• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۲-۰۲ - ۱۵:۴۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
رئیس جمهور در نشست خبری مشترک با امیر قطر:

ایران فاتح کارزار فشار حداکثری اقتصادی بوده است

رئیسی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران فاتح دو میدان جنگ علیه تروریسم و کارزار فشار حداکثری اقتصادی بوده است، گفت: آمریکا باید اراده خود را برای برداشتن تحریم‌های اصلی به اثبات برساند.

ایران فاتح کارزار فشار حداکثری اقتصادی بوده است

به گزارش «فرهیختگان»، سید ابراهیم رئیسی در جریان سفر خود به کشور قطر در نشست مشترک خبری با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی ضمن تشکر از دعوت امیر قطر تصریح کرد: با دو هدف توسعه روابط دوجانبه بین دو کشور ایران و قطر و شرکت در نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در دوحه حضور یافتم.

رئیس جمهور با اشاره به دیدار خود با امیر قطر افزود: در این دیدار توافق کردیم دو کشور از ظرفیت‌ها و فرصت‌های موجود برای گسترش همکاری‌ها و تعمیق مناسبات در عرصه‌ها و حوزه‌های مختلف بهره‌مند شوند.

دکتر رئیسی افزود: طرفین با توجه به قرابت سرزمینی و همسایگی و منافع و مزیت‌های مشترک اقتصادی تصمیم گرفتند با افزایش روابط و تنوع‌بخشی به زمینه‌های همکاری گام‌های جدی و جدیدی برای تقویت روابط بردارند.

ایران برای برگزاری هر چه بهتر بازی‌های جام جهانی که قطر میزان آن است آمادگی کافی دارد

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: توافق کردیم در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، زیرساختی، تجاری، سرمایه‌گذاری، امنیت غذایی، سلامت و فرهنگ همکاری‌هایمان را به صورت جدی افزایش دهیم.

آیت الله رئیسی در مورد همکاری ایران با قطر برای برگزاری بازی‌های جام‌جهانی فوتبال، گفت: ایران برای برگزاری هر چه بهتر بازی‌های جام جهانی که قطر میزان آن است آمادگی کافی دارد.

دکتر رئیسی با اشاره به همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف، اظهار داشت: مزیت‌های بی‌نظیر ایران در حوزه‌های مختلف از جمله، جغرافیایی، زیست‌محیطی، ترانزیتی، اقتصادی، علمی و بخصوص نیروی انسانی جوان و تحصیلکرده زمینه تبدیل شدن هرگونه همکاری دو یا چند جانبه به رشد اقتصادی و امنیت منطقه‌ای را تضمین می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران به دنبال تحول و جهش در روابط منطقه‌ای است 

رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تحول و جهش در روابط منطقه‌ای است و این سفر فصل نوینی در روابط ایران و قطر ایجاد خواهد کرد. البته این سفر یکی از گام‌های تحول‌آفرین در روابط با کشورهای همسایه بویژه همسایگان در منطقه خلیج فارس قلمداد می‌شود.

دکتر رئیسی خاطر نشان کرد: سطح همکاری‌های موجود بین کشورهای منطقه متناسب با ظرفیت‌های عظیم موجود نیست و جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است که در چارچوب سیاست همسایگی و تقویت و ارتقای روابط منطقه‌ای کمک کند.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه به دنبال تحول در روابط منطقه‌ای در جهت تعامل، همکاری و همگرایی هستیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ثابت کرده است که همیشه در کنار منافع کشورها و ملت‌های مستقل می‌ایستد. ما در دوران سختی دوستی خود را به همه کشورهای منطقه ثابت کرده‌ایم. بسیاری از کشورهای منطقه این حقیقت را درک کرده‌اند و در این زمینه تجربیات مشابهی دارند.

رئیس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران فاتح دو میدان جنگ علیه تروریسم و کارزار فشار حداکثری اقتصادی بوده است. آمریکا باید اراده خود را برای برداشتن تحریم‌های اصلی به اثبات برساند. برای رسیدن به توافق «تأمین منافع ملت ایران بخصوص لغو تحریم‌ها»، «تضمین معتبر» و «بسته شدن پرونده‌های ادعاهای سیاسی»، ضروری است.

دکتر رئیسی خاطر نشان کرد: اکنون واضح است که منطقه ما وارد مرحله جدیدی شده است. بعد از چند دهه حضور متجاوزانه و اشغالگرانه نیروهای سلطه‌گر منطقه در حال بازگشتن به دست ملت‌های منطقه است و این پیروزی نیست مگر با مقاومت ملت‌ها.

رئیس جمهور افزود: کشورهای منطقه باید با رایزنی‌ و گفتگوهای بیشتر مدیریت بحران‌ها و حل و فصل مسایل را به صورت درون‌منطقه‌ای پیگیری و عملیاتی کنند.

دکتر رئیسی تاکید کرد: درس مهم تحولات چند دهه گذشته این است که اول تجاوزگری محکوم به شکست است، دوم مقاومت جواب می‌دهد و سوم اینکه هیچ یک از مسایل منطقه راه‌حل نظامی ندارد.

توانمندی‌های ایران در مبارزه موفق با تروریسم قدرتی امنیت‌ساز برای جهان محسوب می‌شود

آیت الله رئیسی تصریح کرد: همچنین در مورد مسایل منطقه‌ای از جمله مبارزه با تروریسم، وضعیت افغانستان، قاچاق مواد مخدر نیز تبادل نظر کرده و توافق کردیم که مبارزه با تروریسم و اشکال مختلف آن یکی از اولویت‌های ماست. توانمندی‌های ایران در مبارزه موفق با تروریسم در سوریه و عراق، قدرتی امنیت‌ساز نه تنها برای منطقه بلکه برای جهان محسوب می‌شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: همسایگان افغانستان و کشورهای منطقه باید مردم و همه گروه‌های قومی و سیاسی افغانستانی کمک کنند که یک حکومت فراگیر مردمی در افغانستان مستقر شود در غیر این صورت ناامنی به این کشور مظلوم باز خواهد گشت.

دکتر رئیسی افزود: در مورد ملت مظلوم یمن، صحبت کردیم. رفع حصر از این ملت مظلوم یک الزام بشردوستانه است. تنها راه‌حل بحران یمن، توقف تجاوز و گفتگوهای یمنی – یمنی است.

رئیس جمهور تاکید کرد: همانطور که در روز تحلیف اعلام کردم، دست دوستی به سوی همه کشورهای منطقه علی‌الخصوص همسایگان در راستای منافع متقابل ملت‌ها و تعامل حداکثری دراز می‌کنم. بار دیگر لازم می‌دانم از میهمان‌نوازی امیر محترم قطر و دولت قطر تقدیر و تشکر کنم.

دکتر رئیسی در خاتمه اظهار داشت: امید آن دارم که این گفتگوها به ثمر بنشیند و نشست فردا که به عنوان مجمع کشورهای صادرکننده گاز است، منشأ آثار و برکاتی برای این کشورها باشد.

در این نشست خبری همچنین شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر با ابراز خوشنودی از امضای چند توافقنامه و یادداشت تفاهم بین قطر و جمهوری اسلامی ایران گفت: این یک مسأله بسیار مهمی است و باید اجرای آنها پیگیری شود.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی با اشاره به مساله فلسطین تصریح کرد: درباره مسأله فلسطین مذاکره کردیم، به اعتبار اینکه مسأله اصلی منطقه است و بر ضرورت توقف تجاوزات اسرائیل علیه ملت فلسطین و ایجاد راه‌حلی براساس قطعنامه‌های بین‌المللی و حق ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت خودشان و زندگی مسالمت‌آمیز و با کرامت آنها تاکید کردیم.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار