در «سردر» این هفته از واحد رودهن بخوانید

برای «سردر» سال جدید به واحدی نزدیک تهران رفتم؛ شهری در ۳۵ کیلومتری شرقی پایتخت، از توابع دماوند که قدمتش به ۳۰۰سال قبل برمی‌گردد

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۲ - ۰۴:۴۰
  • 10
در «سردر» این هفته از واحد رودهن بخوانید

امضای ۴۵ طرح برون‌دانشگاهی با صنعت در واحد رودهن

امضای ۴۵ طرح برون‌دانشگاهی با صنعت در واحد رودهن

 راضیه فلاح، خبرنگار: برای «سردر» سال جدید به واحدی نزدیک تهران رفتم؛ شهری در 35 کیلومتری شرقی پایتخت، از توابع دماوند که قدمتش به 300سال قبل برمی‌گردد. برای خروج از تهران از بزرگراه یاسینی خارج و پس از آن وارد آزادراه شهید قاسم سلیمانی شدم. به غیر از این مسیر دو انتخاب دیگر نیز می‌توانستم داشته باشم. اما این مسیر کوتاه‌تری بود و 64 کیلومتر را در یک ساعت و 10 دقیقه طی کردم. هوای رودهن از تهران خنک‌تر بود؛ آن‌هم در روزهایی که تهران خیلی زود به دمای 28درجه رسید. واحد رودهن یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که از سال 1362 فعالیتش را آغاز کرد. این دانشگاه به‌عنوان قطب رشته‌های علوم‌انسانی و به‌خصوص رشته روانشناسی شناخته می‌شود. فضای دانشگاه مساحتی بالغ بر 120هکتار است که 90 هکتار ساختمان دارد. بیش از 85هزار نفر از جوانان منطقه و تهران در این سال‌ها از واحد رودهن فارغ‌التحصیل شده‌اند. درحال حاضر نیز 6 هزار و 900 نفر در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. مسئولان این واحد دانشگاهی تلاش دارند با سرمایه‌گذار بتوانند بیمارستانی را نیز راه‌اندازی کنند.
 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن:

131رشته در واحد رودهن تدریس می‌شود

فریده دوکانه‌ای‌فرد، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن درخصوص تعداد اعضای هیات‌علمی این دانشگاه، گفت: «در واحد رودهن 259 استاد به تدریس مشغول هستند که از این تعداد سه نفر استادتمام، دو نفر در شرف کسب استادتمام، 11 دانشیار و مابقی استادیار و مربی هستند. همچنین درحال حاضر هفت‌هزار و 600 نفر در این واحد به تحصیل مشغول هستند و تاکنون نیز بیش از 85هزار نفر از این واحد دانشگاهی فارغ‌التحصیل شده‌اند.»
او در ادامه اظهار کرد: «هم‌اکنون 131 رشته در واحد رودهن تدریس می‌شود. از این تعداد 30 رشته در مقطع دکتری، 60 رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد تدریس می‌شوند و 41 رشته باقی‌مانده در مقاطع کارشناسی و کاردانی است.»
او با بیان اینکه رشته‌های روانشناسی و مشاوره بیشترین دانشجو را در این واحد دارد، ادامه داد: «دانشگاه آزاد واحد رودهن قطب روانشناسی و کشاورزی محسوب می‌شود. بنابراین رشته‌های روانشناسی و مشاوره با تمام گرایش‌ها جزء محبوبترین رشته‌های دانشگاه بین دانشجویان است. به غیر از آن، رشته‌های مدیریت با زیرمجموعه‌‌های مختلف مانند بانکداری، بازرگانی، سازمانی، صنعتی و رفتار سازمانی محبوب و پس از آن رشته‌های هنر و معماری و حقوق بین دانشجویان از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.»
دوکانه‌ای‌فرد در ادامه افزود: «برخی رشته‌‌های فنی-مهندسی مانند برق و عمران با افول دانشجو در سال‌های اخیر روبه‌رو بوده است.»
رئیس دانشگاه آزاد واحد رودهن درخصوص برنامه‌های این واحد در افق پنج‌ساله سند تحول گفت: «در نظر داریم سرای سلامت و سالمندان شرق استان تهران را راه‌اندازی کنیم. در اسفند ماه گذشته طی تفاهمنامه‌ای که امضا شد، توانستیم نمایندگی دانشگاه جهان اسلام را به دست بیاوریم که از اردیبهشت‌ماه دانشکده‌ آن افتتاح خواهد شد. درصدد هستیم رشته‌های جدیدی به دانشگاه اضافه کرده و تعداد مراکز دانش‌بنیان، مراکز رشد و هسته‌های فناور را نیز افزایش دهیم. همچنین در تلاش هستیم دانشجویان بین‌المللی بیشتری را جذب واحد کنیم.»
او در ادامه افزود: «درحالی‌که ترم پاییز سال 1400 تنها سه دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه آزاد واحد رودهن به تحصیل مشغول بودند، توانستیم این تعداد را برای ترم جدید به 40 نفر برسانیم. همچنین 160 دانشجوی بین‌المللی دیگر در مرحله ثبت‌نام هستند. دانشجویانی از کشورهای مصر، تاجیکستان، لیبی، عراق و افغانستان و.... نیز قرار است به‌صورت آنلاین به تحصیل مشغول شوند.»
دوکانه‌ای‌‌فرد با بیان اینکه تلاش برای ساخت بیمارستان دانشگاه دوباره از سر گرفته شده، ادامه داد: «از سال 90 بیمارستان دانشگاه نیمه‌کاره مانده بود. در تلاش هستیم با جذب سرمایه‌گذاران و خیرین این بیمارستان را تکمیل کنیم. همچنین رایزنی‌ برای کسب مجدد مجوزهای وزارت بهداشت درحال انجام است.»
او درخصوص راه‌های درآمدزایی واحد رودهن اظهار کرد: «دانشگاه 20 هکتار زمین کشاورزی دارد که طی رایزنی‌ با جهاد کشاورزی درصدد هستیم دامپروری داشته و در این حوزه درآمدزایی کنیم. آمفی‌تئاتر دانشگاه نیز سال‌هاست بلااستفاده مانده بود که قرار است به سینمایی برای شهر رودهن تبدیل شود که مجوزهای اولیه را نیز گرفته‌ایم. همچنین با تصویب رشته‌های جدید و احیای رشته‌های منسوخ می‌توانیم برای کسب درآمد اقدامات مفیدی انجام دهیم.»
دوکانه‌ای‌فرد درخصوص تعداد مراکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، عنوان کرد: «این واحد جزء اولین واحدهایی بوده که توانست از وزارت علوم مجوز مرکز رشد را کسب کند. این مرکز درحال حاضر رتبه سطح دو را دارد و در تلاشیم تا پایان سال این رتبه را به سطح یک برسانیم. دانشگاه مرکز تحقیقات زبان‌شناسی کاربردی و مرکز تحقیقات سلامت و تندرستی را دارد که در سال گذشته توانستند 600میلیون تومان کسب‌درآمد داشته باشند. همچنین 23 شرکت مستقر دارد که 6 شرکت دانش‌بنیان و مابقی هسته‌های فناور هستند.»
رئیس دانشگاه آزاد واحد رودهن درخصوص مزیت منطقه‌ای این واحد، گفت: «مزیت منطقه‌ای رودهن کشاورزی تعریف شده و ما نیز در این خصوص تا امروز در یک زمین 20هکتاری فعالیت کشاورزی داشتیم.»
او درخصوص تعداد مدارس سمای واحد رودهن، اظهار کرد: «این مدارس در همه مقاطع فعال و حدود هزار و 150 دانش‌آموز دختر و پسر در آنها تحصیل می‌کنند. در این مدارس تعداد دانش‌آموزان دختر به نسبت دانش‌آموزان پسر نیز بیشتر است.»
دوکانه‌ای‌فرد درخصوص تعداد دانشکده‌های مهارتی در دانشگاه آزاد واحد رودهن، عنوان کرد: «درحال حاضر در تلاش هستیم تا دانشکده‌های مهارتی در رشته‌های بورس طلا و جواهر، تعمیرات موبایل و سه رشته دیگر فعالیت خود را آغاز کنند.»
رئیس دانشگاه آزاد واحد رودهن درخصوص درآمدهای غیرشهریه‌ای این واحد، گفت: «در سال گذشته با توجه به اینکه این واحد جزء واحدهای زیان‌ده به حساب می‌آمد اما توانستیم از طریق فعالیت مرکز تحقیقات حدود 700میلیون تومان درآمد کسب کنیم.»

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد رودهن:
45 طرح برون‌دانشگاهی به ارزش ریالی 13میلیارد تومان منعقد شد

مالک میرهاشمی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد رودهن درخصوص اقدامات پژوهشی این واحد، اظهار کرد: «اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد واحد رودهن تنها در سال‌های 1399 و 1400 توانسته‌اند 584 مقاله علمی منتشر کنند که از این تعداد 40 مقاله ISC، 64 مقاله دانشگاه آزاد، 334 مقاله وزارتخانه‌ها، 29 مقاله SJR، 13 مقاله ISI و 106 مقاله JCR است.»
او درخصوص عملکرد و تعداد مرکز رشد این واحد، گفت: «دانشگاه آزاد واحد رودهن جزء اولین دانشگاه‌های کشور بود که توانست مجوز فعالیت مرکز رشد خود را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده و آن را برای سال 1401 نیز تمدید کند. در این مدت توانستیم 28 هسته فناور را در مرکز رشد مستقر کنیم که از این تعداد 6 شرکت دانش‌بنیان، 10 واحد فناور و 12 هسته فناور هستند. از این محصولات می‌توان به رنگ پودری الکترواستاتیک نانوفناوری ضد‌خوردگی، دستگاه آرسنیک‌زدایی با کارتخوان، دستگاه تکنولوژی X- FIRE، تخم‌مرغ غنی شده به ویتامین D3 و امگا‌3 و دستگاه گاماکوتینگ و... اشاره کرد. همچنین توانستیم 28 محصول تولیدی در این شرکت‌ها را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم. 24 محصول دیگر نیز تولید شده‌اند که هنوز برای آنها کسب مجوز نشده است.»
میرهاشمی درخصوص تعداد طرح‌های برون‌دانشگاهی در این واحد، عنوان کرد: «45 طرح برون‌دانشگاهی را در دفتر ارتباط با صنعت واحد رودهن به ارزش ریالی 13میلیارد ریال منعقد کنیم. همچنین 10 تفاهمنامه همکاری با ادارات و سازمان‌های مختلف در شهر رودهن و منطقه شرق تهران منعقد شده که می‌توان به تفاهمنامه همکاری با نیروی انتظامی شرق تهران بزرگ و شهرداری و آموزش‌وپرورش شهر رودهن اشاره کرد.»
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد رودهن درخصوص دیگر فعالیت‌های علمی-پژوهشی این واحد، اظهار کرد: «در سال 1400 مزرعه دانش‌آموزی، آزمایشگاه کار با حیوانات آزمایشگاهی، محل نگهداری کار با حیوانات آزمایشگاهی و انبار مواد شیمیایی مرکزی احداث شد. همچنین توانستیم با 37 مورد هسته – گروه پژوهشی و زیرساخت، در دو ایده‌شو و دو استارتاپ شرکت کرده و اطلاعات 23 شرکت مستقر مرکز رشد را در رویداد ملی گام دوم ثبت کنیم. همچنین تجهیزات موردنیاز درمورد افتتاح مرکز تجمعی واکسیناسیون کرونا در دانشگاه را نیز فراهم کردیم.»
او درخصوص نحوه اجرای طرح پایش در واحد دانشگاهی رودهن، گفت: «طرح پایش در مراحل ابتدایی خود است. درحال حاضر توانستیم فاز اول و احصای مسائل منطقه را اجرا و به دبیرخانه استان ارسال کنیم. در تلاش هستیم این طرح در سال تحصیلی پیش‌رو در دانشگاه اجرا شود.»
میرهاشمی درخصوص تعداد کتاب‌های کتابخانه این واحد، عنوان کرد: «در کتابخانه دانشگاه آزاد واحد رودهن 60هزار عنوان کتاب و 180هزار جلد کتاب وجود دارد.»

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد واحد رودهن خبر داد
افزایش نشریات به 12 نشریه در آینده نزدیک

محمدحسین احمدزاده‌فرد، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد واحد رودهن درخصوص فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه در ایام کرونا، گفت: «فعالیت معاونت فرهنگی در سه بخش اساتید، دانشجویان و کارکنان انجام می‌گیرد. تعامل خوبی هم با دفتر بسیج و نهاد رهبری برقرار شد. بیشتر فعالیت‌های فرهنگی برای بخش کارکنان در قالب اردوهای شهری، پیاده‌روی، برگزاری مسابقات مختلف، برگزاری مراسم‌های مذهبی و نشست‌ها و جلسات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شد. در بخش اساتید، محور فعالیت‌های فرهنگی بر سخنرانی و نشست‌های فرهنگی استوار بود. در این زمینه با همکاری اساتید گروه معارف و برخی دانشگاه‌ها مانند دانشگاه امام حسین(ع) تعدادی سخنرانی برگزار کردیم. در این خصوص توانستیم معاون پارلمانی مجلس را نیز به دانشگاه دعوت کرده و رابطه و تعامل خوبی بین دانشجویان و اساتید در حوزه فرهنگ برقرار شد.»
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن ادامه داد: «در شرایط کرونا ناچار شدیم بیشتر فعالیت‌ها در بستر مجازی و به صورت وبینار انجام ‌شود و برخی دیگر از فعالیت‌ها با رعایت شیوه‌نامه‌های کرونایی و تعداد محدود انجام می‌شدند. برای مثال سخنرانی‌ها در سالنی با گنجایش 70 نفر و با نصف این تعداد برگزار شد.»
او درخصوص تعداد نشریات و مجلات فرهنگی واحد رودهن، عنوان کرد: «پنج نشریه دانشگاه در ایام کرونا و با فارغ‌التحصیلی دانشجویان منحل شده بودند. درحال حاضر پنج نشریه دیگر در دانشگاه فعال هستند که درصددیم تا این تعداد را به 12 نشریه افزایش دهیم. حوزه فعالیت نشریات نیز متفاوت بوده است؛ برای مثال نشریه عدالت به‌طور تخصصی در حوزه حقوق فعالیت دارد و نشریه موذن بیدار در زمینه فرهنگی، هنری و اجتماعی فعالیت دارد. نشریه ایوان اندیشه نیز به‌طور خاص در زمینه معماری و هنر منتشر می‌شود.»
احمدزاده‌فرد درخصوص نحوه فعالیت‌های معاونت دانشجویی و فرهنگی واحد رودهن در ایام بعد از کرونا، اظهار کرد: «تلاش داریم در روزهای شروع مجدد کلاس‌ها به‌صورت حضوری که مصادف با ماه مبارک رمضان نیز است، شورای فرهنگی را تشکیل دهیم. همچنین با حضور دانشجویان در فضای دانشگاه بیشتر فعالیت‌ها در این حوزه را دانشجویان پیش خواهند برد و ما تنها ناظر هستیم. همچنین راه‌اندازی یک اتاق فکر از دیگر برنامه‌های ما خواهد بود.»
او درخصوص تعداد کانون‌های دانشگاه آزاد واحد رودهن گفت: «درحال حاضر پنج کانون مصوب داریم و پنج کانون دیگر درحال دریافت مجوز هستند. این کانون‌ها با توجه به نیاز روز دانشگاه در حوزه زبان، علوم اجتماعی و... به‌صورت تخصصی و پیرامون مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، فعالیت خواهند کرد.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران