• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۲-۰۶ - ۱۲:۴۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
خطیب جمعه تهران:

کشورهای اروپایی نان خود را در جنگ می بینند

امام جمعه تهران با اشاره به درگیری در اوکراین گفت: کشورهای اروپایی مدام بر طبل جنگ می‌کوبند؛ گویا نان خود را در جنگ می بینند و آن ها مواد آتش زا را در این آتش می ریزند تا آتش را برافروخته تر کنند.

کشورهای اروپایی نان خود را در جنگ می بینند

به گزارش «فرهیختگان»، آیت‌الله سیداحمد خاتمی در نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به سبک زندگی قرآنی با الهام از کلام الله مجید گفت: قرآن بارها راه‌های رستگاری و سعادت را بیان کرده و همه مومنین را به صبر توصیه کرده است؛‌ صبر یعنی استقامت در حوزه مسائل شخصی. 

امام جمعه تهران تصریح کرد: مقاومت در برابر دشمن و خسته نشدن و داشتن صبر از اهمیت بالایی برخوردار است؛‌ باید مقاومت و استمرار بر صراط حق ویژگی مومنین باشد؛ اگر طاقت کسی کم شد دوستان مومنین باید او را به صبر دعوت کنند. 

وی افزود:‌ اگر کسی می‌خواهد ایمانش باقی بماند باید صبر کرده و از کوره در نرود تا دین و اعتقادات او باقی بماند. 

آیت‌الله خاتمی گفت: اگر استقامت در مسیر حق باشد ایمان هم همراه او خواهد بود.

وی افزود: در قرآن ۵ گروه برای استمرار مسیر حق و ادامه داشتن صراط مسیر حق عنوان شده است این در حالی است که در حدود ۱۰۵ آیه قرآن محتوای صبر آمده است. 

وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی در مورد استمرار انقلاب تاکید داشته و فرمودند که این موضوع یکی از اصول مکتب امام است و امام راحل بعد از پیروزی انقلاب تمام همت خود را بر استمرار حرکت انقلاب معطوف داشتند که نمونه بارز آن تدبیر ایشان در دفاع مقدس بود.

وی افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری جنگ ۸ ساله بر ما تحمیل شد و عده ای به دنبال بحران در جمهوری اسلامی بودند اما امام راحل از این بحران استفاده کرده و آن را به فرصت تبدیل کردند و این بحران وسیله‌ای برای اقتدار ملی و اعتبار بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران شد. 

 آیت الله خاتمی خاطرنشان کرد: در موضوع کرونا هم خارجی ها به ما واکسن ندادند اما دانشمندان ایرانی واکسن ساختند که این کار آنها بسیار بزرگ است.

وی گفت: حضور در میادین موثر انقلاب تاثیرگذار است و هر جایی که نیازمند حضور مردم هستیم آنها خودجوش در همه میادین هستند این در حالی است که در راهپیمایی سال جاری آن ها با خودرو در جشن چهل و سومین فجر انقلاب اسلامی حضور یافتند و نشان دادند که انقلاب ما همچنان زنده است.

 وی با اشاره به ماه رجب گفت: باید با دعا و توسل از باقیمانده ماه رجب استفاده حداکثری داشته باشیم.

خاتمی با اشاره به سقوط یک هواپیمای جنگنده در تبریز گفت: فداکاری دو خلبان ارزشمند و ایثارگر کشورمان را در تبریز می‌ستایم زیرا آنها می‌توانستند جان خود را نجات دهند اما برای اینکه این هواپیما در منطقه مسکونی سقوط نکند و تعداد بالایی جانباخته نداشته باشیم به استقبال مرگ رفتند؛ من این شهادت را به خانواده آنها و خانواده نیروهای مسلح و به ویژه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک و تهنیت و تسلیت می گویم. 

وی افزود: همچنان ویروس منحوس کرونا در کشورمان می چرخد و کمابیش حدود ۲۰۰ فوتی در روز داریم که هشدار آمیز است و باید مسائل بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم و مصداق معروف و دعوت به تقوا در این روزها رعایت مسائل بهداشتی است. 

امام جمعه تهران خاطرنشان کرد: وقتی رهبر معظم انقلاب همگان را به تزریق واکسن دعوت می کنند تکلیف مشخص است که مردم باید دستورالعمل های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند که ان‌‌شاءالله در تریبون نماز جمعه از رخت بربستن این ویروس سخن بگوییم ولی تا آن موقع باید مسائل بهداشتی را رعایت کنیم و این تکلیف همگان است. 

آیت الله خاتمی با اشاره به درگیری ها در اوکراین گفت: موضع نظام را مسئولان و رئیس جمهور بیان کردند؛ سیاست کلان ما در مسائل مشابه آن است که همه کشورهای درگیر را به گفت‌وگو و خویشتنداری دعوت می‌کنیم آنچه رنج آور است نگرانی از کشته شدن بی گناهان فارغ از دین و مذهب آنهاست و از کشته شدن بی گناهان رنج می بریم؛ در جنگ نقل و نبات پخش نمی‌کنند. 

امام جمعه تهران خاطرنشان کرد: در این حادثه مداخلات و اقدامات تحریک آمیز ناتو با محوریت آمریکا شرایط را در منطقه پیچیده کرده و شاید وضعیت پیچیده تر شود. 

وی تاکید کرد فضولی های آمریکا در کل دنیا ادامه دارد و خود را به ناحق ابرقدرت می داند در صورتی که اینگونه نیست.

خاتمی افزود: کشورهای اروپایی مدام بر طبل جنگ می‌کوبند؛ گویا نان خود را در جنگ می بینند و آن ها مواد آتش زا را در این آتش می ریزند تا آتش را برافروخته تر کنند. 

وی با اشاره به طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» گفت: درباره محتوای این طرح صحبتی ندارم ولی فعلاً در این جایگاه و نه له و نه علیه این طرح سخنی نمی گویم ولی حرفم را برای رعایت مصلحت کشور بیان می‌کنم. 

خطیب جمعه تهران ادامه داد: صدها طرح به مجلس می‌آید که گاه در صحن و یا در کمیسیون مطرح می‌شود؛ مجلس جای طرح و نظر است و مصوبات بعد از گذشت مدتی به  شورای نگهبان می‌رود؛ شورای نگهبان فقط قانونمدارانه همه مسائل را بررسی می‌کند و فعلا در این باره مطلقاً نظری نداشته و نداریم ولی صبر می‌کنیم تا مصوبه را ببینیم و آن موقع طبق مرّ قانون بررسی خواهیم کرد. 

آیت‌الله خاتمی خاطرنشان کرد: باید موافقین و مخالفین این طرح نظرات خود را بیان کنند؛ کسب و کار مردم برای ما بسیار مهم است و هنگام بررسی باید به این موضوع دقت کرد؛ طرحی که هنوز نه به بار است و نه به دار نباید درباره آن با عصبانیت سخن بگوییم و یکی دیگری را متهم به خیانت و دیگری را به خیانت متهم کنند و فرد دیگری هم درخواست تجمع بدهد. 

خاتمی گفت باید روال قانونی درباره این طرح بررسی شود وقتی هم قانون شد همگان باید آن را تبعیت کنند. 

وی با اشاره به مذاکرات وین گفت: مقام معظم رهبری فرمودند برای آنکه کلیه تحریم‌ها لغو شود اجازه مذاکره می دهند؛ مذاکره‌کنندگان ما فرزندان این ملت و دلسوز آنها هستند و بودجه و تامین مصالح و منافع ملت ایران مدنظر است. 

امام جمعه موقت تهران گفت: نقطه نهایی مذاکرات باید لغو همه تحریم ها به ویژه تحریم‌های بانکی و تجاری است؛ اگر این تحریم‌ها لغو شود گویا مذاکره‌ای صورت نگرفته است؛ امیدوارم که خبرهای خوشی برای ملت ایران در راه باشد؛ در هر صورت مردم ایران پیروز میدان هستند؛ این ملت خستگی را خسته کرد و همچنان هم در صحنه خواهند بود. 

وی درباره بودجه ۱۴۰۱ اظهار داشت: مجلس هم اکنون در حال بررسی لایحه بودجه است اما نمایندگان باید به چند نکته توجه کنند؛ نمایندگان مجلس نباید بخشی نگر باشند و فقط حوزه انتخابیه خود را بنگرند چرا که آنها نمایندگان کل ملت ایران هستند و باید مصلحت کل کشور را ببینند. 

 آیت الله خاتمی افزود: نمایندگان مجلس باید درآمدها را واقع‌بینانه ببینند؛ خوش خیالی دیدن ارقام باعث کسری بودجه می‌شود. 

وی تاکید کرد: مسئله زیرساخت‌ها و تولید و اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار است که آنها عناصر کلیدی و ستون فقرات رفع مشکلات اقتصادی کشور محسوب می شود ضمن اینکه باید اولویت زیادی برای به سامان رساندن طرح‌های نیمه تمام داشت و هر چه زودتر این طرح‌ها پایان پذیرفته و مردم سود اصلی را ببرند. 

وی در پایان گفت: باید مجلس مراقب باشد که چه چیزی را تصویب می‌کند؛ نباید بر غم جانکاه گرانی ها افزوده شود؛ والله ما به شدت به شدت از گرانی های سرسام آور در رنج هستیم؛ هرچند که ریل‌گذاری های صورت گرفته درباره گرانی ها از مدت های پیش بوده و به ما تحمیل شده است؛ باید مجلس به محرومان و پابرهنگان که ولی نعمت ما هستند توجه بیشتری داشته باشد. / فارس

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار