سارا طاهری- یگانه عرب، گروه دانشگاه: صنایع خلاق صنایعی هستند که خلاقیت علمی، هنری، اقتصادی و فناورانه را توأمان دربر میگیرند؛ صنایعی که دارای جایگاه ویژهای در اقتصاد کشورها هستند. شاید حتی تا حدود 20سال پیش، مفاهیم صنایع خلاق و اقتصاد خلاق مفاهیمی ناشناخته بود، اما امروزه بهعنوان بخش پویا، مهم و درحال رشد اقتصاد جهانی بهشمار میآیند. به همین دلیل این روزها، راهاندازی سراهای نوآوری صنایع خلاق در دانشگاهها بیش از گذشته احساس میشود. بر همین اساس دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین بخش خصوصی در حوزه آموزشوپرورش راهاندازی سراهای نوآوری صنایع خلاق را در دستورکار خود قرار داد. از آنجاکه این دانشگاه به تغییر رویکرد نیاز داشت، ادبیات جدیدی خلق شد و مفهوم «سرای نوآوری» در دستورکار قرار گرفت. نهادی که ازطریق ایجاد شبکه نوآوری شامل آموزشهای فناوری و خلاقیت، مدارس کسبوکار، مراکز نوآوری و شتابدهندهها، مراکز رشد، پارک علموفناوری و استفاده از زیرساختهای آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجربه پیشرفت جامعه میشود. صنایع خلاق نیز ازجمله صنایعی است که حالا درقالب سرای نوآوری به توسعه حوزه فناورانه دانشگاهها کمک میکند.
دیروز هم سرای نوآوری صنایع خلاق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، سیدمحمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی، علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و در ساختمان سابق دانشکده هنر و معماری واحد تهران مرکزی در فضای ۱۵ هزار متری با هزینهای بالغبر ۴۸ میلیارد تومان برای فعالیت استارتاپها، شتابدهندهها و شرکتهای خلاق حوزه فرهنگ و هنر فعالیت خود را آغاز کرد. این سرا شامل ۱۰ طبقه با کاربری واحدهای دانشبنیان و فضای کار اختصاصی و اشتراکی است.
ساخت سرای نوآوری صنایع خلاق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از سال ۱۳۹۹ با حمایت معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری آغاز شد و حالا با گذشت یکسال از آغاز ساخت آن، دیروز افتتاح و شرکتها در آن مستقر شدند. در حاشیه افتتاحیه سرای نوآوری صنایع خلاق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، مراسم افتتاح مرکز نوآوری ذهن آینده، بازدید از نمایشگاه آثار نقاشی واحد استاد فرشچیان و رویداد سرمایهگذاری با حمایت ۵ سرمایهگذار از ۱۱ گروه نیز برگزار شد.
در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید:
دانشگاه آزاد در مسیر کارآفرینی و درآمدزایی از توسعه فناوری فوقالعاده عمل کرد (لینک)
هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی باید یک سرای نوآوری داشته باشد (لینک)
لزوم شکلگیری بازار بزرگ صنایع خلاق و فناوریهای فرهنگی در کشور (لینک)
سرای نوآوری صنایع خلاق، قلب تپنده صنایع فرهنگی در تهران (لینک)
ارائه شکل متفاوت و نوآوری از کتابفروشی در سرای نوآوری صنایع خلاق (لینک)
در سرای نوآوری صنایع خلاق نیروی کار موردنیاز را پیدا میکنیم (لینک)