

زهرا رمضانی، خبرنگار:فعالیت گروههای جهادی در میان اتفاقات عجیبوغریب این روزهای فضای دانشگاه متوقف نشده است. این گروهها نهتنها به روال قبل فعالیتهایشان را دنبال میکنند، بلکه سازمان بسیج دانشجویی هم طرحهای جالبی را برای تقویت بستر چنین فعالیتهایی در دانشگاهها ایجاد کرده است. دو طرح «لبخند ایران» و چهارمین دوره جشنواره ملی جهادگران همان برنامهای است که هدف اصلی آن ترغیب و ترویج گفتمان جهادی در میان دانشجویان بهویژه جدیدالورودها است. برنامههایی است که هر کدام تلاش دارند تا به سهم خود انگیزه حضور در چنین فعالیتهایی را در میان دانشجویان امروز بیشتر کنند.
رضا غلامزاده، معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی در گفتوگو با «فرهیختگان» با بیان اینکه از میلاد حضرت محمد(ص) یعنی دهه وحدت تا 16 آذر طرح لبخند ایران را شروع کردهایم، گفت: «براساس این طرح، قرار است دانشگاههای کشور فعالیتی را برای خدمترسانی در حاشیه شهرهایشان داشته باشند، البته رسالت اصلی این طرح آن است که دانشجویان بهویژه جدیدالورودها با انجام فعالیت در حوزه عدالت آشنا شوند و تا امروز نزدیک به 200 دانشگاه در این طرح شرکت کردهاند.»
او اظهار داشت: «قطعا در روزهای آینده به تعداد دانشجویان شرکتکننده در این طرح افزوده خواهد شد و پیشبینیمان آن است که تقریبا بین 8 تا 10 هزار دانشجو در این طرح شرکت کنند. براساس این طرح، دانشگاههایی که در این طرح شرکت کردهاند، در این بازه زمانی آغاز طرح لبخند ایران، آخر هفتهها به مناطق محروم شهر خودشان میروند و خدمات مختلفی را ارائه میکنند. البته هدف از این طرح برگزاری اردوهای جهادی تخصصی نیست بلکه تنها هدفمان این است که بخواهیم پای دانشجویان جدیدالورود را به این مناطق باز کنیم. از طرف دیگر ما برای مناطق حاشیهای گروههای جهادی تخصصیای را داریم که برنامه بلندمدتی برای رفع محرومیت دارند و به همین دلیل در این طرح صرفا آشنایی و انگیزهدهی به دانشجویان را داریم.»
معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی بیان داشت: «تصور میکنیم این طرح برای تغییر شرایط دانشگاهها با توجه به وضعیت امروز حاکم در محیطهای دانشگاهی بسیار کمکدهنده خواهد بود. خوشبختانه با توجه فضای برخی از دانشگاههای تهران که در هفتههای اخیر چندان هم مناسب نیست، اما میبینیم که بسیاری از آنها حضور پررنگی در طرح لبخند ایران داشتهاند و درمجموع استقبال خوبی از این طرح شده است. این طرح در تمام استانهای کشور بهصورت همزمان شروع شده و تقریبا همه استانها تحت پوشش قرار گرفتهاند.»
او به آغاز چهارمین دوره جشنواره ملی جهادگران اشاره و تصریح کرد: «پوستر این جشنواره 18 آبانماه رونمایی شد که هدف آن نیز پیدا کردن گروههای برتر جهادی دانشجویی در موضوعات هنری، ادبی و فعالیتهای تخصصی است و اختتامیه این جشنواره هم در بهمنماه برگزار میشود. هدف اصلی این جشنواره آن است که از این طریق گردهمایی اکوسیستم جهادی را در کنار یکدیگر داشته باشیم تا بستری برای تبادل تجربیات گروههای جهادی فراهم شود.»
غلامزاده با بیان اینکه سومین هدف جشنواره ملی جهادگران پیدا کردن روشها و فناوریهای جدیدی است که میتوان آنها را در اردوهای جهادی پیاد کرد، افزود: «درمجموع این جشنواره در ترویج گفتمان جهادی موثر است؛ از این رو گروههای جهادی تا پایان آذرماه امکان ارسال آثارشان را خواهند داشت. این گروهها میتوانند در 3 قالب طرح، ایده یا تجربه در این جشنواره شرکت کنند و آثار نیز در دیماه امسال مورد داوری میشود.»
معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه گروهها میتوانند مطالب خود را بهصورت صوتی و تصویری و مکتوب ارائه کنند، گفت: «این جشنواره در دو بخش تخصصی و هنری برگزار میشود که بخش تخصصی آن با هدف گسترش گفتمان جهادی، شناسایی و بهکارگیری ظرفیتهای مردمی و ایجاد تشکیلات جهادی موفق در سه قالب طرح، ایده و تجربه دنبال میشود. در بخش هنری جشنواره نیز هدف اصلی بازنمایی فعالیتهای گروههای جهادی است که در قالب عکس، مستند و نماهنگ امکان ارسال آثار آن فراهم شده است.»
او خاطرنشان کرد: «برای آثار رسیده به بخش هنری، پیش از برگزاری اختتامیه، رویدادی را خواهیم داشت که در آن گروههای جهادی برتر غرفههای خاص به خودشان را دارند که در آن علاوهبر ارائه تجربیاتشان، امکان پخش نماهنگ، مستند یا به نمایش گذاشتن عکسهایشان فراهم میشود. در این جشنواره 500 تا 600 گروه جهادی را خواهیم داشت که آثار برتر آنها به نمایش در میآید.»
