• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۰۹-۲۶ - ۰۰:۱۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
واقعیت صحبت‌های رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چه بود؟

مواجهه انضباطی با دانشجویان خاطی به‌جای برخورد قضایی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی که روز گذشته روی خروجی ایسنا رفت به صراحت ضمن تاکید بر وظیفه دانشگاه در قبال دانشجویان و تشریح مفهوم «مراقبت والدانه» به‌عنوان شیوه مواجهه دانشگاه با دانشجویان خاطی، بر تغییر نوع مواجهه به دانشجویان دستگیر شده در حوادث اخیر تاکید کرد.

مواجهه انضباطی با دانشجویان خاطی  به‌جای برخورد قضایی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی که روز گذشته روی خروجی ایسنا رفت به صراحت ضمن تاکید بر وظیفه دانشگاه در قبال دانشجویان و تشریح مفهوم «مراقبت والدانه» به‌عنوان شیوه مواجهه دانشگاه با دانشجویان خاطی، بر تغییر نوع مواجهه به دانشجویان دستگیر شده در حوادث اخیر تاکید کرد و گفته بود با تعهد دانشگاه آزاد برخورد انضباطی با دانشجویان جایگزین برخوردهای قضایی شده است. این نگاه روبه جلو و فعالانه رئیس دانشگاه که ریشه‌های آن را می‌توان در اظهارنظرهای متعدد ماه‌های اخیر او هم مشاهده کرد با کم‌دقتی برخی رسانه‌های داخلی و کژتابی از سوی برخی رسانه‌های معاند منعکس شد تا برخلاف سمت‌و‌سوی گفت‌وگوی منتشرشده نگاه دیگری را به مخاطب القا کند. دکتر طهرانچی در گفت‌وگوی اخیر خود با تقسیم دانشجویان به ۲ گروه مرزبندی روشنی را از نحوه مواجهه با دانشجویان ارائه می‌دهد؛ عده‌ معدودی که به‌دنبال ارتباطات و دنباله‌روی از عوامل خارجی و پیاده‌سازی اوامر آنها تلاش می‌کردند تا دانشگاه را از ریل اصلی خود خارج کرده یا فضای جامعه را به‌سمت اغتشاش ببرند که تکلیف آنها روشن و رسیدگی به پرونده آنها «جای خود» را دارد و طبیعتا نمی‌توان برای چنین افرادی صرف دانشجو بودن در فضای دانشگاه تصمیم‌گیری کرد. اما در مقابل هم تعداد دیگری از دانشجویان که همه در خارج دانشگاه دستگیر شدند هم هستند که دانشگاه آزاد متعهد شده با استفاده از رویه‌های معمول دانشگاه یعنی کمیته انضباطی برخورد لازم را داشته باشد تا «فرزندان» دانشگاه هم نسبت به فعال خود بازخورد منفی لازم را دریافت کنند و هم به‌خاطر اشتباه‌شان درگیر روندهای قضایی نشوند. مشروح گفت‌وگوی رئیس دانشگاه آزاد با خبرگزاری دانشجو را در ادامه می‌خوانید.

رئیس دانشگاه آزاد در رابطه با وضعیت دانشجویان بازداشتی این دانشگاه در جریان اعتراضات اخیر گفت: «دانشجویانی که بیرون از دانشگاه دستگیر شده‌اند، اگر کاری که حق دیگری را ضایع کرده باشد، انجام نداده باشند، طبق تعامل صورت گرفته، به‌جای «برخورد قضایی» به‌صورت «انضباطی» با آنها برخورد می‌شود.»
دکتر‌ محمد‌مهدی طهرانچی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب و با تاکید بر اینکه تلاش برای آزادی دانشجویان بازداشت‌شده وظیفه ماست، اظهار کرد: «این وظیفه باید توسط من، روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انجام شود و ما این رفتار را مراقبت والدانه می‌دانیم.» وی در این خصوص ادامه داد: «در مراقبت والدانه، به فرزندان گفته می‌شود که انجام هر‌کاری، عقوبتی دارد. متاسفانه برخی اینطور به دانشجویان القا کرده‌اند که «بروید، هرکاری دوست داشتید انجام دهید و هیچ مشکلی نیست.» به‌عنوان مثال آیا می‌توان گفت دانشجویی می‌تواند به بهانه اینکه دانشجو است، خیابان یک‌طرفه را خلاف برود؟ چون او دانشجو است، مختار به انجام این کار خلاف قانون نیست.»
دکتر طهرانچی با اشاره به بیانات مقام‌معظم‌رهبری افزود: «ایشان فرمودند که این بچه‌ها، بچه‌های خودمان هستند و یک‌سری هم آدم‌های محوری این جریاناتند.» 
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: «رسیدگی به پرونده دانشجویانی که به خارج از کشور وصل هستند و آسیب رسانده‌اند، جای خود را دارد. ولی تمام مراقبت ما این است دانشجویانی که بچه‌های خودمان هستند و در یک فضای هیجانی حرکت‌هایی انجام داده‌اند که در حد یک عکس‌العمل هیجانی بوده است، در فضای کمیته انضباطی با آنها برخورد شود.» 
دکتر طهرانچی تاکید کرد: «طبق آخرین‌ آمارهایی که به دستم رسیده است، اکثریت نزدیک به مطلق این دانشجویان با تعهد دانشگاه آزاد، مبنی‌بر اینکه این دانشگاه خودش مسائل آنها را در کمیته انضباطی بررسی می‌کند، آزاد شده‌اند و پرونده آنها از پرونده قضایی به پرونده انضباطی تقلیل یافته است. البته برخورد انضباطی یک حرکت در‌قالب «مراقبت والدانه» است و این‌طور است که به فرزند (دانشجو) گفته شود برای هر‌عملی، عقوبتی وجود دارد. همان‌طور‌که دانشجویی که درس می‌خواند در پایان ترم قبول می‌شود و دانشجویی که درس نمی‌خواند، قبول نمی‌شود، برای اقدامات انجام‌شده توسط دانشجویان هم نتیجه‌ای وجود دارد.» 
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه در داخل دانشگاه هیچ دانشجوی بازداشتی نداشتیم، خاطرنشان کرد: «دانشجویان خاطی که بیرون از محیط دانشگاه دستگیر شده‌اند، اگر اقداماتی مانند آتش زدن به اموال عمومی، آسیب، ضربه و در کل کاری که حق دیگری را ضایع کرده باشد، انجام نداده باشند، طبق تعامل صورت‌گرفته به‌جای «قضایی» به‌صورت «انضباطی» با آنها برخورد می‌شود.»
وی در پایان اظهار کرد: «مراقبت والدانه ما اینگونه است که به دانشجویان بگوییم شما در دنیای واقعی زندگی می‌کنید. اگر این تذکرات را الان به شما گوشزد نکنیم، در آینده به ما متذکر می‌شوید که چرا چنین نکاتی را به شما نگفته بودیم.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار