• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۱۰-۲۶ - ۰۰:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
«فرهیختگان» از جزئیات اکوسیستم فناوری دومین کشور جهان در میزان سرمایه‌گذاری استارتاپی گزارش می‌دهد

ارزش یک‌هزار میلیارد دلاری استارتاپ‌های انگلیس

کارآفرینی کلید حل مساله است و می‌تواند راهکارهایی را برای فائق آمدن بر موانع ارائه دهد.

ارزش یک‌هزار میلیارد دلاری استارتاپ‌های انگلیس

ندا اظهری ، مترجم:کارآفرینی کلید حل مساله است و می‌تواند راهکارهایی را برای فائق آمدن بر موانع ارائه دهد. برخلاف سال‌ها قبل که دانشجویان و فارغ‌التحصیلان اغلب به دنبال اشتغال در یک اداره یا سازمان دولتی بودند که از ثبات کاری خوبی هم برخوردار است، جوانان این دوره و زمانه بیشتر مشتاق راه‌اندازی کسب‌وکار خود هستند تا از این طریق علاوه‌بر اینکه ایجاد اشتغال کنند، به درآمدزایی و تولید ثروت هم رسیده و باری را از دوش صنایع و شرکت‌های دولتی بردارند. صاحبان کسب‌وکارهای انگلیسی در سال 2022 هم مانند بسیاری دیگر از کسب‌وکارها در دنیا عاری از موانع نیستند. به‌طورکلی، استارتاپ‌ها در انگلیس نسبت به بحران‌های جهانی ایمن نیستند و تورم و بالا رفتن قیمت‌ها در کنار زنجیره تامین جزء چالش‌های آنها محسوب می‌شود. 

رتبه نخست فناوری اروپا در دست انگلیسی‌ها

به‌رغم چالش‌هایی که انگلیس با آن مواجه است، این کشور رتبه نخست در حوزه فناوری در اروپا را در دست دارد و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و سرمایه‌گذاری‌های اختصاص داده، در نظر دارد این رتبه را حفظ کند و درواقع می‌توان حوزه فناوری انگلیس را رقیب جدی آمریکا و چین دانست. در سال 2022، رشد سریع شرکت‌های فناوری انگلیس در افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، حدود 24 میلیارد پوند بود که بیش از حدود 11 میلیارد و 800 میلیون پوند فرانسه و 9 میلیارد و 100 میلیون پوند آلمان است. آخرین آمارها حکایت از آن دارد که در حوزه فناوری انگلیس قریب سه میلیون نفر استخدام شده و مشغول به کار هستند. فناوری انگلیس در مواجهه با چالش‌های جهانی انعطاف‌پذیری بالایی از خود نشان می‌دهد و سال 2022 را در حالی به پایان رساند که به‌عنوان یکی از مقاصد برتر کسب‌وکارهای دیجیتال دنیا محسوب شده است. این امر، رویکرد حمایت نوآوران را در قوانین فنی، حمایت مستمر از استارتاپ‌ها و تقویت مهارت‌های دیجیتالی مردم منعکس می‌کند.  به گزارش سایت دولت انگلیس، درحالی‌که انگلیس به‌عنوان کشور برتر خارج از آمریکا در سرمایه‌گذاری فین‌تک به‌شمار می‌رود و در سالی که گذشت حدود 10 میلیارد پوند جذب سرمایه داشته، این کشور در حال تبدیل شدن به قطب پیشرو در عرصه «فناوری تاثیرگذار» است؛ یعنی شرکت‌هایی که فناوری را برای کمک به دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل ایجاد می‌کنند. سال 2021 بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون پوند در استارتاپ‌های تاثیرگذار سرمایه‌گذاری شد که به ازای یک سال، بیشترین میزان سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده بود. بعد از فین‌تک، فناوری‌های حوزه سلامت با سرمایه‌گذاری 791 میلیون پوندی پرطرفدارترین حوزه از نظر سرمایه‌گذاری در سال 2020 به‌شمار می‌رود. حدود 1200 شرکت فناوری تاثیرگذار در انگلیس حضور دارند که در سال 2022 قریب 3 میلیارد و 800 میلیون پوند جذب سرمایه کرده‌اند. درآمد این شرکت‌ها در سال 2021 حدود 3 میلیارد پوند بوده است. 

اکوسیستم یک‌هزار میلیارد دلاری 

با توجه به آمارهای چشمگیری که در حوزه فناوری این کشور اعلام می‌شود نمی‌توان اکوسیستم استارتاپی انگلیس را نادیده گرفت به‌طوری که ارزش کل استارتاپ‌های انگلیس با توجه به بیش از 130 شرکت برتر و ابرقدرت در این کشور به بیش از یک‌هزار میلیارد دلار می‌رسد که به جایگاه سومین کشور در دنیا رسیده است. بخش مهمی از سرمایه‌گذاران در حوزه‌های استارتاپی، از لندن به‌عنوان سکوی پرتاب منطقی به بقیه منطقه اروپا استفاده می‌کنند؛ طبق آمار، لندن بیش از یک‌سوم (36 درصد) کل سرمایه‌گذاری‌ها روی استارتاپ‌های فناوری انگلیس را در سال 2018 دارد. پایتخت انگلیس نقش مهمی در صحنه کسب‌وکار جهانی ایفا می‌کند و جایگاه آن را نیز در اقتصاد انگلیس نمی‌توان نادیده گرفت. شمار کارآفرینان ثبت شده در لندن در سال 2022 از مرز یک‌میلیون نفر گذشت و پس از آن منطقه جنوب شرقی انگلیس قرار داد که 844 هزار کارآفرین را در خود جای داده است.  اکوسیستم فناوری انگلیس در سال 2018 از ارزشی بالغ بر 446 میلیارد پوند برخوردار بود که رشد مستمری داشت. دو سال بعد یعنی در سال 2020 با رشد 42 درصدی، ارزش آن به 942 میلیارد پوند رسید به‌طوری که شرکت‌های آن به جمع شرکت‌هایی با ارزش 10 میلیارد دلار و بیشتر پیوست. همه‌گیری کرونا موجی از پذیرش فناوری را ایجاد کرد به‌طوری که میزان پذیرش و استقبال از اپلیکیشن‌های دیجیتال حوزه سلامت، پلتفرم‌های آموزشی، ویدئوکنفرانس‌ها و تجارت الکترونیک طرفداران خاصی پیدا کرد. در سه‌ماهه نخست سال 2022، شرکت‌های فناورانه انگلیس بیش از 6 میلیارد پوند جذب سرمایه داشته‌اند که بیش از نیمی از این سرمایه از سوی شرکت‌های فین‌تک به دست آمده است. 

استخدام بیش از 53 هزار نفر در شرکت‌های فناورانه

انرژی‌های پاک حجم بالای سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص می‌دهد. یکی از این نمونه‌ها، استارتاپ Newcleo است که فناوری خاصی را برای امکان بازیافت ایمن اورانیوم با سرمایه‌گذاری معادل 258 میلیون پوند ایجاد کرده است. استارتاپ Cera نیز نوآوری‌های فناورانه را در مراقبت‌های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌دهد و از این راه به جذب سرمایه 263 میلیون پوندی دست یافته است. شرکت GrowUp Farms نیز که یک شرکت کشاورزی عمودی است، از این فناوری برای رشد پایدارتر موادغذایی استفاده می‌کند و برای این حوزه 100 میلیون پوند سرمایه جذب کرده است. هجوم پیوسته سرمایه‌گذاری به شرکت‌های فناوری تاثیرگذار به این معناست که این بخش اکنون بیش از 53 هزار و 500 نفر را استخدام کرده که نسبت به 37 هزار و 500 نفر در سال گذشته، افزایش داشته است. درمجموع بیش از 3 میلیون نفر در حوزه فناوری انگلیس با شرکت‌های کلاس جهانی انگلیس مشغول به کار هستند که نسل جدیدی از استعدادها را آموزش می‌دهند. رشد پیوسته فناوری در انگلیس حکایت از آن دارد که ارزش این حوزه در سال 2022 به حدود یک‌هزار میلیارد دلار رسیده به‌گونه‌ای که انگلیس سومین کشوری است که بعد از آمریکا و چین به این مقدار ارزش رسیده است. این بدان معناست که صنعت فناوری انگلیس بالاتر از همتایان اروپایی خود قرار دارد به‌گونه‌ای که ارزش آن بیش از دو برابر ارزش 467 میلیارد و 2 میلیون دلاری آلمان و بیش از سه برابر ارزش 307 میلیارد و 5 میلیون دلاری فرانسه عنوان شده است. فناوری انگلیس با قابلیت‌هایی که در اختیار دارد، محصولات قابل توجهی را برای حل چالش‌هایی تولید کرده که مردم این کشور و دنیا با آن مواجه هستند. انگلیس از سال 2000 میلادی حدود 400 استارتاپ در حال رشد را شکل داده که 144 مورد جزء شرکت‌های برتر به‌شمار می‌روند و ارزش آنها حدود یک‌میلیارد دلار یا بیشتر است. 
پیش‌بینی‌ها حاکی است که در سال‌های آینده حدود 237 شرکت برتر در این کشور شکل خواهند گرفت که شرکت‌های در حال رشدی است که در سال‌های پیش‌رو جزء کسب‌وکارهای با ارزش بالا به‌شمار می‌روند. این آمارها به‌وضوح بیانگر نمودار رشد اکوسیستم فناوری در انگلیس هستند. تا سال 2021 شرکت‌های برتر 116 و شرکت‌های برتری که در آینده شکل خواهند گرفت 204 شرکت بوده که در سال 2022 رشد خوبی داشته است.  به‌طورکلی، بیش از 85 هزار استارتاپ در انگلیس حضور دارند. در این بین، 8 شهر بریتانیا بیش از دو شرکت برتر دارند که از آن جمله می‌توان به ادینبورگ، ناتینگهام و آکسفورد اشاره کرد. ارتقای مهارت و بازیابی این مهارت‌ها با حدود 3000 استارتاپ در حوزه فناوری آموزشی که در مجموع یک‌میلیارد و 700 میلیون پوند سرمایه جمع‌آوری کرده بود، به تمرکز اصلی در این بخش تبدیل شده است. انگلیس درنظر دارد تا طی 5 سال آینده حدود 26 هزار زن را برای اعطای نقش‌هایی در حوزه فناوری برای استفاده از دانش و تخصص آنها برای ایجاد تغییر در جهت بهبود صنعت، تحت آموزش قرار دهد. 

درآمد 12 میلیارد پوندی استارتاپ‌های فناوری در 2022

به گزارش computerweekly، شرکت‌های فناورانه انگلیس از ژانویه 2022 قریب 12 میلیارد و 400 میلیون پوند (15 میلیارد و 500 میلیون دلار) سرمایه‌گذاری خطرپذیر جذب کرده‌اند که این کشور را در زمینه سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها بالاتر از چین قرار داده است. این بدان معناست که استارتاپ‌های فناورانه در انگلیس در 5 ماهه نخست سال 2022 در مقایسه با کل سال 2021 سرمایه بالاتری را به خود جذب کردند که طبق آمار، این سرمایه جذب شده به رقم 12 میلیارد و 400 میلیون دلار می‌رسد. تاکنون بیش از 950 استارتاپ فناوری در انگلیس با افزایش سرمایه، این کشور را پس از آمریکا در رده دوم جهانی در زمینه سرمایه‌گذاری استارتاپی و بالاتر از چین، فرانسه و هند قرار داده است. در لندن تنها بیش از یک‌میلیون کارآفرین حوزه کسب‌وکار حضور دارند و زنان مدیریت 14 درصد از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک تا متوسط را برعهده دارند. 

60 درصد استارتاپ‌های انگلیس در سه سال نخست شکست می‌خورند

به‌طور متوسط میزان ادامه حیات برای استارتاپ‌هایی که 5 سال از عمر شکل‌گیری آنها گذشته 42.4 درصد است و به‌طور میانگین، 60 درصد از استارتاپ‌های انگلیس در سه سال نخست راه‌اندازی شکست می‌خورند و از گردونه رقابت با سایر استارتاپ‌ها خارج می‌شوند که در این بین، 38 درصد از استارتاپ‌های این کشور به دلیل مشکلات مالی شکست می‌خورند. در دوران همه‌گیری کرونا که از سال 2020 آغاز شد، کارآفرینی در انگلیس هم با مشکلاتی مواجه شد به‌طوری که میزان شکل‌گیری استارتاپ‌ها و کسب‌وکارها از 390 هزار شرکت در سال 2019 به 358 هزار شرکت در سال 2020 کاهش یافت. میزان رشد کسب‌وکارها در انگلیس در دوران همه‌گیری کاهش داشت به‌طوری که از 13 درصد در سال 2019 به 11.9 درصد در سال 2020 رسید. نرخ تولید کسب‌وکارها در لندن 14 درصد گزارش شده درحالی‌که نرخ شکل‌گیری صنعت حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی در این کشور 23.4 درصد اعلام شد. 

لندن، پیشگام سرمایه‌گذاری فناوری در اروپا

لندن به‌عنوان پایتخت انگلیس، با جذب سرمایه 8 میلیارد و 600 میلیون پوندی رقم سرمایه‌گذاری خود را دو برابر بالاتر از 3 میلیارد و 900 میلیون پوندی پاریس و چهار برابر بالاتر از یک‌میلیارد و 900 میلیون پوندی برلین رسانده است. در سالی که گذشت، شرکت Northern Gritstone مستقر در «لیدز» حدود 215 میلیون پوند برای استقرار در دانشگاه‌های منچستر، لیدز و شفیلد جذب کرده و شرکت Praetura واقع در منچستر 100 میلیون پوند سرمایه را برای حمایت از استارتاپ‌ها در شمال انگلیس جذب کرده است. سرمایه نوآوری کمبریج تا اواخر سال 2022 به بالاترین حد خود یعنی 225 میلیون پوند رسید تا به این واسطه بتواند روی شرکت‌هایی با درصد رشد بالا در حوزه‌های فناوری سلامت و نرم‌افزار سازمانی سرمایه‌گذاری کند. استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک بخش جدایی‌ناپذیر و ضروری را در اقتصاد انگلیس تشکیل می‌دهند اما جمعیت کسب‌وکارها در بخش خصوصی در سال 2021 در مقایسه با 2020 با افت 6.5 درصدی روبه‌رو شد. در آغاز سال 2021، 5 میلیون و 600 شرکت در انگلیس به‌طور خصوصی اداره می‌شدند. با توجه به چالش‌های جهانی وسیع‌تری که منجر به کاهش بازارهای عمومی شده، سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های خصوصی در انگلیس رو به رشد است به‌طوری که طبق آمار، تا اکتبر 2022، بخش خصوصی در انگلیس در مجموع 4 هزار میلیارد و 160 میلیون پوند گردش مالی داشته است. 
طبق ارزیابی‌های صورت گرفته، بین سال‌های 2020 تا 2021، انگلیس با بیشترین چالش‌های اقتصادی مواجه شده بود. با وجود این، آمارهای تجاری و کسب‌وکارها نشان می‌دهد که کسب‌وکارهای خصوصی در سال 2022 در مقایسه با سال 2021 با کاهش 290 میلیارد پوندی در گردش مالی روبه‌رو بوده است از این‌رو، درآمدها نیز در مقایسه با یک دهه گذشته، به‌عنوان مثال در قیاس با سال مالی 2012 به بیش از یک‌هزار میلیارد پوند رسیده است. 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین