نشریه کرادل در گزارشی اختصاصی اعلام کرد حساب‌های کاربری جعلی زیادی متعلق به پنتاگون آمریکا علیه ایران در فضای مجازی نفرت‌پراکنی می‌کرده است.
  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۷ - ۰۰:۳۰
  • 00
رسانه‌های رسمی در مسیر فیک‌نیوزها
رسانه‌های رسمی در مسیر فیک‌نیوزها

الهام عابدینی، خبرنگار:نیویورک‌تایمز منتشر شد که با توجه به اعتبار این نشریه به‌سرعت در سایر رسانه‌ها و فضای مجازی هم بازنشر یافت. گزارشی با این عنوان که مقام‌معظم‌رهبری ایران به دلیل کسالت دیدارهای عمومی خود را لغو کرده است. در این گزارش ادعا شده بود چهار نفر از نزدیکان مقام‌معظم‌رهبری موضوع بیماری ایشان را تایید کرده‌اند و گفته‌اند هم‌اکنون ایشان تحت نظر پزشک در بستر بیماری هستند. 
پس از انتشار این یادداشت برخی رسانه‌های معاند گزارش‌های ویژه و یادداشت‌های مفصل درباره این موضوع منتشر و تلاش کردند به شایعات دامن بزنند. آن هم در‌حالی‌که از چند روز قبل دانشجویانی که قرار بود روز شنبه در مراسم عزاداری اربعین با حضور رهبر انقلاب حضور داشته باشند، می‌دانستند این دیدار لغو نشده و قرار است شنبه‌صبح در محل برگزاری مراسم باشند. 
در این میانه ایندیپندنت فارسی هم در مطلبی نوشت: «عمل جراحی رهبر حکومت ایران در مرکز درمانی اختصاصی مستقر در اقامتگاه او در تهران انجام شد.» حالا برخلاف بسیاری از دفعات پیشین این بار رسانه‌های رسمی دشمن هم در حال پیمودن مسیری بودند که تا پیش از این مخاطبان آن را فقط در فیک‌نیوزها یا رسانه‌هایی مثل سعودی اینترنشنال یا بی‌بی‌سی و من‌وتو می‌دیدند. 
اربعین رسید و ‌رهبر انقلاب برخلاف بارهای پیشین که در چنین مراسم‌هایی سخنرانی نمی‌کردند و فقط در مراسم حضور داشتند به پیشنهاد مداح حاضر در جلسه پاسخ مثبت دادند و ایستاده میکروفن را به دست گرفتند و حدود 15 دقیقه خطاب به هیات‌های دانشجویی سخنرانی کردند، آن هم در فاصله‌ای اندک از زمان انتشار شایعه سلامتی ایشان در رسانه‌های رسمی دشمن. عملیات روانی و بازی رسانه‌ای به‌ حدی گسترده بود که به خاطر دارم هنگام ورود رهبر انقلاب به جمع هیات‌های مذهبی دانشجویی، چند ثانیه‌ای صدای الحمدلله دانشجویان می‌آمد. روایت دانشجویان حاضر در مراسم هم منتشر شد و احساس می‌شد بعد از این اتفاق حالا دیگر شایعات در رسانه‌های دشمن رنگ ببازد. اما باز هم دست‌به‌کار شدند و مدعی اینکه عکس‌های مراسم مربوط به گذشته است و به رنگ عبا و انگشتر ایشان اشاره می‌کردند که قبلا هم بر تن داشته‌اند!
دیدار چند روز بعد رهبر انقلاب با پیشکسوتان و فرماندهان دوران دفاع مقدس هم البته نتوانست رسانه‌های دشمن را از دروغی که پی گرفته بودند باز دارد. به دلیل هم‌زمانی با شروع برخی اعتراضات در یکی دو شهر ایران، برخی از این رسانه‌ها این گمانه را ایجاد کردند که رهبر انقلاب در این دیدار درباره این موضوع سخن می‌گویند. دیدار برگزار شد و بیانات به موضوع دفاع مقدس و مقاومت مردم ایران و برخی مظلومیت‌های ایران اشاره داشت. 
حالا رسانه‌های دشمن احساس می‌کردند دستمایه مناسبی برای دمیدن در شایعه سلامتی رهبر ایران به دست آورده‌اند و با تشویق مردم به اغتشاش از قدیمی‌ بودن این دیدار خبر می‌دادند. 
روز دوشنبه یازدهم مهرماه اما فرمانده کل قوا با حضور در مراسم دانش‌آموختگی نیروهای مسلح دانشگاه‌های افسری در دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام‌حسن‌مجتبی(ع) از یگان‌های حاضر در میدان سان دیدند. در سلامت و با اقتدار قدم زدند و بعد از آن هم مفصل ایستاده سخنرانی کردند و به مسائل روز به‌صورت جامع و همه‌جانبه پرداختند. حالا دیگر انکار برای رسانه‌های دشمن کار ساده‌ای نبود. هرچند سعی کردند از کنار همه دروغ‌های آشکار خود گذشته و ذهن مخاطب را از آن دور سازند. در این میان اما یک سوال ذهن برخی را درگیر کرده بود. چرا رسانه‌هایی مثل نیویورک‌تایمز در مسیری حرکت کردند که تا پیش از این فیک‌نیوزها در آن گام برمی‌داشتند؟
به عقیده صاحب‌نظران، در پس همه این خبرسازی‌ها آن هم در رسانه‌ای چون نیویورک‌تایمز دو نکته مهم نهفته است؛ نخست آنکه غرب از هر ابزاری از تحریم و کارزار فشار حداکثری گرفته تا ابزارهای رسانه‌ای و شایعه‌پراکنی برای ایجاد ناآرامی و تردید میان مردم ایران استفاده می‌کند و اهمیتی نمی‌دهد که این اخبار و اطلاعات اصلا چقدر مبتنی ‌بر واقعیت است. نکته دوم آنکه حتی برای رسانه‌های معاند هم محرز است تا چه حد سخنرانی‌های ایشان راهگشا بوده و در خنثی‌سازی فضای عملیات رسانه‌ای آنان موثر است. 
امروزه عملیات روانی ارتش آمریکا علیه مردم منطقه غرب آسیا و به‌صورت ویژه ایران بر کسی پوشیده نیست. چند روز قبل هم نشریه کرادل در گزارشی اختصاصی با اشاره به گزارش‌های پیشین گرافیکا و استنفورد که نشان داده بود حساب‌های کاربری جعلی زیادی متعلق به پنتاگون آمریکا علیه ایران در فضای مجازی نفرت‌پراکنی می‌کرده، نوشت تازه‌ترین اعتراضات در ایران از خارج مهندسی و تحریک می‌شود. در این گزارش با ذکر نمونه‌های فراوان آمده است که چطور از حدود 5 سال قبل، ‌حساب‌های کاربری جعلی متصل به هوش مصنوعی متعلق به سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا در غرب آسیا) اطلاعات و اخبار جعلی درباره مسائل داخلی ایران و سیاست خارجی آن منتشر می‌کند. 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰