• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۰۳-۳۰ - ۰۵:۰۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
لیگ برتر ایران مقصد غیرمحبوب کشتیرانان

ساپینتو طلسم پرتغالی‌ها را می‌شکند؟

با مطرح شدن اسم ریکاردو ساپینتو به‌نظر می‌رسد تکلیف نیمکت قهرمان دوره بیست‌ویکم لیگ برتر در شرف مشخص شدن است.

ساپینتو طلسم پرتغالی‌ها را می‌شکند؟

با مطرح شدن اسم ریکاردو ساپینتو به‌نظر می‌رسد تکلیف نیمکت قهرمان دوره بیست‌ویکم لیگ برتر در شرف مشخص شدن است. این مربی 48ساله سابقه حضور روی نیمکت تیم‌های مطرحی همچون اسپورتینگ‌لیسبون، ستاره‌سرخ بلگراد، استانداردلیژ، براگای پرتغال و واسکودوگامای برزیل را در رزومه خود می‌بیند و با استانداردلیژ در فصل 2018-2017 عنوان قهرمانی جام‌حذفی بلژیک را به‌دست آورده است. حضور مربیان پرتغالی در فوتبال اتفاقی جدید نیست و پیش از این افرادی همچون نلو وینگادا، آگوستو ایناسیو، مانوئل ژوزه، تونی اولیویرا، پائولو سرجیو، گیلرمو فارینها، آلفردو کاسیمیرو، ژوزه آلبرتو کاستا و میگوئل تکسیرا به‌عنوان نفر اول کادرفنی روی نیمکت تیم‌های لیگ برتری نشسته‌اند.
نلو وینگادا که در کارنامه خود سابقه هدایت تیم‌ملی زیر 20 و 21 سال پرتغال، تیم‌ملی عربستان و الزمالک مصر را می‌بیند بعد از جدایی افشین قطبی و عملکرد ضعیف افشین پیروانی از هفته بیست‌وپنجم روی نیمکت پرسپولیس نشست و با آمار 4برد، 3تساوی و 3شکست ارمغان پرسپولیس لیگ هشتم کسب رتبه پنجم بود. همچنین تیم تحت هدایت وینگادا در لیگ قهرمانان آسیا2009 بعد از عملکرد متزلزل در دور گروهی جواز حضور در جمع شانزده تیم نهایی را کسب کرد اما در مرحله یک‌هشتم نهایی درمقابل نزدیک به 96هزار نفر تیم تحت هدایت مرد پرتغالی مقابل بنیادکار با نتیجه یک بر صفر شکست خورد. دیگر مربی پرتغالی باشگاه پرسپولیس شخصی نیست به جز مانوئل ژوزه که با عقبه مربیگری در تیم‌های مطرحی همچون اسپورتینگ‌لیسبون، براگا، بنفیکا، الاهلی مصر و الاتحاد عربستان هدایت پرسپولیس کهکشانی لیگ دوازدهم را برعهده گرفت اما حضور این مربی در اردوی قرمزهای پایتخت نتیجه‌ای جز ناکامی نداشت و پیرمرد پرتغالی بعد از ثبت آمار 5برد، 6تساوی، 6شکست و کسب رتبه دوازدهم در میانه فصل فوتبالی 1392-1391 از جمع پرسپولیسی‌ها جدا شد. قطعا برازنده‌ترین فرد برای تصاحب لقب محبوب‌ترین سرمربی پرتغالی شاغل در لیگ برتر ایران تونی اولیویرا است که قبل از حضور در تراکتور سابقه مربیگری تیم‌های بزرگی مثل بنفیکا و سویا را برعهده داشت، این مربی در ابتدای لیگ دوازدهم هدایت تبریزی‌ها را برعهده گرفت و بعد از کسب چندین شکست تلخ در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت برابر سپاهان اصفهان، استقلال تهران، الجزیره امارات و الجیش قطر دو هفته مانده به پایان رقابت‌های لیگ برتر از این تیم اخراج شد. او در لیگ سیزدهم این‌بار بعد از اخراج مجید جلالی هدایت تبریزی‌ها را برعهده گرفت و با شکست مس کرمان در فینال جام‌حذفی بزرگ‌ترین افتخار تا آن لحظه را رقم زد و با پایان مدت قراردادش از این تیم جدا شد. این جدایی پایان ماجرای مربی محبوب تراکتوری‌ها نبود و این مربی بعد از اخراج رسول خطیبی از هفته بیست‌ویکم روی نیمکت نماینده فوتبال آذربایجان‌شرقی نشست و با کسب 7برد، 2تساوی و یک شکست این تیم را در یک‌قدمی کسب قهرمانی لیگ برتر پیش برد و در شروع لیگ پانزدهم نیز روی نیمکت این تیم نشست و پس از دیدار مقابل ملوان بندرانزلی در هفته سیزدهم از این تیم جدا شد. پائولو سرجیو نیز که آخرین پرتغالی نیمکت صنعت نفت آبادان بود پیش از قبول هدایت این تیم سابقه مربیگری در تیم‌های نام‌آشنایی مثل اسپورتینگ‌لیسبون، آپوئل نیکوزیا و سی‌اف‌آر کلوژ رومانی را داشته است. مربی فعلی پورتیموننزه پرتغال در لیگ هجدهم روی نیمکت آبادانی‌ها نشست و با کسب نتایج قابل احترام مقابل پدیده، پرسپولیس، سپاهان، فولاد، تراکتور و استقلال با کسب 37امتیاز جایگاه نهمی را برای صنعت نفت به‌دست آورد. دستیار سابق کارلوس یعنی ژوزه آلبرتو کاستا نیز در 29دیداری که در بازه زمانی هفته شانزدهم لیگ یازدهم تا هفته دهم لیگ دوازدهم هدایت این تیم را برعهده داشت آمار 7برد، 9تساوی و 13شکست را ثبت کرد که یکی از بردهای این تیم مقابل پرسپولیس با نتیجه 4 بر 2 رقم خورد.
بعد از بررسی روند چندین نمونه اشاره‌شده و توجه به آمارهای دیگر مربیان پرتغالی لیگ برتر متوجه خواهیم شد عموما این مربیان در لیگ برتر موفقیت چندانی کسب نکرده‌اند و بیشتر مواقع ارمغان آنها اخراج و جدایی بوده است و قطعا تغییر این ذهنیت می‌تواند به ارزش‌های ریکاردو ساپینتو بیفزاید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک