۱۲ عمل جراحی رایگان در بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد
بیمارستان فرهیختگان در جدیدترین نقش اجتماعی خود سوم اردیبهشت‌ماه، ۱۲کودک را به‌صورت رایگان تحت عمل جراحی تانسیلکتومی قرار داد.
  • ۱۴۰۱-۰۲-۰۵ - ۰۳:۲۳
  • 00
۱۲ عمل جراحی رایگان در بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد
نیکوکاری در بیمارستان فرهیختگان جریان دارد
نیکوکاری در بیمارستان فرهیختگان جریان دارد

راضیه فلاح، خبرنگار: در انتهای شمالی بزرگراه ستاری و میدان دانشگاه به‌سمت حصارک، بیمارستان 10طبقه فرهیختگان قرار دارد؛ بیمارستانی که برای بیماران کلیوی و افرادی که عمل پیوند این عضو را داشته‌اند بیشتر شناخته شده است. بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را از بهمن‌ماه سال1397 و تنها با 130تخت آغاز کرد و حالا در زمینی به مساحت 46000مترمربع و در 10طبقه دراختیار خانواده دانشگاه، مردم و دانشجویان علوم‌پزشکی قرار دارد. این بیمارستان در این مدت توانسته 400عمل پیوند کلیه انجام دهد که تنها 277مورد آن در سال1400 انجام شده است. تعداد بالای عمل پیوند باعث شد این بیمارستان به‌عنوان اولین بیمارستان پیوند کلیه در کشور شناخته شود. یکی دیگر از مسئولیت‌هایی که مسئولان این بیمارستان برعهده گرفته‌اند بحث مسئولیت اجتماعی است. دانشگاه آزاد تلاش دارد با بهره‌برداری از امکانات و پتانسیل بیمارستان در کسوت یک دانشگاه اجتماعی ایفای نقش کند. همان مسئولیتی که در دوران کرونا، سیل و زلزله بیشتر از گذشته نمود پیدا کرد. در سال‌های شیوع کرونا با اختصاص یک بخش به این بیماری، روزانه 60بیمار را درمان کرد؛ این تعداد در روزهای اوج کرونا به بیش از 100نفر نیز افزایش یافت. این بیمارستان در جدیدترین نقش اجتماعی خود سوم اردیبهشت‌ماه، 12کودک را به‌صورت رایگان تحت عمل جراحی تانسیلکتومی قرار داد.

 عمل 12 کودک به‌صورت رایگان مصادف با شهادت امام‌علی(ع)
یکی از مهم‌ترین اقداماتی که بیمارستان فرهیختگان درطول مدت فعالیت خود انجام داده، انجام عمل‌هایی است که قطعا امکان انجام آن در بیمارستان‌های دیگر وجود ندارد. مسئولان بیمارستان در تازه‌ترین اقدام خود مصادف با شهادت حضرت‌علی(ع) تصمیم گرفتند برخی از این عمل‌ها را به‌صورت رایگان انجام دهند. به همین دلیل مصادف با شهادت مولی‌متقیان امام‌علی(ع) در روز شنبه خیرین نیکوکار با همکاری مددکاری اجتماعی بیمارستان، با پیروی از سبک و سیاق امام‌شان در یک حرکت کمک مومنانه، هزینه عمل جراحی 12کودک را که بضاعت مالی ندارند، تقبل کردند. عمل جراحی تانسیلکتومی برای 12کودک توسط حسن‌پور، متخصص گوش، حلق و بینی انجام شد.
حمیدرضا غلامرضایی، رئیس بیمارستان فرهیختگان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با اشاره به عمل جراحی رایگان 12کودک در این بیمارستان بیان کرد: «مصادف با شهادت حضرت‌علی(ع) و با همکاری خیران و مشارکت مددکاران اجتماعی بیمارستان فرهیختگان، 12کودکی که بضاعت و توان مالی انجام این عمل را نداشتند، به‌صورت رایگان در بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی مورد عمل جراحی تانسیلکتومی (جراحی برای خارج کردن لوزه) قرار گرفتند. این عمل، عمل کوچک و سرپایی بوده و این 12کودک پس از یک یا دو روز بعد انجام عمل مرخص شدند.»
او افزود: «این عمل جراحی برای 12کودک ایرانی و افغانستانی به پیشنهاد دکتر حسن‌پور متخصص گوش، حلق و بینی و توسط این متخصص بی‌هیچ هزینه‌ای انجام شد تا این کودکان دوباره سلامتی‌شان را پیدا کنند. البته که بیمارستان فرهیختگان، بیماران نیازمند بسیاری دارد که تلاش می‌کند تا به آنها کمک کند.»

 انجام 200 هزار آزمایش سرپایی در سال‌های فعالیت بیمارستان
او درخصوص تاریخ افتتاح بیمارستان اظهار کرد: «بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد در 21بهمن‌ماه سال1397 با حضور وزیر بهداشت وقت، دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی با ظرفیت 320تخت افتتاح شده است. درحال حاضر با 200تخت به خدمات‌رسانی به بیماران مشغول است. به بیان دیگر این بیمارستان درحال حاضر با 70درصد ظرفیت خود توانسته، حدود 170بیمار را در خود جای دهد.»
او درخصوص امکانات و تجهیزات موجود در بیمارستان نیز صحبت به میان آورد و توضیح داد: «بیمارستان فرهیختگان به امکانات و تجهیزات روز دنیا مجهز است. بخش‌های سی‌تی‌اسکن، سونوگرافی، آزمایشگاه و اتاق عمل‌ها همگی مجهز به امکانات روز دنیا هستند. برای مثال در سال‌های فعالیت بیمارستان تاکنون حدود 200هزار نفر به‌صورت سرپایی به آزمایشگاه بیمارستان مراجعه کرده‌اند.»
غلامرضایی در ادامه درباره تعداد پرسنل مشغول به‌کار بیمارستان فرهیختگان گفت: «در این بیمارستان 450نفر پرسنل مشغول به‌کار هستند که از این تعداد 300نفر از اعضای کادر درمان و 150نفر باقی‌مانده اعضای غیردرمانی بیمارستان هستند. 90انترن و 90استاجر نیز در این بیمارستان مشغول به یادگیری هستند. همچنین در این بیمارستان 200پزشک به‌صورت میهمان به درمان بیماران می‌پردازند و 40پزشک دیگر از اعضای هیات‌علمی هستند.»
سال98 بود که نخستین مرکز فوق‌تخصصی درمان ناهنجاری‌های شکاف کام و لب بیمارستان فرهیختگان، همزمان با سی‌وهفتمین ‏سالگرد ‏تاسیس این دانشگاه آغاز به‌کار کرد. مسئولان بیمارستان با راه‌اندازی این مرکز، درخصوص جراحی بیماری‌های فک و صورت فعالیت‌های ‏گسترده‌‏‏ای را آغاز کردند. از آنجاکه معمولا بیماران شکاف کام و لب با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، درمان این بیماری بیشتر جنبه ‏انسان‌دوستانه و ‏همیاری دارد. در این مرکز در این مدت سعی شد اعمال جراحی با هزینه مناسب و کمترین هزینه و ارائه بالاترین ‏کیفیت انجام شود.
غلامرضایی درخصوص انجام این نوع عمل نیز در بیمارستان فرهیختگان بیان کرد: «البته این بیمارستان عمل شکاف کام و لب (لب‌شکری) را برای تعداد بسیاری از بیماران آن‌هم با هزینه‌های بسیار کم انجام داده است. به ‌این صورت که دکتر قاسمی، یک یا دوبار در سال از بیمارستان آخن آلمان به ایران آمده و با همکاری و مشارکت جراحی فک دانشکده دندان‌پزشکی عمل‌های شکاف کام و لب‌شکری را برای کودکان نیازمند و محروم انجام می‌دهد.»

 حضور تمام‌قد دانشگاه آزاد در خط سلامت
او در ادامه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک دانشگاه اجتماعی است، توضیح داد: «طبیعی است که دانشگاه آزاد در راستای فعالیت‌ها و اهدافش در حوزه‌های اجتماعی نیز حضور داشته ‌باشد؛ البته که انجام این اقدامات جزء ماموریت‌های ما نبوده و ارائه این خدمات برای سلامت مردم، وظیفه ذاتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است؛ اما دانشگاه آزاد چون دانشگاه اجتماعی است در دوران پاندمی کرونا نیز اقدامات مثبت و درخوری از خود نشان داده و هم در این مسیرهایی که بتواند و توان داشته ‌باشد، عملکرد مثبت و موثری از خود نشان داده و به مردم خدمت خواهد کرد. این اقدام قطعا ادامه‌دار خواهد بود و متوقف نمی‌شود.»
رئیس بیمارستان فرهیختگان در ادامه عنوان کرد: «اگر چنین شرایط و موقعیت‌هایی برای عمل رایگان و کمک به مردم بازهم پیش بیاید، قطعا در حد توان و ظرفیت‌هایمان در راستای انجام خدمات‌رسانی به جامعه و مردم انجام خواهیم داد. دانشگاه آزاد اسلامی و بیمارستان فرهیختگان اگر امکان علمی، تکنیکی و اجرایی‌ این اقدامات را داشته ‌باشد، دریغ نکرده و کمک‌رسان خواهد بود. انجام این اقدامات نیز هم از لحاظ آموزشی و هم از لحاظ خدمتی که به مردم کرده‌ایم، برای مجموعه بیمارستان فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی ارزشمند است.»

 انجام 400 عمل پیوند کلیه از سال 99 تاکنون
بخش پیوند کلیه بیمارستان فرهیختگان اولین بخش پیوند دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است. «پیوند کلیه»؛ همان عنوانی است که بیمارستان فرهیختگان بیشتر با آن شناخته می‌شود. پیوند عضو، جراحی‌ حساس و با تکنولوژی بالا و نیازمند دانش فوق‌تخصصی است که در سراسر کشور انجام می‌شود. اولین پیوند کلیه در بیمارستان فرهیختگان روز چهارم مهر۹۹ با موفقیت صورت گرفت و دومین مورد نیز، از مادری به فرزند خود که دچار نارسایی کلیه بود، انجام شد.
رئیس بیمارستان فرهیختگان درخصوص عملکرد بخش پیوند کلیه بیمارستان فرهیختگان گفت: «این بخش در مهرماه سال1399 فعالیت خود را آغاز کرده است. در این مدت فعالیت نیز توانسته حدود 400عمل پیوند کلیه را انجام دهد. تقریبا نصفی از کلیه‌های عمل‌های پیوندی انجام شده در بیمارستان نیز از افراد فوت‌شده انجام گرفته و مابقی اعضای پیوندی از اهداکننده زنده بوده است.»
او درخصوص شرایط افراد نیازمند پیوند کلیه اظهار کرد: «همه افرادی که دیالیز می‌شوند در سیستم ثبت شده و بسته به شرایط و میزان گسترش بیماری طبق تشخیص متخصص نفرولوژی در اولویت عمل پیوند قرار می‌گیرند.»

انجام 7 هزار عمل جراحی طی 3 سال
غلامرضایی درباره تعداد عمل‌های انجام‌شده در بیمارستان فرهیختگان گفت: «از زمان آغازبه‌کار بیمارستان تا امروز حدود 7هزار مورد عمل جراحی در این بیمارستان انجام گرفته است. از بین این تعداد عمل انجام‌شده تاکنون حدود 400عمل پیوند کلیه بوده است.»
او در ادامه افزود: «با اساتید دانشگاه شهیدبهشتی در تلاشیم تا در بیمارستان عمل پیوند مغز استخوان را نیز انجام داده و بخش مخصوص را راه‌اندازی کنیم.»

 عمل رایگان پیوند کلیه
رئیس بیمارستان فرهیختگان درخصوص هزینه‌های عمل پیوند کلیه برای بیماران کلیوی عنوان کرد: «هزینه این عمل بسیار کم و محدود است که همان مقدار را نیز بیمه‌ها حمایت می‌کنند. به بیان ساده‌تر، می‌توان گفت این هزینه‌ها به‌نوعی رایگان حساب می‌شود. اگر بیمار تخت خصوصی طلب کند، اندکی به هزینه‌ها افزوده می‌شود. اگر کلیه از افراد زنده انجام شود، حدود 5/14میلیون تومان و اگر این پیوند از بیماران مرگ مغزی انجام شود، در حدود 16میلیون تومان می‌شود.»
غلامرضایی در ادامه افزود: «بعد از عمل جراحی پیوند کلیه بیمار نیاز است در حدود 10روز تا دوهفته در بیمارستان بستری شود. اگر در روند درمان اشکالی برای گیرنده کلیه به وجود نیاید، مرخص و ادامه درمان در منزل انجام می‌شود. پس از مدتی شرایط ویژه و بهبود سیستم ایمنی بدن، بیماران برای برای حضور در اجتماع حاضر هستند.»

 دیالیز هزار و 800 بیمار دیالیزی
او درخصوص بخش دیالیز این بیمارستان اظهار کرد: «در بهمن‌ماه1398 این بخش افتتاح شد. در ابتدا با تعداد بیماران کم و محدود فعالیت را شروع کردیم و با گذشت چندماه این تعداد محدود به هزار نفر رسید. این تعداد در پایان سال1399 به هزار و 800نفر رسید و با همین تعداد به روند کار خود تا امروز ادامه داده است. درحال حاضر هرماه هزار و 800نفر را در این بخش دیالیز می‌کنیم. این بخش یکی از برترین بخش‌های دیالیز در قسمت شمال‌غرب تهران به حساب می‌آید.»

 اختصاص 60 تخت مخصوص بیماران کرونایی
رئیس بیمارستان فرهیختگان درخصوص فعالیت‌های این بیمارستان در دوسال کرونایی کشور گفت: «در ابتدای ورود این بیماری تمامی بخش‌های بیمارستان تعطیل و به بیماران همین بیماری اختصاص یافت. بعد از گذشت مدتی و شناخت بیشتر بیماری، فعالیت‌های بیمارستان را به‌حالت سابق برگرداندیم. به بیان دقیق، در زمان پیک دوم کرونا که همزمان با تیرماه سال1399 بود، بقیه بخش‌های بیمارستان باز شد. از این تاریخ به بعد، یک بخش مخصوص بیماران کرونایی با 60تخت نیز به بیمارستان اضافه شد. با افزایش پیک‌های این بیماری در کشور و افزایش تعداد بیماران کرونایی به بیش از 100بیمار کرونایی در بیمارستان خدمات داده شد.»
غلامرضایی در ادامه افزود: «حضور بیماران کرونایی در روند فعالیت‌های بیمارستان و انجام عمل‌های پیوند کلیه هیچ تاثیری نداشت و فعالیت بیمارستان در بخش‌های دیگر نیز مانند زمان قبل از شیوع کرونا ادامه پیدا کرد. توانستیم در کل کشور در این ایام بیشترین تعداد پیوند کلیه در سطح کشور را انجام دهیم.»
او با بیان تعداد عمل‌های پیوند در سال گذشته ادامه داد: «در سال1400 در بیمارستان فرهیختگان 277 عمل پیوند کلیه انجام شد.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰