• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ - ۰۲:۵۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
پادوی شناخته‌شده ترامپ،دموکرات‌ها را به تحریم بیشتر ایران دعوت کرد

مسیح صهیونیست‌ها

«آقای بلینکن! اگر هنوز صدای من را می‌شنوید می‌خواستم ازتون خواهش کنم به جمهوری اسلامی رحم نکنید.» این جمله‌ای‌ است که مسیح علی‌نژاد مجری یکی از برنامه‌های صدای آمریکا در اجلاس کمیته یهودیان آمریکا بر زبان راند.

مسیح صهیونیست‌ها

فرهیختگان: «آقای بلینکن! اگر هنوز صدای من را می‌شنوید می‌خواستم ازتون خواهش کنم به جمهوری اسلامی رحم نکنید.» این جمله‌ای‌ است که مسیح علی‌نژاد مجری یکی از برنامه‌های صدای آمریکا در اجلاس کمیته یهودیان آمریکا بر زبان راند. علی‌نژاد روز سه‌شنبه از سوی این کمیته به دلیل «سرسختی در مبارزه با جمهوری اسلامی» و آنچه «تعهد به حمایت از حقوق بشر» خوانده می‌شود، جایزه شجاعت اخلاقی دریافت کرد. او روی سن این مراسم ضمن خطاب کردن ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به‌عنوان «قهرمان دموکراسی‌خواهان جهان»! از وزیر خارجه آمریکا چنین درخواستی کرده است. اگرچه در رسانه‌های ایران این خواهش علی‌نژاد، «حقیرانه» توصیف شده است اما این اولین باری نیست که علی‌نژاد چنین درخواست‌هایی علیه مردم ایران دارد. او در زمستان سال 97 چند ماه پس از کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ برای سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی یا پذیرش توافقی محکم‌تر در برنامه ‌هسته‌ای ایران با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد.
او مدیر کمپین ضدایرانی تحریم ورزش ایران در سال‌های گذشته بوده است. به نظر تحریم ورزش ایران، اصلی‌ترین پروژه در دست مسیح علی‌نژاد و سایر دشمنان ایران بوده است. به‌عنوان نمونه، بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها که گرای تحریم‌های جدید را به دولت ترامپ می‌داد، به «بنیامین وینتال» خبرنگار روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، ماموریت داده بود در توئیترش هر آن چیزی که به این تحریم کمک می‌کند را بازنشر دهد. او نیز این پروژه را با جدیت دنبال می‌کرد و حتی توئیت‌هایی به زبان فارسی منتشر می‌کرد. با وجود اینکه این کمپین مخالفان جدی‌ داشت که می‌گفتند این کمپین به معنای محروم کردن ورزشکاران ایران از مهم‌ترین فرصت‌های حرفه‌ای و محروم کردن مردم از شادی است، اما علی‌نژاد و دوستانش در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها به کار خود مشغول بودند. او در مرداد سال 98 در گفت‌وگو با سرویس فارسی بی‌بی‌سی از لابی با آمریکا علیه دولتمردان ایرانی و همچنین تلاش برای تحریم فوتبال کشورمان سخن گفت. او به مجری بی‌بی‌سی گفت: «برنامه من، مجاب کردن مجامع بین‌المللی به قطع هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران است. گام بعدی این است که اتحادیه اروپا را همراه کنیم، فیفا را همراه کنیم تا فوتبال ایران را تحریم کند و به رسمیت نشناسد.»
علی‌نژاد فروردین سال 99 و پس از همه‌گیری کرونا در ایران و درحالی‌که محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، لیستی از نیازهای دارویی و پزشکی ایران را برای مقابله با کرونا منتشر کرد و از دیگر کشورها تقاضا کرده بود در یاری رساندن به مردم ایران شتاب کنند، در نشریه «نشنال اینترست» آمریکا نوشت: «شیوع ویروس کرونا در ایران نمی‌تواند دلیلی برای رفع تحریم‌ها علیه این کشور باشد.» وی مدعی شد دولت ایران قصد دارد از بحران شیوع کرونا برای امتیاز جمع کردن در مقابل آمریکا بپردازد. این ادعا درحالی بود که سیاستمداران و صاحب‌نظران غربی، بارها از اجتناب شرکت‌های دارویی از ارسال دارو به ایران به دلیل بیم مجازات از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا، سخن گفته بودند. جدا از این، در زمان شیوع کرونا، روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی به قلم «ارین کانینگهام»، نوشت که تحریم‌های آمریکا در مسیر تلاش‌های ایران برای واردات دارو و سایر ملزومات دارویی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا مشکل ایجاد می‌کند. با این حال علی‌نژاد از آمریکا خواسته بود در زمینه رفع تحریم‌ها اقدامی انجام ندهد تا تهران به سختی بتواند به دارو دسترسی داشته باشد.
درخواست‌های مقابله با ایران و تشدید تحریم علیه کشورمان و حتی تحریم ورزش ایران، برای ایران تولید هزینه کرده اما در عوض مسیح علی‌نژاد را به درآمد سرشاری رسانده است. سال گذشته فارس در گزارشی با استناد به اطلاعات وبسایتinsidegov.com نوشت که مسیح علی‌نژاد بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ سه قرارداد با «شورای مدیران خبررسانی» که تمامی آژانس‌های خبری دولت آمریکا ذیل آن فعالیت می‌کنند، بسته و در یکی از قراردادها 61 هزار و 250 دلار و در دو قرارداد دیگر هرکدام 85 هزار و 600 دلار دریافتی داشته است. پایگاه «Responsible Statecraft» نیز ۶ ژانویه ۲۰۲۰ در گزارشی تصریح کرد که علی‌نژاد بین ماه می ۲۰۱۵ تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۹ بیش از ۳۰۵ هزار دلار از «صدای آمریکا» دریافت کرده است. البته این تنها مسیح علی‌نژاد نیست که از مخالفت با جمهوری اسلامی ایران درآمدزایی می‌کند. در آمریکا و اروپا کم نیستند افرادی که شبیه به او کسب درآمد دارند و سعی می‌کنند با ادعاهای دروغین، طرف غربی را به ادامه تقابل با ایران تشویق و از این طریق زندگی خود را تامین کنند.
معنای درخواست علی‌نژاد از بلینکن برای اینکه او به جمهوری اسلامی رحم نکند، چیزی جز تحریم بیشتر علیه ایران نیست. این همان درخواستی است که او پیش‌تر از دولت جمهوری خواه دونالد ترامپ داشت. البته این درخواست نیاز به رمزگشایی ندارد؛ چرا که علی‌نژاد در مصاحبه‌ای بعد از این مراسم صراحتا از گفت‌و‌گوی یک نماینده دموکرات کنگره با خودش صحبت و ادعا کرده که آن نماینده دموکرات که از موافقان برجام بوده است، با اظهارات علی‌نژاد به مخالف برجام تبدیل شده است.

در دامان کمیته یهودیان آمریکا
اجلاس جهانی2022 کمیته یهودیان آمریکا روز سه‌شنبه پس از دوسال وقفه به‌دلیل همه‌گیری کرونا، با سخنرانی ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین آغازبه‌کار کرد. در این اجلاس آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در پیامی ویدئویی بر تعهد کشورش به تامین امنیت رژیم‌صهیونیستی و جلوگیری از دستیابی جمهوری سلامی ایران به سلاح هسته‌ای تاکید کرد. علاوه‌بر بلینکن، وزیر امور خارجه رژیم‌صهیونیستی نیز به این اجلاس یک پیام ویدئویی ارسال کرد. در مجمع جهانی کمیته یهودیان آمریکا، سفیران امارات‌متحده‌عربی، مراکش، بحرین و رژیم‌صهیونیستی نیز حضور داشتند و درباره پیمان ابراهیم و عادی‌سازی روابط تل‌آویو با کشورهای عربی بحث و تبادل‌نظر کردند. کمیته یهودیان آمریکا که به علی‌نژاد جایزه اهدا کرده، یک گروه حمایت از یهودیان است که در 11نوامبر1906 با هدف ایجاد اتحاد میان یهودیان آمریکا برای دفاع از حقوق یهودیان در آمریکا و جهان تاسیس شد. در این روز 81یهودی آمریکایی در هتل ساووی در شهر نیویورک گردهم آمدند تا کمیته یهودیان آمریکا را تاسیس کنند. در آن روزها، این گروه نگران کشتار یهودیان در امپراتوری روسیه بود. اکنون این سازمان دارای 22دفتر منطقه‌ای در ایالات‌متحده، 10دفتر خارج از کشور و 33مشارکت بین‌المللی با موسسات جمعی یهودی در سراسر جهان است.
در راس برنامه‌های این کمیته، حمایت از رژیم‌صهیونیستی است. در سایت معرفی کمیته یهودیان آمریکا آمده است: «تا زمانی که ما درکنار او باشیم، اسرائیل هرگز تنها نخواهد ماند.» به نوشته سایت این کمیته، «از تالارهای شهر گرفته تا کاپیتول‌هیل، در سازمان‌ملل و در پایتخت‌های جهان، AJC برای تاثیرگذاری بر سیاست‌ها و نظرات درمورد برخی از مهم‌ترین مسائل پیش‌روی یهودیان تلاش می‌کند. چالش‌های پیش‌روی ما عمیق است. ممکن است برخی بگویند غیرممکن است.»
این کمیته از مقابله با یهودستیزی گفته و تعهد داده است جایگاه اسرائیل را در جهان تقویت و از ارزش‌های دموکراتیک دفاع ‌کند: «ما فعالانه در سراسر جهان برای گسترش روابط اسرائیل با کشورهای مهم استراتژیک، تقویت روابط و شناسایی زمینه‌های جدید همکاری کار می‌کنیم. ما با تهاجمات بحق موجودیت اسرائیل مقابله می‌کنیم، چه در دانشگاه‌ها، چه در نهادهای چندملیتی یا هر جای دیگر و ما چشم‌انداز صلح اسرائیل و اعراب را پیش می‌بریم و پیوندهای یهودیان آمریکا را با دولت یهودی تقویت می‌کنیم.»
برای 35سال، AJC تصویر دقیق‌تری از رژیم‌صهیونیستی از طریق پروژه تبادل ارائه کرده است که بیش از 6هزار شخصیت بانفوذ همچون مقامات منتخب، سفیران سازمان‌ملل، روزنامه‌نگاران، روسای دانشگاه‌ها و رهبران مدنی و مذهبی از سراسر جهان را به اسرائیل برده است تا بتوانند این رژیم را از نزدیک مشاهده کنند. یکی از پروژه‌های اصلی کمیته یهودیان آمریکا مقابله با جنبش بی.دی.اس است. این جنبش توسط 171سازمان غیرانتفاعی فلسطینی با هدف تحریم رژیم‌صهیونیستی پایه‌گذاری شد. این جنبش که برگرفته از واژه‌های «Boycott, Divestment, Sanctions» و اختصار سه کلمه به‌معنای بایکوت، عدم‌ سرمایه‌گذاری‌ و تحریم رژیم‌صهیونیستی است خیلی ‌زود در دنیا هوادار پیدا کرد. این جنبش با ایجاد موسسات غیرانتفاعی فعال در استرالیا، کانادا، آمریکا، فرانسه، انگلیس، اردن و آفریقای‌جنوبی به‌دنبال تحریم رژیم‌صهیونیستی در سه سطح اقتصادی، فرهنگی و آکادمیک رفت و تلاش کرد از این طریق قدرت رژیم‌صهیونیستی را از بین ببرد و آنها را ناچار به پایان دادن اشغال و استعمار سرزمین‌‌های اشغالی و به رسمیت شناختن حقوق اساسی شهروندان فلسطینی کند. کمیته یهودیان آمریکا با این جنبش سرسختانه مقابله می‌کند و مدعی است «درحالی که بسیاری از اعضای درجه یک جنبش صمیمانه خواهان صلح هستند و فریب این نمای حقوق بشری را می‌خورند، رهبری BDS درواقع به‌دنبال چیزی کمتر از حذف اسرائیل به‌عنوان یک کشور یهودی نیست.» آنها برای شکست این جنبش، با این ادعا که فعالان BDS ممکن است روزی به‌دنبال ترویج قوانین در سطح ایالت برای تسهیل تحریم باشند، فرمانداران هر 50ایالت آمریکا را متقاعد کرده‌اند مخالفت خود را با BDS اعلام کنند. کمیته یهودیان آمریکا برای مقابله با جنبش بایکوت رژیم‌صهیونیستی، با اشاره به توسعه جنبش BDS در دانشگاه‌ها، ده‌ها رئیس دانشگاه را به سرزمین‌های اشغالی دعوت کرده‌اند و صدها دانشجو را به‌عنوان مدافع اسرائیل تربیت کرده است و با فشار طرفداران BDS برای پیوستن فرقه‌های مسیحی به تحریم اسرائیل، متحدان خود را در جهان مسیحی به مخالفت با چنین تلاش‌هایی دعوت کرده‌ است.
کیمته یهودیان آمریکا با هر جنبش، گروه و کشوری که علیه رژیم‌صهیونیستی فعالیت کند، دشمن هستند. از این‌رو آنها از دشمنان سرسخت جمهوری اسلامی ایران نیز به‌شمار می‌روند و برای تصویب تحریم بیشتر علیه کشورمان در کنگره لابی می‌کنند. در پروژه تحریم ورزش ایران، این کمیته همپای مسیح علی‌نژاد خواستار ممنوعیت حضور ایران در المپیک توکیو به‌دلیل اعدام فردی به‌نام نوید افکاری بود. کمیته یهودیان آمریکا بر همین اساس از آغازبه‌کار یک کمپین جهانی برای مقابله با «بدرفتاری با ورزشکاران و سوءاستفاده از آنها» ازسوی ایران شد. هرچند کمیته یهودیان آمریکا صراحتا یکی از دلایل اعطای جایزه به علی‌نژاد را مبارزه با جمهوری اسلامی خوانده اما به‌نظر نباید از نقش پروژه‌های مشترک در اعطای این جایزه چشم‌پوشی کرد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه