• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۱-۰۳-۲۵ - ۰۶:۴۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

نمونه‌هایی از آثاری که در 8 ماه گذشته پروانه ساخت گرفتند

شانزدهم آبان‌ماه سال 1400، محمد خزاعی طی حکمی، اعضای جدید پروانه ساخت را معرفی می‌کند. اعضایی که یک روز پس از دریافت این حکم، در نخستین جلسه خود، چند خروجی را برای پروانه ساخت اعلام می‌کنند.

نمونه‌هایی از آثاری که در 8 ماه گذشته پروانه ساخت گرفتند

شانزدهم آبان‌ماه سال 1400، محمد خزاعی طی حکمی، اعضای جدید پروانه ساخت را معرفی می‌کند. اعضایی که یک روز پس از دریافت این حکم، در نخستین جلسه خود، چند خروجی را برای پروانه ساخت اعلام می‌کنند. بنا به اعلام روابط‌عمومی سازمان سینمایی اولین جلسه شورای پروانه ساخت در تاریخ 23 آبان‌ماه برگزار شد. در این جلسه سیدضیا هاشمی، علیرضا معاف، پرویز شیخ‌طادی، سعید مستغاثی، محمدرضا هنرمند، پژمان لشکری‌پور و سیدمحمد حسینی 7 عضو جدید شورای پروانه ساخت آثار سینمایی حضور داشتند. این شورا 220 روز گذشته 44 مورد پروانه ساخت صادر کرده است که این عدد در مقایسه با آمار سالیان اخیر صدور پروانه ساخت، پایین آمده است.  آنچه می‌خوانید فهرستی از نمونه‌های مشهور یا حداقل کنجکاوی‌برانگیز از فیلمسازانی است که در دوره جدید شورای پروانه ساخت، برای تولید اثر سینمایی درخواست دادند و مجوز گرفتند. این آثار در فاصله 16 آبان‌ماه 1400 تا 24 خردادماه پروانه ساخت گرفتند.

جوجه تیغی/مستانه مهاجر

تاریخ صدور پروانه ساخت «جوجه تیغی» 17 آبان‌ماه 1400 درج شده است. البته بنا به آن چیزی که در خبرها آمده است اولین جلسه رسمی شورای جدید پروانه ساخت سینمایی 23 آبان‌ماه 1400 بوده است. احتمالا مستانه مهاجر تهیه‌کننده و کارگردان، مجوز این فیلم را از شورای پروانه ساخت قبلی گرفته باشد و فقط مراحل صدور آن تا تاریخ 17 آبان‌ماه طول کشیده باشد. مستانه مهاجر تدوینگر سینما که تجربه تهیه‌کنندگی فیلم «اسرافیل» را هم در کارنامه دارد، قرار بود به‌عنوان تهیه‌کننده در فیلم «جوجه تیغی» حضور داشته باشد اما درنهایت هم کارگردانی و هم تهیه‌کنندگی این کار را برعهده گرفته است.

حدود ساعت هشت صبح/ منوچهر هادی

چهارم اسفندماه سال 1400، منوچهر هادی برای تولید فیلم سینمایی «حدود ساعت هشت صبح» پروانه ساخت گرفت و این موافقت برای ساخت اثر تا تاریخ 2 خردادماه امسال اعتبار داشت. نکته جالب اینکه در پروانه ساخت فیلم، تهیه‌کنندگی منوچهر هادی درج شده است اما در خبرها آمده که محمدصادق رنجکشان تهیه‌کنندگی این کار را برعهده دارد. ظاهرا رنجکشان فقط سرمایه‌گذار این اثر سینمایی است. گفته می‌شود این فیلم نخستین همکاری منوچهر هادی با رنجکشان است. منوچهر هادی پس از فیلم «رحمان ۱۴۰۰» در سال ۹۷، سه سریال نمایش خانگی ساخته است و فیلم سینمایی «حدود ساعت هشت صبح» بازگشت او به سینما محسوب می‌شود. اثری که گفته می‌شود کمدی نیست و شبیه آثار اجتماعی این فیلمساز است.

توتو/ مصطفی کیایی

شورای پروانه‌ ساخت سینمایی در جلسه‌ ۲۳ آبان‌ماه ۱۴۰۰ که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، با صدور مجوز ساخت یک عنوان فیلم سینمایی موافقت کرد. بنا به اعلام روابط‌عمومی سازمان سینمایی در اولین جلسه شورای پروانه ساخت در دوره جدید فیلمنامه‌ «توتو» به تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی و نویسندگی و کارگردانی محمدابراهیم عزیزی موافقت شورای ساخت سازمان سینمایی را اخذ کرد.

مسیح پسر مریم/ علی جعفرآبادی

«مسیح، پسر مریم» از جمله مهم‌ترین حذف‌شدگان جشنواره چهلم فیلم فجر است و تا امروز هم مجوز نمایش آن صادر نشده است. اما نکته جالب این است که پروانه ساخت این فیلم سینمایی جنجالی در سوم آذرماه 1400 صادر شده است و از اولین فیلم‌هایی است که در دوره جدید شورای پروانه ساخت مجوز نمایش گرفته است. «مسیح، پسر مریم» می‌توانست تنها نماینده سینمایی سازمان رسانه‌ای اوج در جشنواره فیلم فجر باشد. سازمان اوج در سال‌های گذشته، از مهم‌ترین نهادهای تولید سینمایی به حساب می‌آید. عدم نمایش این فیلم و پس از آن، اظهارات بهروز افخمی از اعضای شورای انتخاب جشنواره فیلم فجر این فیلم با حواشی زیادی همراه شد و به دنبال آن اعتراضاتی هم از سوی سازندگان این اثر سینمایی مطرح شد.

مرد بازنده/ محمدحسین مهدویان

«مرد بازنده» جدیدترین فیلم سینمایی محمدحسین مهدویان است که اولین نمایش خود را در چهلمین جشنواره فیلم فجر پشت‌سر گذاشت. پروانه ساخت این فیلم سوم آذرماه 1400 صادر شده است و مراحل فیلمبرداری آن نیز یک هفته بعدش آغاز شد. تهران و مازندران از مکان‌های تصویربرداری شده این پروژه بود.

ضد/ امیرعباس ربیعی

تحقیقات فیلمنامه «ضد» دو سال طول کشیده است و بعد از چند بار بازنویسی، پروانه ساخت آن در 16 آذرماه 1400 صادر شده است. فیلم سینمایی ضد در جشنواره چهلم فیلم فجر رونمایی شد. این فیلم در دسته آثاری قرار می‌گیرد که به موضوع نفوذ در دستگاه‌های سیاسی و امنیتی می‌پردازد. البته محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده‌اش گفته است که این فیلم را براساس دغدغه رهبر انقلاب پیرامون واقعه هفتم تیر ساختند.

سمفونی باران/ علیرضا امینی

در 28 آذرماه 1400 فیلمنامه «سمفونی باران» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی علیرضا امینی پروانه ساخت گرفت. اعتبار پروانه ساخت فیلم امینی تا فروردین‌ماه امسال بود که تا به امروز خبری از فیلمبرداری و ضبط آن منتشر نشده است. امینی ازجمله فیلمسازان جوان و پرکار دهه 80 سینمای ایران بود که در دهه گذشته اثر قابل‌توجهی را در سینمای ایران تولید نکرده است. او در سال ۱۳۸۸ فیلم موفق «هفت دقیقه تا پاییز» را کارگردانی کرد و دیپلم افتخاری بهترین کارگردان را از بیست‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر کسب کرد. فیلم «انتهای خیابان هشتم» او در سال ۱۳۸۹ توقیف شد اما پس از دو سال در نوروز ۱۳۹۱ اکران شد. فیلم دیگر او «بلوک ۹ خروجی ۲» نیز برای دریافت پروانه نمایش با مشکل مواجه شد اما پس از ۴ سال توقیف درنهایت سال ۱۳۹۶ توانست نظر اعضای شورای پروانه نمایش را به دست آورد و با پذیرش رده‌بندی سنی پروانه نمایش خود را دریافت کند.

آتش‌بس 3/ تهمینه میلانی

28 اردیبهشت‌ماه 1401 پروانه ساخت «آتش‌بس 3» صادر شد. سری اول «آتش بس3» ۱۵ سال قبل اکران شد و عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال ۱۳۸۵ را از آن خود کرد. تهمینه میلانی در سال ۱۳۹۲ که سری دوم این فیلم را ساخته بود از تصمیمش برای ساخت پنج قسمت «آتش‌بس» خبر داد و درباره خلاصه قسمت سوم آتش‌بس گفت: «آتش‌بس‌»های بعدی را نوشته‌ام که تنها وجه مشترک‌شان دکتر روانشناس است. «آتش‌بس 3» داستان دخترهایی است که ازدواج نکردند و همسر مطابق سن‌شان را پیدا نمی‌کنند که این به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است. در این فیلمنامه همه خانواده و دوستان و آشنایان بسیج می‌شوند تا برای یک دختر 37 ساله شوهر پیدا کنند.» میلانی همچنین گفت: «آتش‌بس 4» درباره نوجوانان است. درباره اینکه ما مسئول رفتار نوجوانان‌مان هستیم. داستان یک نوجوان با خانواده‌اش است. «آتش‌بس 5» سیاسی است که به نوجوان‌ها و زوج‌ها ربطی ندارد.»

در این رابطه بیشتر بخوانید:

زنـگ خطر کاهش تولید فیلم‌های سـینمایی (لینک)

خفگی با شنای بی‌پروانه (لینک)

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار