عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران:‌
سال گذشته درس کاوش را به‌صورت نیمه‌حضوری برگزار کردیم و یک سال نیز حتی امکان همین کار را هم نداشتیم. قطعا بخشی از دروس ما باید در بازدید از موزه‌ها و سایت‌ها و بخشی نیز نیاز به حضور در آزمایشگاه دارد.
  • ۱۴۰۰-۱۲-۲۶ - ۰۲:۰۰
  • 00
عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران:‌
نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی مورد توجه ویژه قرار گیرد
نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی  مورد توجه ویژه قرار گیرد

مصطفی ده‌پهلوان، عضو هیات‌علمی و رئیس موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه بخشی از فعالیت‌ها و دروس ما عملی است، گفت:‌ «ما سال گذشته درس کاوش را به‌صورت نیمه‌حضوری برگزار کردیم و یک سال نیز حتی امکان همین کار را هم نداشتیم. قطعا بخشی از دروس ما باید در بازدید از موزه‌ها و سایت‌ها و بخشی نیز نیاز به حضور در آزمایشگاه دارد. زمانی که دسترسی به این حوزه‌ها وجود نداشته باشد، دسترسی یادگیری دانشجو کاهش می‌یابد. مساله دیگر این است که بخش قابل‌توجهی از دانشجویان تنها با گوشی در کلاس‌ها حضور پیدا می‌کنند و همین مولفه باعث می‌شود با محدودیت‌هایی روبه‌رو شوند.»  او با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم به‌صورت حرفه‌ای در فضای مجازی مبادله اطلاعات با دانشجویان داشته باشیم، گفت: «دانشجویان هنوز مشکل منابع دارند؛ چراکه در عصر جدید دانشجویان کارشناسی ما باید مانند دانشجویان دکتری و ارشد 20 سال پیش به تحقیق و توسعه بپردازند و کتابخانه‌های دیجیتال‌مان نیز وضعیت خوبی ندارند. به‌عبارت دیگر بسترهای آموزش دیجیتال برای فعالیت‌های مجازی آماده نیست، اما امید می‌رود که سال آینده این مشکل حل شود.»  عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: «بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها نباید باعث شود فضای مجازی را به‌طور کامل کنار بگذاریم؛ چراکه بهره‌گیری از این بستر باعث صرفه‌جویی در منابع انسانی و مالی در راستای برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها می‌شود. درحالی‌که در دوران قبل از کرونا هر سال 30 تا 40 درصد بودجه دانشگاه‌ها صرف حضور دانشجویان و اساتید برای برگزاری کلاس‌ها می‌شد و مسئولان دانشگاهی و وزارت علوم باید این مساله را مدنظر قرار دهند که با توجه به مشکلات بودجه‌ای از این ظرفیت غفلت نکنند.»

ده‌پهلوان تاکید کرد:‌ «متاسفانه آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های ما نسبت به تجهیزات روز دنیا عقب مانده‌اند و امیدوارم با مدیریت درست در سال‌های آینده و استفاده از پتانسیل آموزش مجازی در راستای صرفه‌جویی بودجه دانشگاه‌ها، بتوان روی بهبود وضعیت آزمایشگاهی سرمایه‌گذاری کرد. یکی دیگر از مباحثی است که باید در سال 1401 موردتوجه مسئولان آموزش عالی قرار بگیرد، بسترسازی برای تعامل بین‌رشته‌ای میان دانشگاه‌های مختلف است.»  او در توضیح بیشتر این مساله گفت: «باید شرایط به‌گونه‌ای شود که رشته‌های مختلف بتوانند در دانشگاه‌های مختلف به یکدیگر کمک کنند، مولفه‌ای که جزء ویژگی‌های نسل چهارم به‌شمار می‌رود که بستر رسیدن به دانشگاه‌های نسل پنجم هستند، همین تعامل بین‌رشته‌ای است که ما هنوز این مهم را در دانشگاه‌ها به‌ویژه در رشته باستان‌شناسی شاهد نیستیم. بسیاری از روابط دانشگاهی‌مان بین فردی است و سازماندهی در این زمینه را شاهد نیستیم. متاسفانه امروز اعلام می‌کنند که اساتید تمام‌وقت ویژه حق همکاری با دیگر دانشگاه‌ها را ندارند و این نکته بسیار عجیبی است و باید در سال آتی این مساله برطرف شود.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰