• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۱۲-۱۶ - ۰۰:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
رهبر انقلاب ماجرای مسمومیت‌ها را جنایت توصیف کردند و خواستار اشد مجازات برای عاملان آن شدند

دفاع تمام‌قد از فرزندان ایران

رهبر انقلاب روز دوشنبه 15 اسفند به مناسبت روز درختکاری بعد از غرس 3 نهال به بیان سخنرانی پرداختند. مشروح این بیانات را در ادامه می‌خوانید.

دفاع تمام‌قد از فرزندان ایران

رهبر انقلاب روز دوشنبه 15 اسفند به مناسبت روز درختکاری بعد از غرس 3 نهال به بیان سخنرانی پرداختند. مشروح این بیانات را در ادامه می‌خوانید.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
بحمدالله خدای متعال توفیق داد امسال هم مثل سال‌های گذشته در فصل نهال‌کاری وظیفه‌ خودمان را در این زمینه، در حداقلی که برای من ممکن بود، انجام بدهم. امسال مسئولان این شعار را مطرح کردند که هر ایرانی سه نهال بکارد؛ ما هم امروز سه نهال کاشتیم، مثل بقیه ایرانی‌ها. اگر چنانچه ان‌شاءالله به عدد ملت ایران برای هر نفر سه نهال کاشته بشود، معنایش این است که در طول چهار سال، برنامه‌ دولت در مورد ایجاد یک میلیارد نهال تحقق پیدا خواهد کرد. یعنی سالی ۲۵۰ میلیون در طول چهار‌سال، که ان‌شاءالله از سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد. این برنامه، برنامه‌ مهمی است. مساله‌ نهال‌کاری، مساله حفظ محیط‌زیست و فواید فراوانی که بر تکثیر نهال‌کاری و تکثیر درخت در جامعه و در کشور به‌وجود می‌آید، از مهم‌ترین مسائل کشور است. مخصوص ما هم نیست. کشورهای همسایه‌ ما بعضی تا یک مقطع معینی چهار میلیارد و بعضی 10 میلیارد برنامه‌ریزی کرده‌اند. حالا چقدر بتوانند یا نتوانند بحث دیگری است، لکن ما می‌توانیم. ما به کمک مردم، در طول چهار سال، از ۱۴۰۲ تا چهار سال، ان‌شاءالله می‌توانیم یک میلیارد نهال را ایجاد کنیم. به توفیق الهی، ان‌شاءالله مردم در این زمینه همت به خرج خواهند داد، دستگاه‌ها هم کمک کنند، و هر دستگاهی وظیفه‌ای دارد انجام بدهد. یک نکته این است که کاشتن نهال امر مهمی است؛ هم برای محیط‌زیست مهم است، هم برای اقتصاد کشور مهم است. چند سال قبل از این، بعضی نامه نوشتند و توصیه کردند که نهال‌های درخت‌های میوه‌دار غرس بشود، ما هم درخت‌های میوه‌دار غرس کردیم. امسال بعضی از افراد متخصص و وارد به من تذکر دادند که درخت‌های غیر‌میوه، درخت‌های جنگلی، درخت‌های گوناگون دیگری هم که چوب آنها میوه‌ آنها محسوب می‌شود، برای کشور مهم است. کاملا حرف درستی است و به مردم توصیه می‌کنم که در کنار درخت میوه‌دار، درخت‌های جنگلی [هم غرس کنند]؛ درخت‌هایی که چوب اینها مهم است، هم برای مصرف داخلی چوب در کشور و هم برای تجارت چوب که یکی از مسائل مهم است.
خب ما در کشورمان نیاز به این داریم که از همه‌ امکانات ممکنِ اقتصادی استفاده کنیم. وضع [آن] اقتصادی که وابسته‌ به یک محصول باشد، به همین جایی می‌رسد که امروز شما ملاحظه می‌کنید. ما امروز مشکل داریم؛ هم در زمینه‌ ارزش پول ملی‌مان مشکل داریم، هم در زمینه‌ تورم و گرانی مشکل داریم. از همه‌ راه‌های ممکن اقتصادی بایستی مسئولین استفاده کنند. البته مشغول کارند. من می‌بینم و تلاش می‌کنند. ان‌شاءالله که این تلاش‌ها را با قوت ادامه بدهند و برای این مشکلات اقتصادی مردم راه‌حل درستی را ان‌شاءالله پیدا کنند و اجرا کنند. یکی از کارهای مهم همین مسئله درخت‌کاری است که می‌تواند برای اقتصاد کشور به معنای واقعی کلمه دارای اهمیت باشد. ما جزء کشورهای معدودی هستیم که حفظ محیط زیست را در قانون اساسی‌مان داریم. در قانون اساسی ما، حفظ محیط‌زیست تصریح شده و این چیز مهمی است. هیچ‌کس نبایستی این قانون را نقض کند، و این جزء امتیازات برجسته قانون اساسی ما است. امیدواریم ان‌شاءالله در این قضیه مردم توفیق پیدا کنند، مسئولین توفیق پیدا کنند و کارهای لازمی را که برعهده‌ همه است، ان‌شاءالله به توفیق الهی انجام بدهند.
من می‌خواهم یک اشاره‌ای هم بکنم به مساله‌ رایج این روزها که گفته می‌شود مساله مسمومیت دانش‌آموزان. در این زمینه، اطلاع دارم که مسئولین نشسته‌اند بحث کرد‌ه‌اند و تلاش می‌کنند، وظایف را مشخص کرده‌اند. من می‌خواهم تاکید کنم که این مساله را به‌جد باید تعقیب کنند. مساله، مساله مهمی است. اگر واقعا دست‌هایی در کار باشد و افرادی، گروه‌هایی، در این زمینه دخالت داشته باشند، این جنایت بزرگ و غیرقابل اغماضی است. اگر کسانی در این کار دست دارند، که بلاشک لابد کسانی دست دارند، به یک نحوی حتما کسانی دست دارند؛ بایستی دستگاه‌های مسئول، دستگاه‌های اطلاعاتی، دستگاه‌های انتظامی دنبال کنند و سررشته‌ این جنایت را پیدا کنند. هم عاملین را، هم مسببین را؛ و اینها بایستی به اشد مجازات محکوم بشوند و درباره‌ اینها اشد مجازات بایستی اجرا بشود. چون این یک جنایت کوچک نیست. این جنایتی است هم در حق معصوم‌ترین عناصر یک جامعه، یعنی کودکان، و هم موجب رعب و موجب ناامنی روانی جامعه و نگرانی خانواده‌ها است. اینها چیزهای کوچکی نیست. اینها را بایستی با جدیت دنبال بکنند و این را همه بدانند که اگر چنانچه کسانی محکوم شدند، عفوی هم درمورد اینها وجود نخواهد داشت و حتما بایستی مجازات بشوند و مجازات اینها موجب عبرت بشود.
امیدواریم خداوند متعال برای ملت ما، کشور ما، مردم ما، آحاد جامعه ما ان‌شاءالله خیر مقدر بفرماید و الطاف الهی شامل حال ما باشد. همچنان‌که بحمدالله تا امروز هم چنین بوده و مسئولین هم بتوانند کارهایی را که در نظر دارند انجام بدهند، با جدیت ان‌شاءالله دنبال کنند و پیش بروند.
والسلام علیکم و رحمه‌الله و‌ برکاته
 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار