بازار تهران بازاری است قدیمی واقع در مرکز پایتخت در منطقه ۱۲ شهری تهران؛ روزانه جمعیت زیادی که شاید عدد آن به میلیون برسد، برای خرید و فروش به این محل مراجعه می کنند؛ این بازار در میان خیابانهای مولوی در جنوب، مصطفی خمینی (سیروس سابق) در شرق، پانزده خرداد (بوذرجمهری سابق) در شمال و خیام در غرب قرار گرفتهاست؛در تقاطع این خیابانها میدان محمدیه، چهارراه مولوی و چهارراه سیروس قرار گرفته است.
افرادی که اخبار بازار تهران را پیگیری می کنند، هراز گاهی با اخبار ناخوشایند حادثه ای در بازار تهران مواجه می شوند؛ اما ایمن سازی بازار تهران و رفع مشکلات آن در حال حاضر و در گذشته در دستور کار مدیریت شهری قرار داشت و کمیته ای در این خصوص تشکیل شده بود.
بازار بزرگ تهران با جاذبه های تاریخی که دارد هر روزه حتی مسافران خارجی را در خود جای می دهد و افراد زیادی از شهرهای دور و نزدیک برای خرید و فروش به آن مراجعه می کنند.
سعید بیگی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره آخرین اقدام برای ساماندهی بازار بزرگ تهران اظهار داشت: بازار تهران چند مشکل و چالش عمده دارد و باید با نگاه بلند مدت و کوتاه مدت به آن رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه ساماندهی بازار بزرگ تهران یک اقدام بین سازمانی است و اکنون، شرکت ساماندهی مشاغل، معاونتهای شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۲ در راستای ساماندهی بازار تهران با یکدیگر همکاری دارند، افزود: وجود دستفروشان خیابان ۱۵ خرداد که برای تردد شهروندان و کسبه معضل ایجاد کرده است از چالشهایی است که باید رفع شود و طرحی در این مورد با نگاه حمایتی تهیه شده است.
تغییر رویکرد مدیریت شهری در مواجهه با دستفروشان
بیگی با بیان اینکه رویکرد مدیریت شهری در برخورد با دستفروشان در حال تغییر است، گفت: قرار نیست با دستفروشان خیابان ۱۵ خرداد برخورد سلبی انجام شود زیرا طرحهای اجرایی در بازار تهران معمولاً طرحهای ایجابی است تا منافع دستفروشان نیز دیده شود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، وجود تولیدیها و کارخانه طلا را از دیگر چالشهای بازار بزرگ تهران دانست و گفت: بسیاری از تولیدیها و کارخانجات طلا دارای آلودگی زیست محیطی و آلودگی ترافیکی هستند که طرحی در این مورد در دست تهیه است.
وی با بیان اینکه اتحادیه پوشاک بسیار جدی پای کار ساماندهی تولیدیها آمده است، افزود: در طرح ساماندهی تولیدیهای فعال در بازار تهران، باید نقاطی را در تهران مشخص کنیم که اتحادیه پوشاک تولیدیها را به آن اماکن منتقل کند و کالای ایرانی با برند ایرانی را تولید و در بازار تهران فقط دفتر کار تولیدیها، فعالیت داشته باشند.
بیگی یادآور شد: برای انتقال تولیدیها به خارج از بازار بهطور عمده این افراد مشکل زمین دارند و اگر بتوانیم زمینی را در جای مناسب در تهران تامین کنیم، آنها سرمایهگذاری لازم را انجام می دهند زیرا رونق کسب و کار آنها را در پی دارد.
وی با اشاره به وضعیت ایمنی بازار تهران نیز تاکید کرد: موضوع ایمنی بازار بزرگ تهران یک اقدام بین دستگاهی است و هر هفته جلساتی در این رابطه برگزار و سازمان آتش نشانی نیز در این خصوص ورود جدی داشته است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران تاکید کرد: بازاریها در مورد ایمنی بازار دغدغه دارند، همکاری لازم را در این زمینه انجام میدهند و هزینه اجرای این طرحها با سرمایهگذاری خود بازاریان انجام میشود و خودشان راغب هستند.
بیگی اظهار داشت: یقین داریم کار به دست خود مردم انجام میشود و حکومت مردم بر مردم موفق خواهد بود؛ تنها باید طرحها را برای بازاریان و مردم تشریح کنیم تا آنها بدانند که منافع آنها و رفع مشکلات در این طرحها دیده شده است.
به گفته وی، طرحهای اجرایی در بازار تهران نه تنها برای شهروندان هزینه ندارد بلکه درآمدزایی نیز خواهد داشت؛ نظارت عالی برای شهرداری درآمد دارد و اگر تولیدیها درآمد بیشتری داشته باشند، قاعدتاً مالیات بیشتری نیز پرداخت خواهند کرد و ارزش افزوده که پرداخت میکنند به نفع شهر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با بیان اینکه باید نگاه ما به آینده به گونهای باشد که فرزندان ما در ۱۰سال دیگر در این شهر بتوانند به راحتی زندگی کنند، افزود: جلسات متعددی با شهرداریهای مناطق و دستگاههایی مانند وزارت جهاد کشاورزی وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان زمین شهری برگزار شده تا زمین مناسب در اختیار تولیدیهای بازار تهران قرار گیرد.