• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۱۰-۲۸ - ۰۰:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر:

امسال سال درخشش استان‌ها است

آیین رونمایی از پوستر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و نشست رسانه‌ای این رویداد هنری با حضور کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی، کوروش زارعی دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، مدیران هنری و اصحاب رسانه ساعت 11 دیروز در تالار رودکی برگزار شد. 

امسال سال درخشش استان‌ها است

آیین رونمایی از پوستر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و نشست رسانه‌ای این رویداد هنری با حضور کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی، کوروش زارعی دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، مدیران هنری و اصحاب رسانه ساعت 11 دیروز در تالار رودکی برگزار شد. 
کوروش زارعی در ابتدای این نشست گفت: «روز شنبه همراه با افتتاحیه جشنواره مراسم اختتامیه رادیوتئاتر و نمایشنامه‌نویسی و پژوهش جشنواره برگزار و از علی سلیمانی و سعید تشکری تجلیل به عمل می‌آید.» 
وی ادامه داد: «در این دوره از جشنواره اتحادیه تئاتر جهان اسلام را تشکیل داده‌ایم. امسال می‌خواستیم سمینار را در خوزستان برگزار کنیم به همراه چند اجرا به زبان عربی، به دلیل شرایط مالی این امر میسر نشد و در تهران برگزار می‌شود.» 
زارعی همچنین اعلام کرد ۳۷ اثر در بخش مسابقه بزرگ ایران، ۲۳ اثر در بخش مسابقه بین‌الملل، ۳۱ اثر در بخش خیابانی و ۲ اثر در بخش ویژه حضور دارند. 
دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تاکید کرد: «امسال شاهد حضور جوان‌های مستعد هستیم و امسال سال درخشش استان‌ها است و ۸۰ درصد آثار جشنواره از استان‌ها در جشنواره حضور دارند.»
در بخش دیگری از این مراسم هوشنگ توکلی هنرمند با‌سابقه تئاتر کشور گفت: «گزارشی را قبل از کرونا خدمت مقام‌معظم‌رهبری ارائه دادیم و اعلام کردیم سالانه یک‌میلیون فارغ‌التحصیل در عرصه تئاتر داریم که شگفت‌انگیز است. این گزارش پنهان مانده و علیرغم تاکید رهبری در این باره صحبت نشده است.» 
این هنرمند پیشکسوت در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «از سال 60 به بعد، حوزه تئاتر ما خیلی فعال شده است و قدیمی‌ها معتقد بودند باید چراغ تئاتر را روشن نگه داشت. هنرمندان مسئولیتی در قبال مردم دارند و مسئولیتی هم مردم در قبال آنها دارند. هنرمندان باید وظیفه خود را انجام دهند و مخاطبان هستند که انتخاب می‌کنند که حضور داشته باشند یا نه. امیدوارم اهل‌قلم و رسانه به این تحریم‌های بچگانه و عقب‌افتاده که به هنرمندان ما در هر زمینه تحمیل می‌شود، بپردازند و این حوزه‌های حسی را به عقلانیت نزدیک کنند.»
توکلی ادامه داد: «خوشحالم که در این سن شاهد برگزاری چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر این سرزمین هستم و می‌دانم این رویداد پربار است و موفق شده است راه‌های جدیدی برای تعامل با هنرمندان داشته باشد.»
او افزود: «آرزوی ما بود که یک‌بار هم شده با کشورهای همفکر و همسایه خودمان وارد تعامل شویم ولی تا پیش‌ازاین همیشه سنگ‌اندازی شده است چراکه نگاه وابسته غرب‌گرایانه حاکم بود؛ اما این جشنواره اولین جشنواره‌ای است که از این دیوار عبور کرده و این دستاورد مهمی است و امیدوارم جوانان این آثار را ببینند.»
این هنرمند در پایان گفت: «هنرمندان ما مثل بقیه مردم در فقر زندگی می‌کنند اما اگر نتوانیم مشکلات مالی‌شان را درک کنیم، به بیراهه می‌روند و باید حمایت شوند.»
در ادامه این مراسم، کاظم نظری، مدیرکل هنرهای نمایشی با خوشامدگویی و تشکر از دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر و هنرمندان و اصحاب رسانه گفت: «آقای زارعی و تیم برگزاری چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر تلاش کردند تا در فرم و محتوا، مساله انسان، مدیریت تئاتر و مسائلی که در طراز انقلاب اسلامی کشورمان باشد، مورد توجه قرار گیرند. از دبیرخانه و همه هنرمندان و اصحاب رسانه که ما را در این راه همراهی کردند، قدردانی می‌کنم.»
در ادامه مراسم، دو پوستر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با طرح‌هایی از محمد اسفندیاری و حسن موسی‌زاده رونمایی شد. 
کوروش زارعی در این بخش از مراسم تصریح کرد: «مردم ما تئاتر را دوست دارند و ما نباید مردم را محروم از تئاتر کنیم. برخی دوستان تئاتر را تحریم کردند ولی تئاتر هیچ‌گاه متوقف نمی‌شود، این دوستان هم خودشان را از مردم و هم مردم را از آثارشان محروم می‌کنند. مگر باقی مشاغل تعطیل هستند که تئاتر تعطیل شود. چرا افرادی که علاوه‌بر فعالیت در تئاتر در ادارات دولتی و حکومتی فعالیت می‌کنند تئاتر را تحریم می‌کنند ولی سر کار خود می‌روند؟ به تئاتر، خودمان و مردمی که علاقه‌مند به تئاتر هستند ظلم نکنیم.» 
دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر درباره اتحادیه تئاتر جهان اسلام هم یادآور شد: «مشکلاتی که بین جهان اسلام هست بیشتر از مشکلات میان جهان مسیحیت و... است. به همین دلیل همیشه دغدغه اتحاد و همدلی میان جهان اسلام توسط تئاتر را داشته و دارم. با تئاتر می‌توانیم با هم دیالوگ برقرار کنیم و به تمدن اسلامی مدنظر و مورد تاکید مقام‌معظم‌رهبری برسیم. تئاتر می‌تواند حلقه اتصال میان نه‌تنها جهان اسلام بلکه با ادیان و باورهای دیگر باشد. تئاتر نیاز امروز و جهان بشریت است.»
زارعی همچنین درباره بودجه این دوره از جشنواره، متذکر شد: «هنوز وضعیت بودجه‌مان معلوم نیست و ۲۲ میلیارد تومان برآورد بودجه‌مان بوده است. پنج شبانه‌روز بچه‌های گروه‌های شهرهای مختلف و همچنین میهمان‌های خارجی در جشنواره حضور خواهند داشت و کلا هر شب ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در هتل استقرار خواهند داشت که ۱۰ میلیارد هزینه اسکان آنها است. به ما می‌گویند بروید جلو ما پشت‌تان هستیم ولی هنوز وضعیت بودجه‌مان معلوم نیست.» 
دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره تئاتر فجر در بخش پایانی این نشست تصریح کرد: «تئاتر هنوز در بین دولتمردان به‌عنوان یک ضرورت مطرح نیست و تا این ضرورت درک نشود وضعیت حمایت از تئاتر این‌گونه خواهد بود. در کشور عراق برای جشنواره‌ای که سومین دوره‌اش برگزار شده هزینه‌های بالایی می‌شود اما ما در جشنواره تئاتر فجر هنوز نمی‌دانیم چقدر بودجه داریم.» 
در بخش بین‌الملل چهل‌و‌یکمین جشنواره تئاتر فجر گروه‌هایی از کشورهای تونس، عراق، روسیه، برزیل، اسپانیا، ارمنستان، اردن حضور دارند و چند ورک‌شاپ بین‌المللی نیز توسط مدرسانی از کشورهای الجزایر، روسیه، صربستان و ایرلند جنوبی برگزار می‌شود.
چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با دبیری کوروش زارعی از ۱ تا ۱۱ بهمن برگزار خواهد شد. بخش رادیوتئاتر این دوره از جشنواره از ۲۵ دی برگزار شده است. 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟