جام‌جهانی ۲۰۲۲ با رقابت بین قطر و اکوادور در بیستم نوامبر (۲۹ آبان) آغاز خواهد شد و در هجدهم دسامبر (۲۷ آذر) به پایان می‌رسد.
  • ۱۴۰۱-۰۸-۲۵ - ۰۰:۱۵
  • 00
بی‌تی‌اس در کارخانه پولسازی
بی‌تی‌اس در کارخانه پولسازی

هومن جعفری، خبرنگار:جام‌جهانی ۲۰۲۲ با رقابت بین قطر و اکوادور در بیستم نوامبر (۲۹ آبان) آغاز خواهد شد و در هجدهم دسامبر (۲۷ آذر) به پایان می‌رسد. مراسم افتتاحیه را «جونگ‌کوک» خواننده کره‌ای گروه بسیار معروف BTS برگزار می‌کند که یکی از معروف‌ترین خوانندگان امروز موسیقی پاپ در دنیاست. حالا سوالی که باید پرسید این است که چرا افتتاحیه جام‌جهانی را به او داده اند؟ حالا سوالی که باید پرسید این است که چرا افتتاحیه جام‌جهانی را به او داده‌اند؟ یعنی هیچ خواننده دیگری نبوده که از او بهتر باشد؟ یعنی این خواننده جوان کره‌ای، شماره یک بازار موسیقی ورزشی است؟ یعنی از او دم‌دست نداشته‌ایم؟ نکند پارتی داشته یا مدیربرنامه‌اش با اینفانتینو زد و بند کرده و دوتایی زده‌اند توی گوش یک چک میلیون دلاری؟ یعنی نمی‌شد از خوانندگان محبوب‌تر و معروف‌تری استفاده کرد؟ اصلا چرا خواننده عرب‌زبان و مسلمان نیاوردند؟ اصلا چرا این کیک را در بشقاب کره ای‌ها گذاشتند؟ اصلا چرا به خودشان اجازه دادند  چنین انتخابی داشته باشند؟ برای پاسخ مناسب به این سوال باید به چند نکته بسیار ساده اشاره کرد.

 جام لاکچری‌ها و تجمع سلبریتی‌ها
این جام محل تجمع لاکچری‌هاست. محل تجمع بازیکنانی با چند ده و حتی چند صد میلیون فالوور در شبکه‌های اجتماعی! نمی‌شود برای خوانندگی مراسم افتتاحیه از یک خواننده گمنام یا کم‌اهمیت استفاده کرد. بازیگرانی که میلیون‌ها دلار درآمد تبلیغاتی‌شان در یک سال از حضور در جشن‌ها و مجامع عمومی است، حالا فرصت دارند تا در طول این مسابقات، دوباره در کنار سلبریتی‌های غیرورزشی قرار بگیرند. ستاره‌های سینما و موسیقی و حتی سیاست. این جام، برای لاکچری‌هاست. بی‌تی‌اس، یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های موسیقی امروز و جونگ‌کوک یکی از بزرگ‌ترین سلبریتی‌های امروز دنیاست. فقط در نظر بگیرید تعداد چهره‌های معروفی که به قطر می‌روند تا در این مسابقات، از تیم ملی کشورشان حمایت کنند یا فقط آنجا دیده شوند.

 جامعه هدف برای تبلیغات و فروش
جام‌جهانی یکی از بزرگ‌ترین مسابقات ورزشی دنیاست. شاید فقط المپیک از آن بزرگ‌تر و پول‌ساز‌تر باشد. با این همه، جام‌جهانی، فقط یک رویداد ورزشی نیست. این یک کارخانه پول‌سازی است. یک فرصت بزرگ برای فروش هر چیزی. برای فروش باید دیده شوی و برای دیده شدن باید خودت را زیر نور قرار بدهی. بی‌تی‌اس شما را معروف می‌کند. بی‌تی‌اس شما را به نمایش می‌گذارد. به اصطلاح، بی‌تی‌اس شما را پروموت می‌کند. به که؟ به آنها که فوتبالی نیستند! جام‌جهانی تماشاگر دارد. جام‌جهانی پیشینه و قدمت و رسانه دارد. جام‌جهانی پول بیشتر می‌خواهد و بی‌تی‌اس می‌تواند قیمت تبلیغات پخش تلویزیونی، تبلیغات دور زمین و تبلیغات جانبی را افزایش دهد. بی‌تی‌اس دیده می‌شود. جونگ‌کوک، با 47 میلیون فالوور در اینستاگرام و 68 میلیون فالوور در حساب رسمی بی‌تی‌اس، کمک می‌کند تا تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان طرفدار او، به سمت این مسابقات بیایند. جوان‌هایی که شاید همه‌شان فوتبالی نباشند، ولی همه‌شان افتتاحیه را خواهند دید و با این کار تعداد بازدیدکنندگان افتتاحیه بیشتر می‌شود و همچنین میزان قیمت تبلیغات افتتاحیه زیاد می‌شود.

 صدای شرقی
چرا بی‌تی‌اس؟ کسی نمی‌تواند به این سوال پاسخ دقیق را بدهد مگر اینکه فیفا دلایل انتخاب او را رسما بیان کند. بااین‌همه، یادمان باشد که این مسابقات در قاره آسیا برگزار می‌شود و انتخاب یک خواننده آسیایی، عجیب نیست. حالا چرا قطری‌ها یک خواننده عرب‌زبان انتخاب نکرده‌اند؟
شاید به‌خاطر اختلافات سیاسی با عربستان و امارات و کشورهای متحد آنها که در چند سال اخیر، با آنها وارد یک تنش سنگین سیاسی و اقتصادی شده بودند! شاید به این خاطر که نمی‌خواستند همه‌چیز بیش از حد عربی یا غرب آسیایی شود. نانسی‌عجرم خواننده بسیار معروف لبنانی 33 میلیون فالوور دارد ضمن اینکه او نمی‌توانست آن جامعه هدف مورد نظر گروه بازاریابی فیفا را اضافه کند. بی‌تی‌اس در سال‌های اخیر به‌شدت روبه‌رشد بوده و در طول سال‌های اخیر در جوامع بین‌المللی نیز جوایز معتبر و فروش سنگینی داشته است. رویدادی مثل جام‌جهانی برای برند او نیز بسیار ارزش دارد.

 برند
همه‌چیز زیر سر این واژه است! برند همه‌چیز دنیای ستاره‌ها و همایش‌ها و نمایشگاه‌ها و مسابقات جهانی است. بی‌تی‌اس شاید باکیفیت‌ترین خواننده لازم برای افتتاحیه جام‌جهانی نباشد اما یکی از درخشان‌ترین برندها برای این بازار را دارد. ببینیم او برای افتتاحیه چه خواهد کرد!

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰