سیامک خاجی، خبرنگار گروه ورزش: ملیپوشان کشتی آزاد ایران یکی از امیدهای اصلی کاروان ایران در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی برای کسب مدالهای رنگارنگ و بالا بردن رتبه کاروان ایران در جدول مدالی هستند. تیم ایران با ترکیبی از نفرات جوان و باتجربه در این رقابتها حاضر شده و امیدوار است در تورنمنتی که رقبای چندان راحتی را هم درپیش ندارد، بتواند عملکرد موفقی داشته باشد. شاگردان پژمان درستکار امروز در پنج وزن نخست (۵۷، ۶۵، ۷۴، ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم) بهعنوان اولین گروه از ملیپوشان کاروان کشتی ایران روی تشک خواهند رفت و سپس نمایندگان کشورمان در اوزان ۶۱، ۷۰، ۷۹، ۹۲ و ۱۲۵ کیلوگرم در روز پنجشنبه ۲۰ مردادماه به مصاف حریفان میروند. با پایان مسابقات کشتی آزاد، نوبت به شاگردان محمد بنا خواهد رسید که طی برنامه قرار است پیکارهای اوزان ۵۵، ۶۳، ۷۲، ۸۲ و ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی روز جمعه ۲۱ مرداد و مسابقات اوزان ۶۰، ۶۷، ۷۷، ۸۷ و ۱۳۰ کیلوگرم روز شنبه ۲۲ مردادماه برگزار شود. دیدارهای فینال و ردهبندی کشتی آزاد و فرنگی هر وزن در همان روز برگزاری مسابقات از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۷ و ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰ پیگیری میشود. به همین بهانه با ابراهیم مهربان، دبیر فدراسیون کشتی درباره شرایط ملیپوشان آزادکار و ارزیابی فدراسیون از شرایط این تیم در رقابتهایی که قرار است از امروز آغاز شود، همکلام شدیم که گفتوگوی «فرهیختگان» با وی را در ادامه میخوانید.
شرایط تیم ملی کشتی آزاد را در بازیهای کشورهای اسلامی چگونه ارزیابی میکنید؟
تیم ملی کشتی آزاد ایران و درمجموع کشتیگیران ایران با توجه به سابقه و پتانسیلی که در کشتی ایران وجود دارد در هر تورنمنتی که حاضر شود جزء مدعیان اصلی قهرمانی است و میتواند در آن تاثیرگذار باشد. در این مسابقات هم با توجه به همین مسائل کشتیگیران ما میتوانند یکی از مدعیان اصلی در این بازیها باشند. به همین دلیل به موفقیت این تیم امیدواریم.
نفرات تیم اعزامی ایران براساس چه معیارهایی انتخاب شدند؟
ما در کشتی آزاد و فرنگی براساس چرخهای که تعریف شده بود و البته این روند در هرکدام از دو تیم متفاوت هم بود، اعضای تیمها را انتخاب کردیم. مسابقات از امروز در رشته آزاد آغاز میشود و امیدواریم بتوانند در این بخش موفق باشند و خبرهای خوبی از اردوی این تیم و نتایج آنها مخابره شود.
ظاهرا کسانی که برای مسابقات جهانی نتوانستند در دیدارهای انتخابی موفق باشند در این تیم حضور دارند.
بله. ما طبق ضوابطی که تعریف کرده بودیم و براساس اهمیت رقابتها تصمیم گرفتیم نفرات را برای این دو تورنمنت معرفی کنیم و بنابر این بود در هر دو رشته آزاد و فرنگی نفرات برتر هر وزن و تیم اصلی خود را برای رقابتهای جهانی صربستان اعزام کنیم. کشتیگیران بعدی در هر وزن هم طبق مصوباتی که داشتیم در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی حاضر خواهند شد. هرچند این عزیزانی که در بازیهای قونیه حاضر میشوند هم فاصله زیادی با نفرات اصلی ندارند و جزء کشتیگیران خوب ما محسوب میشوند.
پیشبینی شما از تعداد مدالهای نمایندگان ایران در این مسابقات چیست و فدراسیون چه ارزیابیای در این زمینه داشته است؟
شرایط هر وزن و کشتیگیران حاضر در آن کاملا متفاوت است و براساس قرعه و رقبایی که دارند درنهایت میزان موفقیت آنها مشخص خواهد شد. بااینحال براساس برآوردی که داریم، امیدواریم در هر دو رشته آزاد و فرنگی و هر 10 وزن بتوانیم مدالهای خوبی کسب کنیم. البته پیشبینی تعداد مدالها چندان منطقی نیست اما شانس و پتانسیل خوبی برای همه نمایندگان حاضر در این بازیها قائل هستیم و امیدواریم همه آنها بتوانند موفق باشند. البته درنهایت وضعیت آنها در روز مسابقه و همچنین قرعهای که در مراحل مختلف نصیبشان میشود در این میان نقش تعیینکنندهای برای موفقیت آنها خواهد داشت.
سطح مسابقات را چگونه ارزیابی میکنید و رقبای اصلی ما از چه کشورهایی هستند؟
این مسابقات در سطح بسیار خوبی برگزار میشود؛ چراکه میزبانی آن را کشور ترکیه که یکی از کشورهای صاحب کشتی است، برعهده دارد. همچنین کشور آذربایجان در هر دو رشته آزاد و فرنگی حرفهای زیادی برای گفتن دارد و میتواند یکی از رقبای جدی ما در این دوره از بازیها باشد. همچنین چندین تیم دیگر بهخصوص نمایندگان کشورهای آسیای میانه نیز هستند که باعث بالا رفتن سطح رقابتها میشوند.
و صحبت پایانی شما برای این گفتوگو؟
امیدواریم قهرمانان ما در رشته کشتی بتوانند نتایج بسیار خوبی را در این دوره از مسابقات کسب کرده و به بهتر شدن شرایط کاروان ایران در جدول مسابقات کمک کنند.