کلید موفقیت مجیدی در لیگ امارات چیست؟
تیم مجیدی در ۹ بازی که در فصل جاری لیگ امارات به‌میدان رفته است ۱۷ امتیاز به‌دست آورده که این بهترین شروع تاریخ این باشگاه در لیگ امارات به‌شمار می‌رود. 
  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۷ - ۰۰:۱۵
  • 00
کلید موفقیت مجیدی در لیگ امارات چیست؟
امارت خوشبختی فرهاد
امارت خوشبختی فرهاد

محمدرضا حاجی عبدالرزاق، خبرنگار:نتایج درخشان الاتحاد کلبا با هدایت فرهاد مجیدی در لیگ امارات ادامه دارد. این تیم اماراتی در ادامه نتایج شگفت‌انگیز خود در لیگ برتر امارات در هفته نهم این رقابت‌ها به‌مصاف بنی‌یاس رفت و توانست با نتیجه دو بر یک به پیروزی دست پیدا کند تا روند خوب این تیم با سرمربی جوان ایرانی‌اش ادامه داشته باشد. تیم مجیدی در ۹ بازی که در فصل جاری لیگ امارات به‌میدان رفته است ۱۷ امتیاز به‌دست آورده که این بهترین شروع تاریخ این باشگاه در لیگ امارات به‌شمار می‌رود. 
الاتحاد کلبا با پیروزی در این بازی در رده ششم جدول رده‌بندی قرار گرفت و این درحالی است که زرد و مشکی‌پوشان با صدر جدول تنها ۲ امتیاز اختلاف دارند و این نشان از عملکرد بسیار خوب مجیدی در این تیم دارد که فصل قبل در لیگ یازدهم شده است. 
فرهاد مجیدی نخستین فصل خود به‌عنوان سرمربی را در لیگ امارات تجربه می‌کند. او فصل قبل بعد از آنکه استقلال را مقتدرانه به قهرمانی در لیگ برتر ایران رساند، راهی لیگ امارات شد و در فصل نخست حضور در این کشور نشان داده که می‌تواند به‌عنوان یک مربی جوان در عرصه بین‌المللی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. 
بررسی حواشی و متن تیم اماراتی با سرمربی ایرانی خود که روزهای موفقی را در کشور حاشیه خلیج‌فارس سپری می‌کند می‌تواند تا حدود زیادی جالب باشد. اینکه الاتحاد چه جایگاهی در فوتبال امارات داشته و دارد، از چه نقطه‌ای به یک‌قدمی صدر جدول رسیده و رمز و رازهای موفقیت مجیدی در این تیم گمنام اماراتی چه هستند می‌تواند قابل‌توجه باشد. 

 جایگاه الاتحاد کلبا در فوتبال امارات
تیم اماراتی که در فوتبال این کشور تا اینجای کار خیره‌کننده ظاهر شده است از هرلحاظ در سطح متوسطی قرار دارد. بررسی ساختار، بودجه و امکانات این تیم نشان می‌دهد که اگر بخواهیم تیمی شبیه به تیم مجیدی در لیگ برتر ایران را معرفی کنیم می‌توانیم به‌طور مثال به نفت مسجدسلیمان اشاره کنیم. بررسی تفاوت‌های ساختاری بین نفت با تیم‌های با ریشه و پرقدمتی مانند ذوب‌آهن می‌تواند مقایسه بین شهر کلبا با شهری مانند اصفهان هم باشد. در این میان تیم‌های متمولی مانند العین، الجزیره و الوحده و حتی شباب الاهلی و شارجه را نیز می‌توان با تیم‌های سرخابی یا صنعتی مانند سپاهان قیاس کرد. البته فقط از لحاظ قدمت و تا حدودی افتخارات داخلی این مقایسه قابل‌بحث است، در غیر این صورت تیم‌های متمول اماراتی از لحاظ بودجه و زیرساخت و برخورداری از مربی و بازیکنان خارجی سطح بالا به‌طور حتم یک سروگردن از تیم‌هایی مانند استقلال و پرسپولیس بالاتر هستند، به‌طور مثال شباب الاهلی از جیسون دنایر در خط دفاعی خود بهره می‌برد که سال‌هاست در تیم ملی بلژیک بازی می‌کند. 

 مجیدی در لیگ مربیان مطرح خارجی!
بودجه کلبا در مقایسه با 13 تیم دیگر در لیگ امارات در بین 6 تیم پایین جدول قرار می‌گیرد. قیمت گران‌ترین بازیکن این تیم اماراتی یعنی دنیل بسا درحالی به 2 میلیون یورو نمی‌رسد که بازیکنی مانند میرالم پیانیچ از بارسا با رقمی حدود 10 میلیون یورو به شارجه پیوسته است. فیلیپ کیس که سابقه بازی در لیگ برتر انگلیس را دارد با رقمی حدود یک میلیون و 200 هزار یورو به تیم مجیدی پیوسته و دنیل بسای ایتالیایی و الکساندر چیکادای رومانیایی که از ملی‌پوشان این کشور به‌شمار می‌رود و از گالاتاسرای به‌صورت قرضی به این تیم پیوسته از دیگر خارجی‌های تیم مجیدی به‌شمار می‌روند. 
ایگور روسی برزیلی هم که فصل گذشته با رافائل سیلوا که نیم‌فصل گذشته به استقلال پیوست در الفیصلی زوج خط دفاعی این تیم را تشکیل داده بودند، یکی به تیم ایرانی پیوست و دیگری در ابتدای فصل جاری به امارات رفت تا هر دو بازیکن در دو فصل شاگردی فرهاد مجیدی را تجربه کرده باشند. 
البته این سابقه خارجی‌های مطرح فقط به بازیکنان اختصاص ندارد و مجیدی جوان در جمع مربیان خارجی و باتجربه زیادی در لیگ امارات قرار گرفته و به‌نوعی او در این لیگ با چالش بزرگ‌تری در ارتباط با رقابت با این دسته از مربیان، دست‌وپنجه نرم می‌کند. مربی مانند کوزمین اولاریو که درحال‌حاضر سرمربیگری شارجه را در اختیار دارد (گزینه سرمربیگری تیم ملی امارات) یا ژاردیم که با الهلال قهرمانی آسیا را به خود اختصاص داده است و سایر مربیان خارجی مطرح در لیگ امارات مربیگری می‌کنند و درواقع مجیدی به لیگی رسیده است که مربیان موفق اروپایی در آن مربیگری می‌کنند و در این جدال، مجیدی نسبت به تیمی که دارد موفق عمل کرده است. 

 بررسی لیگ امارات
لیگ برتر امارات در فصل جاری با حضور 14 تیم برگزار می‌شود و اینکه تیمی مانند الاتحاد کلبا به 2 امتیازی صدر جدول رسیده کارشناسان فوتبال امارات را شگفت‌زده کرده است؛ چراکه آنها اعتقاد دارند اساسا ظرفیت‌های فنی و ساختاری این تیم تا رسیدن به این نقطه وجود نداشته و برخی اقدامات و تدابیر فنی درنظر گرفته‌شده از سوی کادرفنی تا اینجا این شگفتی را رقم زده است. 
در این بین و طبق بررسی‌ها به‌نظر می‌رسد 2 تیم دبا و الظفره از هر لحاظ فنی و امکاناتی در بین تیم‌های ضعیف اماراتی قرار گرفته تا جایی که این دو تیم در قعر جدول قرار گرفته و شانس اصلی سقوط در فصل جاری نیز به‌شمار می‌روند. حدود 4 تا 5 تیم نیز از لحاظ بودجه، فنی و ساختاری در رده متوسط قرار می‌گیرند که الاتحاد کلبا نیز در این مجموعه قرار می‌گیرد و سایر تیم‌ها از تیم‌های متمول اماراتی به‌شمار رفته و با رقم‌های عجیب‌وغریبی بازیکن و مربی خارجی جذب می‌کنند و چه‌بسا میانگین قیمت بازیکنان خارجی آنها به 4 میلیون دلار هم می‌رسد. البته 4 تیم فوق‌العاده ثروتمند شباب الاهلی، العین، الجزیره و الشارجه نیز از بازیکنانی بهره می‌برند که همین حالا آنها می‌توانند در تیم‌های مطرح اروپایی بازی کنند. 
در این بین تیم فرهاد مجیدی رقابت خود برای کسب جایگاهی بهتر در پایان فصل را آغاز کرده و در گام اول آنها قصد دارند بالاتر از تیم‌هایی که همسطح خود هستند قرار بگیرند که به‌جز یک بازی در هفته ابتدایی که به شکست مقابل الباطح انجامید، در سایر دیدارها الاتحاد کلبا موفق عمل کرده است، هرچند کار به اینجا ختم نشده و از بین تیم‌های متمول نیز شاگردان مجیدی موفق به کسب نتایجی شده‌اند که تا پیش از این کمتر در تاریخ این باشگاه به ثبت رسیده است. 

 چشم‌انداز الاتحاد
با همه این تفاسیر به‌نظر می‌رسد سطح و ظرفیت‌های تیمی که امروز در فاصله دو امتیازی صدر جدول لیگ امارات قرار گرفته خیلی پایین‌تر از این صحبت‌ها باشد، ولی توقعات در این هفته‌ها به‌شدت از آنها بالا رفته است. بررسی نظرات هواداران این تیم در سال‌های گذشته در فضای مجازی نشان می‌دهد که رویای بزرگ آنها قرار گرفتن در بین 8 تیم برتر جدول در پایان رقابت‌ها بوده که البته دو سال پیش این امر با قرار گرفتن روی سکوی هشتمی لیگ امارات محقق شده است. 
بااین‌حال طبق شنیده‌های خبرنگار «فرهیختگان» مسئولان الاتحاد برای امسال در اولویت اول چشم‌انداز حضور در بین 8 تیم برتر و سپس قرار گرفتن در نیمه اول جدول (رتبه هفتم به بالا) را در وهله بعدی تعریف کرده‌اند و به‌نظر می‌رسد با این دست‌فرمان از سوی مجیدی، تحقق این خواسته و چشم‌انداز امر بعیدی نباشد. بااین‌حال گویا با نتایج به‌دست‌آمده برخی از هواداران کلبا نیم‌نگاهی نیز به کسب سهمیه آسیایی دارند که به نظر می‌رسد این اتفاق برای شاگردان مجیدی امری بعید خواهد بود و مثل این می‌ماند که تیمی مانند نفت مسجدسلیمان در لیگ برتر ایران دست به انجام این کار بزند هرچند شگفتی قهرمانی بدون شکست با استقلال باعث‌شده تا هر اتفاق ناشدنی از این مربی بعید نباشد. 

 کلبا کجاست؟
کلبا در شرق امارات قرار گرفته و در همسایگی شهرهای خرفکان و فجیره (شهرهای همجوار با دریای عمان) قرار دارد به‌طوری که از کلبا تا مسقط پایتخت عمان 3 ساعت به‌صورت زمینی فاصله وجود دارد؛ در حالی که از کلبا تا دبی حدود یک‌ونیم ساعت فاصله زمینی است. کل شهر کلبا به 40 هزار نفر هم نمی‌رسد و جمعیت فوتبالی این شهر همگی طرفدار الاتحاد هستند. درباره شهری که بیشترین کشتزارهای امارت شارجه در آن قرار دارند فقط دو خیابان اصلی وجود دارد و می‌توان در فاصله‌ای در حدود 10 دقیقه تا یک ربع کل این شهر را دور زد. وقتی که جادوی مجیدی از هفته دوم در لیگ امارات با برتری مقابل الوحده آغاز شد هواداران فوتبالی کلبا به خیابان‌ها رفته و برای این پیروزی خارج از خانه به جشن و پایکوبی مشغول شدند. جالب اینکه با پیروزی شاگردان مجیدی یکی از هواداران این تیم دست به جیب شد و هواداران را به چای کریکدی که چای معروف این شهر است میهمان کرد. 

 دلایل موفقیت کلبا
کلبا در حالی در حال حاضر با کادر عمدتا ایرانی خود با حضور فرهاد مجیدی، صالح مصطفوی، ربانی و مرتضایی به همراه گابریل‌پین در یک قدمی صدر جدول قرار گرفته که دو سال پیش در سال کرونا که تماشاگری در ورزشگاه‌ها حضور نداشته است بهترین نتیجه تاریخ خود را کسب کرد و در جایگاه تک‌رقمی هشتم جدول رده‌بندی به کار خود پایان داد. در حالی که تا قبل از آن این تیم عمدتا در رده‌های پایین‌تر قرار می‌گرفت و حتی یکی دو فصلی را نیز برای نیفتادن جنگیده است. این تیم سال گذشته نیز با کسب عنوان یازدهمی در‌حالی‌که از 26 بازی 28 امتیاز کسب کرده بود به کار خود خاتمه داد. 

 یک کادر موفق
به نظر می‌رسد گروه کاری در راه رسیدن به موفقیت اهمیت زیادی داشته باشد. اینکه اعضای این گروه یکدیگر را به‌خوبی بشناسند، با هم موفق باشند، همدل و متحد باشند بسیار مهم است و به نظر می‌رسد یکی از بهترین اقداماتی که مجیدی انجام داد تا امروز از تیم او به‌عنوان تیمی موفق یاد شود همین بود که گروهش را به‌صورت کامل از استقلال به الاتحاد منتقل کرد. با توجه به برخی محدودیت‌ها غلام‌پور نتوانست راهی امارات شود در غیر این صورت این مربی هم در دستور‌کار مجیدی برای حضور در الاتحاد قرار داشت. البته سابقه بازی و شناخت محیطی و فرهنگی توسط مجیدی از کشور امارات نیز به او کمک کرده است تا بتواند روزهای خوبی را در این کشور سپری کند. 

 تعریف رسانه‌ها از تیم مجیدی
بازتاب رسانه‌ای نیز در این بین درخصوص این تیم بسیار مثبت بوده است و بیشتر رسانه‌ها از قدرت آنالیز و بازی‌خوانی مجیدی به‌خصوص در نیمه‌های دوم صحبت می‌کنند اما به‌صورت کلی در کشور امارات مثل سایر کشورهای عربی دیگر، به نتیجه اهمیت داده می‌شود تا اینکه رسانه‌ها و کارشناسان بخواهند به عملکرد فنی ورود کرده و از این لحاظ تیم‌ها را مورد ارزیابی و بررسی قرار بدهند. به‌طور مثال الاتحاد در حالی بازی اول خود را شکست خورد که بازی سرتری را نسبت به حریف ارائه داد اما شکست در گام نخست باعث شد در همان ابتدای کار هجمه انتقادی شدیدی به این تیم وارد شود. 
تشویق مجیدی در دقیقه 11 بازی با الوصل توسط هواداران این تیم نیز به‌شدت مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و در این خصوص اخبار و گزارش‌هایی نیز منتشر کردند. 

 مجیدی با الگوی استقلال در امارات؟
استقلال سال گذشته یک سال تاریخی را پشت سر گذاشت و بدون شکست با سرمربیگری فرهاد مجیدی عنوان قهرمانی را به دست آورد تا برای همیشه نام این مربی در تاریخ این باشگاه ماندگار شود. مجیدی که با کادر خود منهای بهزاد غلام‌پور به امارات رفته در این کشور نیز تا اینجا موفق عمل کرده است. بنابراین این سوال پیش می‌آید که آیا این سرمربی با الگوی استقلال در الاتحاد کلبا موفق عمل کرده است؟ استقلال سال گذشته در بسیاری از دیدارهای خود با سیستم 3-5-2 به مصاف حریفان می‌رفت و این سیستم با توجه اینکه در دفاع به 5-3-2 تغییر پیدا می‌کرد درنهایت با ساختن سد بتونی در فاز دفاعی باعث شد تا آبی‌های پایتخت بدون شکست با کمترین گل خورده و با اقتدار عنوان قهرمانی لیگ برتر از از آن خود کنند. بر همین اساس اما بررسی سیستم الاتحاد نیز نشان می‌دهد این تیم به‌تناوب با سیستم 3 دفاعه و 4 دفاعه براساس آنالیز حریفی که با آن بازی دارد به میدان می‌رود. نگاهی به سیستم تیم مجیدی در امارات نشان می‌دهد او در بسیاری از دیدارها با سیستم 5-3-2 فلت و در برخی بازی‌های دیگر با سیستم 4-3-3 مقابل حریفان به میدان رفته و این نشان می‌دهد که ساختن دیوار دفاعی بتونی با توجه به تعدد نفرات در زمین خودی و برتری عددی در فاز دفاعی در این تیم نیز در دستورکار قرار گرفته تا بتوان به‌نوعی از این سیستم به‌عنوان الگوی موفقیت در ساختار ذهنی مجیدی و دستیارانش یاد کرد. 
البته سیستم بازی‌هایی که در لیگ برتر ایران ارائه می‌شود تفاوت زیادی با سیستم بازی در کشوری مانند امارات دارد ضمن اینکه تیمی مانند استقلال سال گذشته با یک استراتژی خاص موفق شد عنوان قهرمانی را به خود اختصاص بدهد اما در لیگ برتر امارات با توجه با اختلاف سطحی که بین تیم‌ها وجود دارد گاها برخی تیم‌هایی ضعیف‌تر برای آن که شکست‌های پرگلی را متحمل نشوند دست به دفاع صرف زده که الاتحاد نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین مجیدی برای بازی‌های مختلف تیمش مجبور است استراتژی‌ها و برنامه‌های متفاوت و مختلفی داشته باشد تا بتواند در لیگ امارات نیز موفقیت فصل گذشته خود در لیگ ایران را تکرار کند. بنابراین الاتحاد به‌صورت کلی مبتنی‌بر کارهای دفاعی بازی نمی‌کند اما شیوه‌های موفقیت این تیم در فصل جاری بیشتر با این سبک و سیاق به دست آمده است. اوج شاهکار این تیم نیز درمقابل النصر در هفته هشتم رقابت‌ها بود که شاگردان مجیدی در 20 دقیقه پایانی کامبک زده و با 4 گل در این دقایق بازی 3 بر یک باخته را 5 بر 3 پیروز شدند. 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰