نگاهی به عملکرد فنی شاگردان عطایی در لیگ ملت‌ها
با گذشت زمان توقع می‌رفت نقاط ضعف ایران تبدیل به نقاط قوت شود اما به‌نظر می‌رسد موضوع برعکس است و تیم ایران که مقابل چین، هلند، استرالیا و ژاپن به ترتیب 14، 7، 5 و 4 امتیاز از طریق سرویس به دست آورد مقابل بلغارستان دستاوردش تنها 1 سرویس منجر به امتیاز بود.
  • ۱۴۰۱-۰۴-۰۲ - ۰۳:۳۷
  • 00
نگاهی به عملکرد فنی شاگردان عطایی در لیگ ملت‌ها
تیمی که دیگر در دفاع مقتدر نیست
تیمی که دیگر در دفاع مقتدر نیست

تیم ملی والیبال ایران که با تغییرات زیاد و چشمگیری قدم در لیگ ملت‌ها 2022 گذاشته است در دیدار پنجم خود در این مسابقات که سه‌شنبه‌شب در مجموعه آرنا آرمت صوفیه بلغارستان برگزار شد با واگذار کردن 3 ست متوالی با نتایج 19-25، 23-25 و24-26 مقابل شاگردان نیکولای جلیازکوف شکست خورد تا دستاوردش در این رقابت‌ها کسب 2 پیروزی و 3 شکست باشد. فارغ از ثبت این شکست که باعث کسب 14.6 امتیاز منفی در رنکینگ fivb شده، چندین نقطه‌ضعف مهم در دیدارهای گذشته ایران دیده‌شده است که عدم رفع این موضوع می‌تواند در پایان 12 دیدار مرحله گروهی منجر به سقوط تیم ملی والیبال ایران به چلنجرکاپ شود.
نکته‌ای که بسیار در بازی تیم ملی ایران مشهود و واضح است ضعف شدید از حیث دفاع روی تور است. شاگردان بهروز عطایی در دیدار مقابل چین، هلند، استرالیا، ژاپن و بلغارستان به ترتیب موفق به ثبت 7، 1، 12، 3 و 5 دفاع روی تور شده‌اند که این آمار برای حریفان ایران به ترتیب 6، 8، 9، 6 و 8 دفاع بوده است که برای تیم ملی ایران آمار خوشایند نیست، زمانی متوجه ضعف این آمار خواهیم شد که در دوره گذشته مسابقات شاگردان ولادیمیر آلکنو مقابل تیم‌های هلند، استرالیا، ژاپن و بلغارستان موفق به ثبت آمار 39 دفاع شده‌اند و 27 بار این چهار حریف بازیکنان ایران را دفاع کرده‌اند. دیگر نکته نگران‌کننده ضعف بازیکنان ایران در دریافت سرویس حریفان است که همین موضوع منجر به کسب 4 امتیاز مارتین آتاناسوف و 1 امتیاز رادوسلاو پاراپانوف و اسوتوسلاو گوستف شد، این اتفاق درحالی رقم خورد که بلغاری‌ها در دیدارهای گذشته تنها مقابل کانادا 7 سرویس منجر به امتیاز داشتند و در مقابل آلمان، لهستان و صربستان آمار 4، 2 و 2 سرویس منجر به امتیاز را ثبت کردند. البته ضعف ایران در دریافت سرویس حریفان تنها مختص به این دیدار نیست و ایران بعد از دریافت خوب سرویس مقابل چین، هلند و استرالیا مقابل ژاپن با دریافت نامناسب و ضعیف شرایط کسب 10امتیاز را برای پدیده مسابقات فراهم کرد. با گذشت زمان توقع می‌رفت نقاط ضعف ایران تبدیل به نقاط قوت شود اما به‌نظر می‌رسد موضوع برعکس است و تیم ایران که مقابل چین، هلند، استرالیا و ژاپن به ترتیب 14، 7، 5 و 4 امتیاز از طریق سرویس به دست آورد مقابل بلغارستان دستاوردش تنها 1 سرویس منجر به امتیاز بود. با بررسی عملکرد دوره گذشته ایران مقابل هلند، استرالیا و ژاپن متوجه خواهیم شد شاگردان مرد روس موفق به ثبت آمار 7، 5 و 1 امتیاز شده‌اند که به‌نظر می‌رسد پیشرفت از حیث زدن سرویس مشهود است اما در زمان حضور مرد روس روی نیمکت ایران این 3 حریف تنها 12 امتیاز از حیث سرویس ارمغان‌شان بود. یکی دیگر از مشکلات ایران اتکا بیش‌ازحد به بازیکنان پشت خط زن است که البته با وابستگی کمتر در لیگ جهانی والیبال 2021 بازیکنانی همچون امیر غفور، صابر کاظمی و بردیا سعادت انتخاب نخست پاسورها بودند و همان محدود دفعاتی که بازیکنان دریافت‌کننده قدرتی به‌جز دیدار مقابل چین با امتیازهای خود گره مسابقات را باز کردند در این دوره‌دیده نشده است که می‌تواند در مسابقات آینده تبدیل به یک معضل بسیار بزرگ شود.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰