به گزارش «فرهیختگان»، روحالله دهقانی فیروزآبادی صبح امروز در نشست خبری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که در سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ۳۱ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ وارد چهل سالگی میشود، اظهار کرد: ۴۰ سالگی سن بلوغ، رشد و تعالی است امید داریم وقتی دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ ساله میشود خدمات بهتری را در حوزه آموزش عالی ارائه دهد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نسلهای دانشگاهی بیان کرد: دانشگاهها فرآیند تغییر و تحول را در دورههای مختلف سپری کردند، روزگاری صرفا نقش آموزش را برعهده داشتند، بعدا وظیفه تربیت پژوهشگران را برعهده گرفتند، الان در دورانی هستیم که بزرگترین دغدغه اقتصاد و اشتغال است، در این مسیر دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان مولود انقلاب، قصد دارد نقش جدی در این زمینه ایفا کند، بر این اساس دانشگاه آزاد اسلامی اشتغال آفرین و اشتغال ساز خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هماکنون جبهه اصلی جبهه جهاد اقتصادی است، گفت: اگر بتوانیم نیروی کارآفرین تربیت و اشتغال نافع ایجاد کنیم بسیاری از مسائل حل میشود چراکه بسیاری از مسائل وابسته به اشتغال جوانان است هر جا که شغل نافع وجود دارد مشکلات اجتماعی کم میشود. دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه قصد دارد به صورت جدی به عنوان دانشگاه حل مسئله و کارآفرین شناخته شود.
دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: در چهل سالگی دوم انقلاب اسلامی برای گام دوم برنامهریزی شده است و مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم را صادر کردهاند، دانشگاه در این زمینه نیز نقش خود را به صورت جدی ایفا خواهد کرد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به همین مناسبت رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی تعریف شده است. این رویداد در ۷ روز برگزار میشود، پیش آمادگی این رویداد نیز در حال برگزاری است. در رویداد گام دوم تاریخچه زحماتی که دانشگاه در حوزه های مختلف کشیده ارائه میشود.
سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی سندی عملیاتی و اجرایی
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: این سند یکی از کاملترین سندهای عملیاتی و اجرایی بالادستی کشور است که تدوین شده است. سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، سند بسیار کاملی است که تا مرحله اقدام پیش رفته، در این سند حتی سنجههای اندازهگیری تعیین شده و دانشگاه آزاد اسلامی با تدوین این سند، برنامه تحول خود را آغاز کرده است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن ۴۰ درصد آموزش عالی کشور می تواند نقش تأثیرگذاری در این حوزه داشته باشد و بالغ بر ۷۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی در صنایع مختلف کشور مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل داشتن اقلیم گسترده ملی و گستردگی واحدهای دانشگاهی، یکی از ثروتمندترین دانشگاه های دنیا در حوزه تجهیزات و زیرساختهای آزمایشگاهی، فناوری و کارگاهی است، گفت: تجهیزاتی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که نظیرش در داخل و حتی کشورهای منطقه به سختی پیدا می شود. این ثروت ملی در رویداد ملی گام دوم برای جذب علاقه مندان به همکاری عرضه می شود. شرکتهایی که در دانشگاه آزاد اسلامی هستند، در حوزه های متعددی فعالیت می کنند.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه کسب و کارهای نوپا دانشگاه آزاد اسلامی چون برآمده از نیازهای منطقهای هستند، عموماً عملیاتی و واقعی هستند، افزود: در رویداد ملی گام دوم صنایع، شرکت ها و مجموعه های فناور و خلاق در ۹ حوزه تخصصی توانمندیها، محصولات و قابلیت های خود را در حل مسائل کشور ارائه خواهند کرد.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص اهداف رویداد ملی گام دوم دانشگاه اظهار کرد: نظام مند کردن ساختارهای علم و فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی از اهداف این رویداد است. به دنبال هویت دادن رسمی به همه محتواهای علم و فناوری هستیم. تاکنون ۵۴۴ رویداد ایده آرا و رویدادهای چالش فناوری در کل کشور برگزار شده است.
شناساندن توان ملی دانشگاه آزاد اسلامی به جامعه
وی ادامه داد: هدف اصلی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی این است توان ملی این به مجموعههای فناور، شرکت های بزرگ، صاحبان صنایع، سرمایه گذاران، بانکها، صندوقها، مراکز نوآوری، شتاب دهنده ها ارائه شود، در واقع بهم رسانی بین دانشگاه آزاد اسلامی و مردم و کسب و کارها صورت گیرد.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه تجهیزاتی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد در اختیار صنعت، کسب و کار و تولید کشور است، گفت: از تمام شتاب دهندهها، مراکز نوآوری، صندوق های پژوهش و فناوری، صندوق های پژوهش و شکوفایی، بانکها و تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی با توجه به زیرساختهای مشارکتی که در دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری در زمینه آزمایشگاهها و کارگاهها و ... ایجاد شده، برای حضور در برنامه رویداد ملی گام دانشگاه آزاد اسلامی و تعریف همکاری های جدید دعوت میکنم.
وی شناساندن دانشگاه آزاد اسلامی به خود دانشگاهیان این دانشگاه را از اهداف دیگر رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی دانست و افزود: متأسفانه در بعضی از موارد از توان برخی از استانهای دانشگاه آزاد اسلامی خبر نداریم که با برگزاری این رویداد به شناختی از توان این دانشگاه در واحدها و استانهای کشور دست پیدا میکنیم.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بعد از برگزاری رویداد ملی گام دوم، دستاوردها، تفاهم نامهها، توافق نامهها، شرکتها و ... را پیگیری خواهیم کرد.
برگزاری جشنواره فرهیختگان در ذیل رویداد گام دوم
دهقانی فیروزآبادی همچنین به برگزاری جشنواره فرهیختگان اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۶۷ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است. تیم های متعدد در بخشهای ۲۷ گانه در قالب کمیتههای ۳۵ نفر داوری کردند و برگزیدگان ویژه این جشنواره در برنامه رویداد ملی گام دوم تقدیر خواهند شد.
وی بهمرسانی دانشگاه آزاد اسلامی با مجموعه های بیرونی و انعقاد تفاهم نامههای همکاری را از دیگر اهداف رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و افزود: امتیازات ویژه ای برای اعضای هیأت علمی، استادان و دانشجویان که در حوزه فناوری و نوآوری فعالانه عمل کردند، در نظر گرفتهایم.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی نخستین دانشگاهی است که پایان نامه های محصول محور تعریف می کند و عموم پایان نامه های تولیدی این دانشگاه کاربردی است که نتایج حاصل از آن در چند سال آینده استخراج می شود.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال ایجاد زیرساخت و برنامه ریزی برای اشتغال جوانان است، تأکید کرد: امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی در چشم انداز ۵ ساله خود تحول جدی ببیند و انتخاب اول مردم و دانشجویان برای ادامه تحصیل باشد.
تعامل مستقیم سرمایهگذاران با دانشگاهیان
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوال آنا درباره ارتباط دانشگاهیان با جامعه در ذیل رویداد گام دوم گفت: برای برگزاری رویداد ۴۰ هزار مترمربع فضا در نظر گرفتهایم و پیشبینی میکنیم که قریب به ۱۰ هزار نفر در این رویداد حضور داشته باشند، اتاقها و میزهای مذاکره مستقیم سرمایهگذاران با دانشگاهیان در نظر گرفتهایم و انتظار داریم که لااقل ۳ هزار تفاهمنامه در حاشیه این رویداد منعقد شود.
وی درباره افزایش کیفیت پژوهشها در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از نقشهای ما ارتقای نقش پژوهش است به همین منظور طرح پایش به عنوان یک طرح ملی برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی شد، بر این اساس نظام موضوعات کاربردی پژوهشی ایجاد شده است، اینگونه وقتی پژوهش کاربردی و کیفی میشود. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان اولین دانشگاه در کشور، پایاننامه محصول محور را نیز دنبال میکند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره تدوین بودجه پژوهشی بیان کرد: پژوهشی که مشتری ندارد پژوهش کمفایده است، وقتی پژوهش مشتری داشته باشد، درآمدزاست، دانشگاه آزاد اسلامی در این مسیر گام برمیدارد، ضمنا هماکنون صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه دارد و در رویداد گام دوم ۸۰ میلیارد تومان به سرمایه این صندوق اضافه خواهد شد، پیشبینی کردهایم تا پایان رویداد هزار میلیارد تومان توانایی جذب سرمایه داشته باشد.
وی درباره تحول در حوزه کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کارآفرینی برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای تحصیل در دانشگاه آغاز میشود البته برای تحول اساسی باید از مدرسه شروع کرد در این زمینه مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی فعال شدهاند و مدارس ویژه مهارت و کارآفرینی ایجاد کردهاند./ آنا