• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۲-۱۸ - ۰۱:۱۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
عضو هیات‌علمی دانشگاه علم و صنعت:

توجیهی برای تاسیس دانشگاه توسط سازمان‌های دولتی وجود ندارد

موضوعات تحقیق و توسعه، باید به‌صورت کلی به بخش خصوصی واگذار شوند. ازسوی دیگر قطعا از تاسیس دانشگاه‌ها دو هدف را می‌توان دنبال کرد؛ مساله اول بحث پژوهش و تحقیق و توسعه است که باید به بخش خصوصی واگذار شود.

توجیهی برای تاسیس دانشگاه توسط  سازمان‌های دولتی وجود ندارد

زهرا رمضانی، خبرنگار گروه دانشگاه: میثم فرج‌اللهی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علم و صنعت درباره تاسیس دانشگاه توسط سازمان‌های دولتی گفت: «واقعیت این است که موضوعات تحقیق و توسعه، باید به‌صورت کلی به بخش خصوصی واگذار شوند. ازسوی دیگر قطعا از تاسیس دانشگاه‌ها دو هدف را می‌توان دنبال کرد؛ مساله اول بحث پژوهش و تحقیق و توسعه است که باید به بخش خصوصی واگذار شود. حتی اگر دستگاه‌ها نیاز به تحقیقات خاصی دارند، نمی‌توان این مساله را کتمان کرد که درحال حاضر دانشگاه‌های خوبی در این زمینه وجود دارد و نیازی به تاسیس دانشگاه توسط سازمان‌های دولتی نیست.»

وی در توضیح بیشتر این مساله اظهار داشت: «هدف دوم تاسیس دانشگاه برای تربیت نیروی انسانی است؛ دستگاه اجرایی خاص یا سازمانی خاص به تعدادی نیرو با توانمندی‌های ویژه نیاز دارد. برای مثال سازمان انرژی اتمی دانشکده‌ای دارد یا سازمان صداوسیما دانشکده جداگانه دارد. در این بخش موضوع تربیت نیروی انسانی است، یعنی در چنین شرایطی توجیه منطقی وجود دارد؛ چراکه به‌دنبال تربیت نیروی انسانی با ویژگی‌های خاص هستیم، اما نمی‌توان این مهم را به کل دستگاه‌های دولتی بسط داد.»

فرج‌اللهی با اشاره به این موضوع که اگر دستگاه‌های دولتی منفعت دیگری را دنبال می‌کنند یا برای مباحث تحقیقاتی اقدام به تاسیس دانشگاه می‌کنند، به‌هیچ‌عنوان توجیه منطقی نخواهد داشت، اظهار داشت: «دلیل این مساله آن است که تحقیقات سازمان‌های دولتی، محرمانه‌تر از وزارت دفاع نیستند و درحال حاضر وزارت دفاع تمام پروژه‌های تحقیقاتی خود را به دیگران می‌سپارد و دانشگاهی ندارد؛‌ از این‌رو به‌صراحت باید گفت که در بخش پژوهش، توجیهی برای راه‌اندازی دانشگاه توسط سازمان‌های دولتی وجود ندارد.»

عضو هیات‌علمی دانشگاه علم و صنعت افزود: «مساله مهم دیگر این است که نیروی انسانی مورد نیاز دستگاه‌های دولتی نیاز به آموزش منحصربه‌فردی ندارند که بگوییم نمی‌توان آن را در دانشگاه‌ها دنبال کرد؛ همچنین آنها می‌توانند برای نیروی کار خود دوره‌های مختلفی را برگزار کنند و این مساله هم قطعا نیاز به ایجاد دانشگاه ندارد؛ به همین دلیل از هر سمت که به مساله راه‌اندازی مراکز علمی-کاربردی توسط دستگاه‌های دولتی نگاه می‌کنیم، باید گفت که هیچ‌گونه توجیهی را نمی‌توان برای آن ارائه کرد.»

فرج‌اللهی با اشاره به عملکرد کشورهای دیگر در این زمینه خاطرنشان کرد: «کشوری را در دنیا سراغ ندارم که نهاد دولتی مخصوص خودش دانشگاهی تاسیس کند. حمایت از دانشگاه‌ها وجود دارد و مراکز تحقیقات برای پژوهش تاسیس می‌کنند اما اینکه دستگاه‌های دولتی دانشگاهی به نام خودشان تاسیس کنند، کاری خلاف عرف است.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار