نگاهی به عملکرد حامد لک در پرسپولیس و مقایسه با بیرانوند
با رسیدن به هفته‌های پایانی دوره‌های گوناگون مسابقات لیگ برتر شایعات در مورد عملکرد نقل‌وانتقالات تیم‌ها و خرید ستارگان داغ می‌شود که این اتفاق در مورد تیم‌های ناکام با پروژه‌ها و ایده‌های شکست خورده بیش از تیم‌های موفق و پیروز است.
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۹ - ۰۶:۴۵
  • 00
نگاهی به عملکرد حامد لک در پرسپولیس و مقایسه با بیرانوند
شروع خوب، پایان بد
شروع خوب، پایان بد

امید نظری‌گوهر، خبرنگار: با رسیدن به هفته‌های پایانی دوره‌های گوناگون مسابقات لیگ برتر شایعات در مورد عملکرد نقل‌وانتقالات تیم‌ها و خرید ستارگان داغ می‌شود که این اتفاق در مورد تیم‌های ناکام با پروژه‌ها و ایده‌های شکست خورده بیش از تیم‌های موفق و پیروز است. پرسپولیس مدل 1401-1400 بعد از ثبت 15 برد، 9 تساوی، 3 شکست، کسب 54 امتیاز در بیست‌ویکمین دوره لیگ برتر، حذف در مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا 2020، شکست در سوپرجام و حذف در مرحله یک‌چهارم نهایی سی‌وپنجمین دوره جام حذفی بعد از 5 فصل در زمره تیم‌های مایوس و شکست خورده قرار گرفت. یکی از دلایل اصلی این ناکامی‌ها از نگاه کارشناسان اهل فن و علاقه‌مندان این تیم به ضعف و تزلزل خط دروازه مستحکم سال‌های گذشته این تیم برمی‌گردد که در فصل جاری با حضور حامد لک، احمد گوهری و بوژیدار رادوشوویچ اقتدار و نیرومندی سابق خود را نداشت و پیش از آغاز هفته بیست‌وهشتم لیگ برتر در 33 رقابت برگزار شده لیگ خلیج‌فارس، جام حذفی، سوپرجام و لیگ قهرمانان آسیا 27 گل دریافت کرده است که همین موضوع اهمیت تقویت و تزریق خون جدید به پیکره تیم ناکام پرسپولیس را بیش از گذشته می‌کند.

   سنگری که محافظ مطمئن داشت
علیرضا بیرانوند، سنگربان اسبق پرسپولیس و نفت تهران که سابقه بیش از 50 بازی ملی را در کارنامه خود می‌بیند و افتخار حضور در مسابقات جام ملت‌های 2015 استرالیا، 2019 امارات و جام‌جهانی 2018 روسیه را دارد نزدیک‌ترین و محتمل‌ترین گزینه برای حضور و ساماندهی خط دروازه سست قرمزهای پایتخت است. این دروازه‌بان 194 سانتی‌متری بعد از تلاش بی‌سرانجامش در نقل‌وانتقالات نیم‌فصل دوم لیگ پانزدهم موفق شد در نقل‌وانتقالات رویایی فصل 1396-1395 به خواسته قلبی خود برسد و بعد از 132 حضور با پیراهن قرمزهای پایتخت در مستطیل سبز راهی فوتبال بلژیک و تیم رویال آنتورپ شود.
بیرانوند در فصل فوتبالی 1396-1395 در قامت آخرین نفر دفاعی شاگردان برانکو ایوانکوویچ 7 رقابت را به دلیل شکستگی از ناحیه دست، تشخیص کادرفنی و حضور در اردوی تیم ملی از دست داد و در 32 رقابت برگزار شده مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا 2017، مرحله یک‌هشتم نهایی 2017، لیگ شانزدهم و جام حذفی حافظ دروازه سرخ‌های تهران بود که ماحصل آن 19 گل خورده و ثبت 21 کلین‌شیت بود. او در هفدهمین دوره لیگ برتر که منتهی به برگزاری مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا 2017، مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا 2018، دیدار مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا 2018و سی‌ویکمین دوره جام حذفی شد جمعا 43 بازی به میدان رفت و آمار 30 گل خورده و 24 کلین‌شیت را ثبت کرد. این گلر ملی‌پوش که با تجربه حضور در جام‌جهانی و دیدار مقابل مراکش، اسپانیا و پرتغال پا به فصل فوتبالی 1398-1397 گذاشت در 39 بازی مراحل حذفی لیگ قهرمانان آسیا 2018، دور گروهی لیگ قهرمانان آسیا 2019، هجدهمین دوره لیگ برتر و سی‌ودومین دوره جام حذفی به میدان رفت و توانست آمار 21 گل خورده و 22 کلین‌شیت را ثبت کند. بیرانوند در فصل آخر حضورش در پرسپولیس برخلاف سال‌های گذشته طعم تلخ نیمکت‌نشینی را نیز چشید و از روی نیمکت عملکرد سنگربان کروات بوژیدار رادوشوویچ را دنبال کرد. او در فصل فوتبالی 1399-1398 در نوزدهمین دوره لیگ برتر، سی‌وسومین دوره جام حذفی و مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در مجموع 18 بازی به میدان رفت و آمار 14 گل خورده و 8 کلین‌شیت را ثبت کرد. بیرانوند از اولین دیدارش مقابل سایپا در هفته اول لیگ شانزدهم تا زمان خروج و پیوستنش به رویال آنتورپ بلژیک در 132 دیدار
( 89 دیدار لیگ برتر، 34 رقابت لیگ قهرمانان آسیا، 8 دیدار جام حذفی و یک مسابقه سوپرجام) به میدان رفت که حاصل آن 84 گل خورده(43 گل خورده در لیگ برتر، 38 گل خورده لیگ قهرمانان آسیا و 3 گل خورده جام حذفی) و 75 کلین‌شیت( 56 لیگ برتر، 5 جام حذفی، 13 دیدار لیگ قهرمانان آسیا و یک دیدار سوپرکاپ) بود.

   شروع خوب و شاید پایان بد!
دروازه‌بان اسبق صبای قم، تراکتور تبریز، سایپای تهران، فولاد خوزستان، نساجی مازندران و ماشین‌سازی تبریز بعد از جدایی علیرضا بیرانوند و عملکرد نامطمئن بوژیدار رادوشوویچ به جمع سرخپوشان پیوست و در فصل اول حضورش در پرسپولیس 44 دیدار در مسابقات گروهی و حذفی لیگ قهرمانان آسیا 2020، مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا 2021، بیستمین دوره لیگ برتر، سی‌وچهارمین دوره جام حذفی و سوپرجام به میدان رفت که ماحصل آن ثبت آمار 23 گل خورده و 25 کلین‌شیت بود. او تا پیش از آغاز هفته بیست‌وهشتم لیگ برتر در مجموع 26 بازی در مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا 2021، دوره بیست‌ویکم لیگ برتر، سی‌وپنجمین دوره جام حذفی و سوپرجام به میدان رفت و آمار 19 گل خورده و 12 کلین‌شیت را ثبت کرد. او از زمان اولین حضورش در پیراهن پرسپولیس مقابل التعاون عربستان در تاریخ 25 شهریور 1399 تا پایان هفته بیست‌وهفتم در 70 دیدار(50 دیدار در لیگ برتر، 15 رقابت لیگ قهرمانان آسیا، 3 مسابقه جام حذفی و 2 دیدار سوپرجام) با پیراهن سرخپوشان پایتخت به میدان رفت  و موفق شد  آمار 42 گل خورده( 29 گل در لیگ خلیج‌فارس، 12 گل لیگ قهرمانان آسیا و یک گل سوپرجام) و 37 کلین‌شیت(26 کلین‌شیت لیگ برتر، 7 کلین‌شیت لیگ قهرمانان آسیا، 3 کلین‌شیت جام حذفی و یک کلین‌شیت سوپرجام) را ثبت کند.

   بازیکنی که خاطرات تلخ گذشته را یادآوری کرد
برای درک بهتر عملکرد این 2 سنگربان باید آمار علیرضا بیرانوند و حامد لک را با یکدیگر مقایسه کنیم.
بیرانوند در چهار فصل حضورش به پرسپولیس به ترتیب آمار 0.59، 0.7، 0.54 و0.78 گل خورده در هر رقابت را ثبت کرد و آمار 0.66، 0.56، 0.56 و 0.45 کلین‌شیت در هر دیدار را رقم زد. حامد لک نیز در 2 فصل حضورش در باشگاه پرسپولیس به ترتیب میانگین 0.52 و 0.73 گل دریافتی در هر بازی و0.57و0.46کلین‌شیت به ازای هر رقابت را رقم زد. بعد از مقایسه این آمارها متوجه خواهیم شد که عملکرد حامد لک در 2 سالی که پیراهن پرسپولیس را بر تن کرده متفاوت بوده است. او در اولین فصل حضورش میانگین گل بهتری نسبت به 4 سال حضور بیرانوند ثبت کرد و از حیث میانگین کلین‌شیت تنها آمارش از اولین فصل حضور بیرانوند در پرسپولیس پایین‌تر بود. اما لک در فصل 1401-1400 از حیث گل‌های خورده و ثبت کلین‌شیت آماری ضعیف‌تر از 3 فصل آغازین بیرانوند از خود به‌جا گذاشت. نکته‌ای که نباید در این مقایسه فراموش شود کیفیت رقیب‌هایی است که این 2 دروازه‌بان با آنها مواجه شده‌اند، بیرانوند با پیراهن پرسپولیس 34 بار در لیگ قهرمانان آسیا به میدان رفته است و این آمار برای حامد لک 15 دیدار بوده است. همچنین نباید کیفیت تیم‌های حاضر در لیگ قهرمانان آسیا را فراموش کرد بیرانوند در مدت حضورش در پرسپولیس 6 بار مقابل السد قطر، 5 دیدار برابر الدحیل قطر(3 دیدار الدحیل، 2 رقابت لخویا) و 4 دیدار برابر الهلال عربستان قرار گرفت اما این آمار برای حامد لک تنها یک دیدار برابر نمایندگان قطر و عربستان بوده است.
بعد از بررسی آمارها ضعف و افت حامد لک بیش از گذشته ملموس و قابل درک خواهد شد که البته اتفاقی تازه برای این سنگربان نیست و نمونه آن را قبلا فوتبال‌دوستان در لیگ چهاردهم و از دست دادن قهرمانی تراکتور تبریز به دلیل عملکردهای متزلزل و پرنوسان حامد لک نظاره کرده بودند. این سنگربان در فصل فوتبالی 1394-1393 بعد از 3 اشتباه تاثیرگذار مقابل فولاد خوزستان در دقیقه 66 بازی جای خود را به داود نوشی‌صوفیانی داد و در ادامه فصل با اشتباهات خود باعث گشوده شدن دروازه تراکتور و از دست رفتن قهرمانی این تیم شد. البته نمی‌توان منکر روزهای درخشان این سنگربان در مدت حضورش در فوتبال ایران شد اما باید قبول کرد او در 11 سال حضورش در مسابقات لیگ برتر نوسان و لغزش‌های زیادی رقم زده است و این نکته قاتل آرزوهای تیم‌های بزرگ و در کورس قهرمانی مثل پرسپولیس لیگ بیست‌ویکم و تراکتور لیگ چهاردهم است.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰