیم اسرائیل و برخی فجایعی که ایجاد کرده بودند، برای دنیا آشکار شد، دیدید که اجتماعات مردم و تظاهرات مردم در روز قدس، دیگر مخصوص دنیای اسلام نبود؛ یعنی در غیر دنیای اسلام هم، حتی در اروپا، حتی در خود آمریکا، خیلیها تظاهرات کردند، از فلسطینیها حمایت کردند؛ قضیه اینجور است؛ مساله، مساله انسانی است. چطور میشود که یک فرد اروپایی که دولتش دلبسته و وابسته به رژیمصهیونیستی است، به نفع مردم فلسطین و علیه رژیمصهیونیستی در خیابان شعار بدهد؟ این قضیه خیلی مهمی است.
چرا اینجور شده؟ من به شما عرض بکنم که به برکت مقاومت مردم فلسطین است. این مقاومت درونی مردم فلسطین عامل اصلی این پیشرفتها است. هرچه این مقاومت بیشتر بشود، رژیمصهیونیستی ضعیفتر خواهد شد، فجایعش آشکارتر خواهد شد. این وضع فلاکتباری که امروز رژیمصهیونیستی دارد -که وضع امروز رژیمصهیونیستی واقعا فلاکتبار است- ناشی از ایستادگی جوانهای فلسطینی است؛ سختی را به جان میخرند، خطر را به جان میخرند؛ در قدس آن جمعیت عظیم اعتکاف میکنند، جوانها در شهرهای مختلف کرانه باختری در مقابل نظامیان مسلح و خبیث صهیونیستی میایستند، فداکاری میکنند اما پیش میبرند؛ تا حالا پیش بردهاند، بعد از این هم همینجور خواهد شد. بهنظر بنده اینجور است که امروز قدرت بازدارندگی رژیمصهیونیستی به پایان رسیده؛ همان چیزی که دهها سال پیش، شاید حدود 60 سال قبل از این، بنگوریون -یکی از موسسان اصلی رژیمصهیونیستی و نخستوزیر این رژیم- هشدار داد. او گفت که هروقتی قدرت بازدارندگی ما به پایان برسد، رژیم ما مضمحل خواهد شد. قدرت بازدارندگی الان به پایان رسیده یا نزدیک به پایان است. خودشان هم میدانند، خودشان هم میفهمند که اضمحلال و انحلالشان نزدیک است، اگر اتفاقی رخ ندهد؛ این به برکت مقاومت است؛ این به برکت این است که جوان فلسطینی توانست قدرت بازدارندگی دشمن خودش را مدام ضعیف کند، کم کند، کم کند، نابود کند.
بنابراین راهبرد امروز دنیای اسلام درباره فلسطین چه چیزی باید باشد؟ راهبرد امروز دنیای اسلام درباره فلسطین باید کمک به آن نیروی داخلی فلسطین باشد. جبهه مقاومت هرجا هستند، تلاشهایشان البته ارزشمند است؛ مثل خود ما که ایستادهایم پای مساله فلسطین. جبهه مقاومت تلاششان ارزشمند است؛ این تلاشها باید متمرکز بشود در تقویت عناصر مبارزی که در داخل فلسطین دارند مبارزه میکنند و جان خودشان را به خطر میاندازند و خطرپذیری میکنند.
نکته آخر هم این است: واقعا این نکته را باید توجه کرد که علت اعتلای مبارزات داخل فلسطین چیست؟ گرایش به اسلام. ما قبل هم دیده بودیم دیگر؛ آن وقتی که گرایشات اسلامی در بین گروههای فلسطینی مطرح نبود -حالا بعضی کمونیست بودند، بعضی کمونیست هم نبودند اما اسلامی هم نبودند- این پیشرفتها وجود نداشت. از وقتی گرایش اسلامی در میان مبارزان فلسطینی بهوجود آمد، و از وقتی این گرایش همینطور روزبهروز اوج گرفت تا امروز، پیشرفتها در مبارزه فلسطینیها به این شکل حاصل شد، بهدست آمد. پس عامل موفقیت، اسلام است، اسلام؛ دشمن هم این را فهمیده لذا میبینید در دنیا اسلامستیزی میکنند. همه اسلامستیزی میکنند؛ انواع و اقسام کارها. البته این اسلامستیزیها به جایی هم نخواهد رسید: اَم یُریدونَ کَیداً فَالَّذینَ کَفَروا هُمُ المَکیدون؛ آنها تلاشهایی میکنند اما خدای متعال تلاشهای آنها را باطل خواهد کرد. امروز وظیفه این است. جمهوری اسلامی این وظیفه را از اول تشخیص داد؛ امام بزرگوار پیشگام و پیشقدم در این راه بود. امام بزرگوار مساله فلسطین را مساله اول یا جزء مسائل اول دنیای اسلام میدانست. از اولی هم که جمهوری اسلامی تشکیل شد، این حرکت در جمهوری اسلامی آغاز شد و بحمدالله ادامه هم دارد. و امیدواریم ملت عزیز ما، مردم ما، جوانان ما، ببینند آن روزی را که مسلمانها از همهجای دنیا میتوانند آزادانه در قدس نماز بخوانند.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته