مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
حضور و فعالیت دانشجویان در سطح مسجد دانشگاه و مراسم مذهبی به‌حدی پرشور است که نیازی به توصیه از طرف ما به دانشجویان برای بهره‌مندی بیشتر از این ماه نداشته باشد.
  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ - ۰۴:۲۷
  • 00
مسئول نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
ماه مبارک رمضان فرصتی برای رشد معنوی و علمی دانشجویان است
ماه مبارک رمضان فرصتی برای رشد معنوی و علمی دانشجویان است

مصادف شدن ماه مبارک رمضان با روزهای نسبتا طولانی، روزه‌داری را برای جوانان کمی سخت کرده است؛ جوانان و دانشجویانی که با زبان روزه و در هوای گرم باید در کلاس‌های درس حاضر شوند. از طرفی همزمانی این ماه با بازگشت دوباره دانشجویان، حال‌وهوای خاصی به دانشگاه‌ها بخشیده است. مساله‌ای که باعث شده مسئولان دانشگاهی تلاش کنند به رسم سال‌های قبل از کرونا، برنامه‌های مختلفی را برای استفاده بیشتر دانشجویان تدارک ببینند.
محمدمهدی کرمی، مسئول نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با اشاره به فضیلت‌های این ماه گفت: «حضور و فعالیت دانشجویان در سطح مسجد دانشگاه و مراسم مذهبی به‌حدی پرشور است که نیازی به توصیه از طرف ما به دانشجویان برای بهره‌مندی بیشتر از این ماه نداشته باشد؛ بااین‌حال دانشجویان باید تلاش کنند هرکدام در شرایط فعلی امروز، استفاده حداکثری از برنامه‌های تدارک دیده‌شده داشته باشند.»
او با تاکید بر اینکه ظرفیت مسجد دانشگاه در زمان نماز ظهر و عصر پر شده و صفوف نماز به فضای خارجی و حیاط مسجد کشیده می‌شود، ادامه داد: «طبیعی است که برنامه‌های مختلفی را در این زمینه تدارک دیده باشیم، ازاین‌رو برگزاری برنامه جزءخوانی قرآن، سخنرانی در مسجد خود دانشگاه و پردیس‌های دیگر دانشگاه را نیز داریم که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته است.»
مسئول نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه تهران تصریح کرد: «بخشی از این فضایی که فراهم شده به‌دلیل دلتنگی دانشجویان برای چنین اتمسفر معنوی است و بخش دیگر هم به‌دلیل دانشجویانی است که ورودی دو سال اخیر هستند و از آنجا که این دانشجویان اساسا فضای دانشگاه را ندیده‌اند، حال‌وهوای دانشگاه‌ها را هم متفاوت می‌کنند. ما شرایط را برای کارهای فرهنگی باید طوری تنظیم کنیم که این رغبت برای دانشجویان و استادان باقی بماند. سعی کرده‌ایم با ایجاد تنوعی که در برنامه‌ها داده‌ایم این شوق و اشتیاق را برای دانشجویان حفظ کنیم.»
کرمی اظهار داشت:‌ «برای دانشجویان یک توصیه کلی دارم؛ آن هم اینکه ماه مبارک رمضان ماه استفاده است، باید از لحظه‌به‌لحظه آن استفاده کرد. از آنجا که شب‌قدر در این ماه قرار گرفته و از طرفی توصیه شده که در این لیالی مذاکره علمی شود، این حکایت از آن دارد که علما، دانشجویان و دانشمندان باید از این ماه بیشترین استفاده را کرده و مذاکرات را در جهت خاص خود قرار بدهند، ازاین‌رو ما جلسات هم‌اندیشی، آزاداندیشی و معرفت‌افزایی برای استادان و دانشجویان درنظر گرفته‌ایم که اگر احیانا نکات مبهم و سوالاتی در ذهن این عزیزان وجود دارد که نیاز به حل دارد، در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار گیرد.»
او با اشاره به ناگهانی بودن ازسرگیری فعالیت حضوری دانشگاه‌ها، اظهار داشت: «طبیعتا کمی غافلگیر شده‌ایم، بدین جهت که ما متناسب با شرایط سابق برنامه‌ها را در بستر فضای مجازی هماهنگ کرده بودیم و بعد از تصمیم‌گیری ناگهانی بر حضوری شدن دانشگاه‌ها و برگزاری کلاس‌ها و لزوم حضور دانشجویان بومی و غیربومی در دانشگاه ، طبیعتا یک‌سری ماموریت‌ها و مسئولیت‌هایی برای ما پیش آمد که باید زمینه حضوری شدن دانشگاه‌ها را فراهم می‌کردیم. نوع برگزاری برنامه‌های حضوری با برنامه‌های غیرحضوری تفاوت ماهوی دارد، آماده برگزاری غیرحضوری برنامه‌ها بودیم، بااین‌حال درحال تطبیق برنامه‌هایمان با شرایط جدید پیش‌آمده هستیم.»
مسئول نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه تهران درباره تاثیر برگزاری چنین مراسم معنوی‌ای بر جوانان ادامه داد: «با توجه به تجربه سابق تاثیر چنین برنامه‌هایی بر روح پاک جوانان فوق‌العاده است. برنامه‌هایی نظیر اعتکاف یا شب‌های احیای ماه مبارک که در سال‌های پیش برگزار شده، به‌قدری تاثیرگذار بوده که چه دانشجویان و چه افراد خارج از دانشگاه پیگیر مراسم شده‌اند و افراد دیگری را هم به‌عنوان همراه با خود می‌آورند که همین امر باعث سخت شدن مدیریت به جهت کثرت و ازدحام جمعیت برای ما شده است. درنهایت تاثیر چنین برنامه‌هایی بسیار بالاست و مردم ما مردم مسلمان و مذهبی هستند.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰