حمیدرضا مرادی، خبرنگار: وقتی صحبت از حضور زنان در فعالیت های اجتماعی و به صورت کلی جامعه می شود، هزاران سوال می توان درباره چگونگی این حضور، ایجاد تناسب بین نقش مادری و مسئولیت های اجتماعی زن و ... طرح کرد؛ سوالاتی که البته سال هاست در جامعه وجود دارد و پاسخ های مختلفی هم درباره آنها طرح شده است. در این میان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را باید یکی از ارگان های مهم دولتی در راستای سروسامان دادن حوزه زنان کشور در حیطه قوانین و اجرای مقررات معرفی کرد، معاونتی که تا امروز کارهایی را برای اصلاح برخی از روندهای غلط در این زمینه انجام داده است.
انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در گفتگو با «فرهیختگان» با تاکید بر اینکه مسئله محرومیت زنان، بیشترین موضوعی است که آن سروکار داریم، گفت: با توجه به اسناد بالادستی که در کشور داریم، برخی از مسائل مانند زنان سرپرست خانوار، عدالت، ضرورت بررسی میزان عدالت جنسی و و عدالت در سطح خانواده ها را در دستور قرار دادیم؛ در مقابل هم بر اساس درخواست هایی که در قالب ارتباطات مردمی دریافت کردیم، موضوعاتی مانند ایجاد توازن و تعادل بین زندگی شخصی خانمها و زندگی اجتماعیشان در اولویت قرار داشت. در این میان باید به این مسئله هم اشاره کنم که مهمترین درخواست زنان از ما این بوده که آنها می خواهند در کنار تامین نیازهای شخصی و خانوادگی خود، حضور مثبتی در فعالیتهای اجتماعی داشته باشند.
او درباره سختی فعالیت های اجتماعی از سوی زنان اظهار داشت: اولین گام برای اینکه در انجام فعالیت ها بتوان تعادل ایجاد کرد، این است که زنان در مسیر مستقیم حرکت کرده و به چپ و راست منحرف نشوند. از طرف دیگر فعالیت در حوزه زنان دارای حساسیت های خاص به خودش است؛ چرا که به صورت کلی نگاه های خاصی بر این حوزه وجود دارد. به عبارت دیگر با کوچک ترین حرکتی، شایعات و اتهاماتی برای مانع ایجاد کردن بر سر راه فعالیت زنان صورت می گیرد؛ از این رو باید با در نظر گرفتن همین حساسیت ها و همچنین نگاه رسانه ای ناسالمی که در این حوزه وجود دارد، کار کرد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قطعا وظیفه مان این است که مسائلی که در ارتباط با جامعه زنان ایجاد شده را مورد بررسی قرار دهیم، تصریح کرد: باید در راستای ارتقای توانمندی های زنان حرکت و در مقابل از اسیب هایی که متوجه زنان و خانواده است، جلوگیری و یا به حداقل رساند، در حالی که اخیرا می بینیم حرکت های دشمن در این حوزه بسیج شده؛ با این حال امیدواریم به زودی بتوانیم به نقشه راه و چشم اندازی که در این زمینه مدنظر است، برسیم.
خزعلی درباره اولویت هایش در زمان حضورش در معاونت امور زنان و خانواده خاطر نشان کرد: اولین اولویت آن بود که بتوانیم توانمندی های زنان را ارتقا دهیم؛ چرا که دلیل بسیاری از مشکلات امروز ما در حوزه زنان، این است که نتوانستیم توانمندی های لازم را در این زمینه ایجاد کنیم. قطعا مولفه هایی مانند ارتقای اموزش زنانف ارتقای خودباوری زن، توجه به هویت زن و .... اگر وجود داشته باشد، دیگر با مسئله ای برای رسیدن زنان به جایگاه حقیقی شان روبه رو نخواهیم بود.
به گفته او، زنان باید برای احقاق حقوق خود و برای اینکه بتوانند توانمندیهایشان را نشان دهند و به جایگاه واقعی خود برسند، تلاش کنند و لازمه تحقق این مسئله هم آن است که زنان در کنار یکدیگر قرار گرفته و هم افزایی در این زمینه داشته باشند.