• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۲-۰۴ - ۱۰:۵۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
پیش بینی تحلیلگران بانک آمریکایی

بحران اوکراین ۲۰ دلار به قیمت نفت اضافه می‌کند

بانک امریکا گلوبال ریسرچ پیش‌بینی کرد اگر بحران میان روسیه و اوکراین وخامت بیشتری پیدا کند قیمت هر بشکه نفت می‌تواند حداکثر ۲۰ دلار دیگر افزایش پیدا کند.

بحران اوکراین ۲۰ دلار به قیمت نفت اضافه می‌کند

به گزارش «فرهیختگان»، جدیدترین تنشها در بن بست روسیه و اوکراین در معاملات روز سه‌شنبه قیمت نفت را به مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه رساند و قیمت نفت برنت تا مرز ۹۹ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه پیش رفت اما نهایتا به ۹۷ دلار در هر بشکه عقب نشینی کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اواخر روز دوشنبه دو منطقه جدایی طلب در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت و دستور استقرار نیروهای نظامی روسیه در این مناطق را صادر کرد. بازار از این نگران است که بحران اخیر ممکن است وخامت بیشتری پیدا کرده و صادرات انرژی روسیه را خواه از طریق تحریم‌های غربی علیه صادرات نفت و گاز روسیه یا استفاده مسکو از صادرات نفت و گاز خود به عنوان سلاح مختل کند.

دیمیتری مارینچنکو، مدیر ارشد منابع طبیعی و کالای موسسه فیچ به مطبوعات روسیه اعلام کرد جایگزین کردن نفت روسیه که ۱۰ درصد عرضه جهانی را تشکیل می دهد، برای بازار غیرممکن خواهد بود و تشدید بحران روسیه و اوکراین می تواند قیمتهای نفت را به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه برساند.

آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس، استرالیا، کانادا و ژاپن اعلام کردند بانکها و نخبگان روسی را هدف تحریم قرار می دهند. آلمان هم خط لوله گازی نورد استریم ۲ روسیه را در واکنش به یکی از بدترین بحرانهای امنیتی اروپا در چند دهه گذشته متوقف کرد. در این حال مسکو منکر برنامه ریزی حمله به اوکراین شده است.

به گفته تحلیلگران و مقامات صنعتی، عرضه نفت و گاز روسیه به بازار جهانی نمی تواند به سرعت جایگزین شود.

تحلیلگران بانک امریکا در یادداشتی نوشتند: اگر وضعیت بحرانی در اوکراین فروکش کند قیمت‌های نفت ممکن است بین دو تا چهار دلار در هر بشکه کاهش پیدا کند.

این بانک سرمایه‌گذاری اعلام کرد با ادامه بهبود تقاضای جهانی برای نفت و فراتر رفتن آن از سطح پیش از شیوع پاندمی، قیمت نفت برنت ممکن است تا اواسط امسال حداکثر به ۱۲۰ دلار در هر بشکه صعود کند. عوامل بنیادین چنین افزایش قیمتی در کوتاه مدت را توجیه می کنند. به گفته تحلیلگران بانک امریکا، اگر دلار ضعیف تر و زمینه کلان مساعد رشد اقتصادی فراهم شوند، می‌توانند از سه رقمی شدن قیمت نفت در نیمه دوم سال میلادی جاری پشتیبانی کنند.

با این حال روند افزایش قیمت نفت در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای برای احیای برجام می تواند محدود شود. گزارش ها حاکی از آن است که مذاکرات غیر مستقیم میان آمریکا و ایران برای بازگشت به توافق ۲۰۱۵ در مراحل پایانی خود قرار دارد.

وزیر انرژی روسیه: قیمت نفت مطلوب بین ۵۵ تا ۷۰ دلار است

همزمان با صعود قیمت‌ نفت برنت به مرز ۹۹ دلار در هر بشکه که تحت تاثیر وخامت بحران میان روسیه و اوکراین روی داد، نیکولای شولگینوف، وزیر انرژی روسیه، در مصاحبه با انرژی اینتلیجنس اظهار کرد: قیمت نفت مطلوب برای بازار ۵۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه است.

وزیر انرژی روسیه گفت: قیمت بالای نفت برای بودجه روسیه و پروژه ها و منابع نفتی دشوار برای استخراج خوب است اما از سوی دیگر قیمت بالای نفت به بخشهای دیگر اقتصاد آسیب زده و رشد تقاضا را آهسته می کند.

 شولگینوف در پاسخ به این که اگر معتقد است قیمت ۵۵ تا ۷۰ دلار قیمت مناسبی است چرا روسیه از تولید بیشتر اوپک پلاس حمایت نمی کند، به انرژی اینتلیجنس گفت: این کشور تولیدش را در چارچوب حجم توافق شده افزایش می دهد. وی افزود: روسیه به دنبال افزایش تولید و اکتشاف نفت در سال‌های آینده است.

وی با اشاره به برنامه‌های مسکو در منطقه آرکتیک به انرژی اینتلیجنس گفت: اگرچه این ذخایر پرهزینه هستند اما ما همچنان بر این باوریم که منابع قطب شمال می‌تواند در آینده مورد استفاده قرار بگیرد و علاوه بر نفت، گاز طبیعی و احتمالا فلزات خاکی نادر نیز در آنجا یافت می شود.

تولید نفت و میعانات گازی روسیه در ژانویه به ۱۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین سطح از آوریل سال ۲۰۲۰ بود. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه در اوایل فوریه پس از توافق اوپک پلاس برای پایبندی به افزایش تدریجی تولید اعلام کرده بود روسیه تا مارس ۱.۸ میلیون بشکه در روز از دو میلیون بشکه در روز نفتی که در آوریل سال ۲۰۲۰ موافقت کرده بود کاهش دهد را احیا کرده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان پس از عربستان سعودی است که حدود پنج میلیون بشکه در روز نفت صادر می کند. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، حدود نیمی از این صادرات معادل ۴۸ درصد در سال ۲۰۲۰ به کشورهای اروپایی عرضه شد و در سال ۲۰۲۱ روسیه بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی و محصولات نفتی به اتحادیه اروپا ماند./ ایسنا

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین