سخنگوی قوه قضائیه درمورد حمله به خبرنگار روزنامه «فرهیختگان» در قم:
به‌محض دریافت گزارش این حادثه موضوع پیگیری و پرونده قضایی در دادسرای انقلاب و عمومی قم تشکیل شد.
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۱ - ۰۱:۵۰
  • 10
سخنگوی قوه قضائیه درمورد حمله به خبرنگار روزنامه «فرهیختگان» در قم:
وسیله نقلیه شناسایی شده و پیگیر دستگیری مرتکبان هستیم
وسیله نقلیه شناسایی شده و پیگیر دستگیری مرتکبان هستیم

روز گذشته ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری‌ای که در ساختمان شماره 2 این قوه برگزار شد، ضمن اعلام خبر استعفای خود از سمت سخنگوی قوه قضائیه به‌دلیل مشغله کاری در سازمان بازرسی، به سوالات خبرنگاران نیز پاسخ داد.
سخنگوی دستگاه قضا در این نشست دو مورد از پرونده‌هایی را که به‌تازگی در «فرهیختگان» به آن پرداخته شده است مورد بررسی قرار داد. در ادامه به روایت پرسش و پاسخ خبرنگاران با سخنگوی دستگاه قضا درمورد این دو پرونده خواهیم پرداخت.

سرانجام پرونده سوءقصد
پرونده یک مجموعه گردشگری که به‌تازگی در روزنامه «فرهیختگان» به آن پرداخته شد، یکی از موارد مطرح‌شده در این جلسه بود. در روزهای گذشته صادق امامی، خبرنگار «فرهیختگان» در جاده قم به تهران مورد سوءقصد جانی قرار گرفت. سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با روند پیگیری پرونده این سوءقصد اظهار کرد: «به‌محض دریافت گزارش این حادثه موضوع پیگیری و پرونده قضایی در دادسرای انقلاب و عمومی قم تشکیل شد.»
خداییان درمورد نتایج اولیه به‌دست‌آمده از بررسی این پرونده توضیح داد: «وسیله‌نقلیه متهمان در زمان وقوع حمله به خبرنگار مذکور شناسایی شد و سرنخ‌های خوبی از متهمان به دست آمده است.» وی در ادامه افزود این موضوع همچنان در دستورکار قوه قضائیه قرار دارد و وعده داد هرچه سریع‌تر مرتکبان دستگیر شده و مورد برخورد قانونی قرار خواهند گرفت. خداییان برخورد با این موضوع را استثنا ندانست و توضیح داد: «با هر مورد مشابهی با این موضوع برخورد قاطع صورت خواهد گرفت و دستگاه قضایی افشاگران فسادی‌ را که از طریق قانونی اقدام می‌کنند مورد حمایت قرار خواهد داد.»
در همین رابطه سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی‌بر حمایت دستگاه قضا از اصحاب رسانه و خبرنگارانی که در بحث اعلام مفاسد به دستگاه قضایی کمک می‌کنند، گفت: «اعتقاد قوه قضائیه مبنی‌بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی به‌ویژه اصحاب رسانه و خبرنگاران در مبارزه با مفاسد، بسیار مهم و در جامعه تاثیرگذار است. در قوانین مختلفی ازجمله قانون ارتقای سلامت اداری و قانون تشکیل سازمان بازرسی و آیین‌نامه اجرایی آن، بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی در بحث مبارزه با فساد و کشف موارد آن، تاکید شده است.»
خداییان در ادامه توضیح داد: «همواره تاکیداتی در بحث گزارش وقوع فساد داشتیم مبنی‌بر اینکه سوت‌زنی‌ها و گزارش‌های فساد، در چهارچوب مبانی قانونی انجام شود و مراتب به مراجع انتظامی، ضابطان و دستگاه‌‌های قضایی و نظارتی گزارش شود.»
سخنگوی قوه قضائیه همچنین هویت کسانی که اطلاعات مفاسد را گزارش می‌کنند، نزد قوه قضائیه محفوظ دانست و گفت: «این افراد تحت حمایت قانونی قرار خواهند گرفت، لذا دستگاه قضایی از افشاگران فساد که از راه قانونی اقدام به افشای موارد می‌کنند، حمایت خواهد کرد.»

حکم دادگاه بدوی مهرشاد سهیلی صادر شد
پیگیری پرونده فساد مهرشاد سهیلی دومین مساله مورد پاسخ سخنگوی دستگاه قضا بوده که پیش از این ابعاد آن در «فرهیختگان» مورد بررسی قرار گرفت. خداییان در پاسخ به سوالی در رابطه با حکم صادره پرونده «مهرشاد سهیلی» گفت: «این پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال شد و با صدور حکم در دادگاه بدوی این شخص با توجه به شرایط سنی که در زمان ارتکاب جرم داشته، به ۳ سال نگهداری در کانون اصلاح و تربیت، پرداخت جزای نقدی و رد مال محکوم شد.» سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با این حکم توضیح داد: «صدور این حکم در دادگاه بدوی صورت گرفته و هنوز قطعیت نیافته است و درصورت قطعیت اجرا خواهد شد.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰