• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۰-۱۱-۲۷ - ۱۵:۴۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

دوبرابرشدن فوتی‌های امیکرون در تهران

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه میزان بستری و فوت ناشی از سویه امیکرون دو برابر شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود که پیک این سویه 10 اسفند خواهد بود و تصور باطل بی‌ضرر بودن امیکرون را باید کنار گذاشت.

دوبرابرشدن فوتی‌های امیکرون در تهران

به گزارش «فرهیختگان»، وبینار تخصصی آگاه‌سازی و افزایش درک خطر سویه امیکرن در مرکز فرماندهی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد.

در این وبینار که با حضور علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، حمیدرضا خانکه رئیس دانشکده علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، سعید تاملی معاون فنی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران و عباس استاد تقی‌زاده عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، وضعیت این اپیدمی، تفاوت آن با دیگر سویه‌های کرونا، ابعاد اجتماعی کووید با تمرکز بر امیکرن و اینفودمی مدیریت کووید مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

علی نصیری سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این برنامه با اشاره به وضعیت کنونی امیکرن در کشور و تهران، ضمن تشریح اقدامات شهرداری برای مقابله با این سویه گفت: طی یک هفته گذشته،میزان بستری و فوت ناشی از سویه امیکرون دو برابر شده است. تصوری وجود دارد مبنی بر این که امیکرون کمتر می‌کشد و خطر آن کمتر است.این حرف بر اساس بررسی نسبت فوتی‌های ناشی از امیکرن در مقایسه با فوتی‌های ناشی از سویه دلتا بیان شده و از این نظر درست است،چون نسبت کسانی که بر اثر ابتلا به سویه دلتا بستری می‌شوند به نسبت مبتلایان سویه دلتا کمتر است.

وی بیان داشت: ولی چون شیوع امیکرون به مراتب بیشتر است این بستری و فوت در تعداد بالای ابتلا جبران می‌شود. به عبارتی اگر ما نسبت به سویه دلتا وضعیت بدتری را شاهد نباشیم، وضعیت بهتری هم نخواهیم داشت.

وی افزود: از لحظه‌ای که یک اپیدمی آغاز می‌شود تا به قله یا پیک ابتلا برسیم ، زمانی طول می‌کشد. دو هفته بعد از قله ابتلا به پیک بستری ناشی از آن اپیدمی و در نهایت دو هفته بعد از قله بستری برای رسیدن به قله مرگ و میر زمان لازم است.

وی یادآور شد: در حال حاضر ما هنوز به نیمه اول پیک امیکرون هم نرسیده‌ایم. ظرف یک یا دو هفته دیگر این احتمال وجود دارد که به قله ابتلا برسیم، دو هفته بعد وضعیت بیماستان‌ها بحرانی خواهد شد و در نهایت این احتمال وجود دارد که اگر نتوانیم مدیریت کنیم ، عید امسال به قله ناشی از ابتلا به امیکرون برسیم.

وی با اشاره به این که تصور باطل بی‌ضرر بودن امیکرون را باید کنار گذاشت، گفت: نکته دیگر این که در مورد امیکرون آن چیزی که حرف آخر را می‌زند، دز سوم است. تزریق این دز باعث می‌شود که بستری‌ها به طور جدی کاهش پیدا کنند و جلوی ابتلا و مرگ را می‌گیرد و در صورت ابتلا، علائم خفیف‌تر می‌شود.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه این وبینار خاطرنشان کرد: متاسفانه، پوشش واکسیناسیون نوبت سوم در کل کشور تا امروز کمتر از 30 درصد بوده است. تهران هم از این نظر خیلی تفاوت چشمگیری با کشور ندارد. این در حالیست که سویه جدید تفاوتی بین رده‌های سنی قائل نیست و نوزدان و کودکان و جوانان هم در معرض ابتلا قرار دارند. در نتیجه با توجه به عدم واکسیناسیون در افراد زیر 12 سال که تا کنون زیر 5 درصد صورت گرفته، خطر ابتلا بالاست به نحوی که 20 درصد بستری‌های ناشی از امیکرون را کودکان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اهمیت انجام واکسیناسیون در کودکان گفت: دوستانی که از ترس عوارض احتمالی از انجام واکسیناسیون برای کودکان خود بپرهیز می‌کنند، باید بدانند کودکان خود را به سمت ابتلا و بستری شدن سوق می‌دهند. در نتیجه خیلی شفاف باید در جامعه اعلام شود که کودکان باید واکسینه شوند.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت گسترش سویه امیکرون در کل کشور، افزود: اکنون به نقطه‌ای رسیدیم که 250 شهر قرمز داریم. حدود 112 و حتی بیشتر شهر نارنجی و حدود 90 شهر زرد داریم که احتمالا طی این روزها نیز عدد آنها تغییر خواهد کرد.

وی گفت: تاکنون 5 درصد فوتی زیر 18 سال داشته‌ایم که در سویه دلتا اصلا اینگونه نبود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که پیک این سویه 10 اسفند خواهد بود.

نصیری در ادامه با اشاره به این که استان البرز در سرانه تخت مشکلاتی دارد، در نتیجه بار بیماری به تهران منتقل می‌شود و باید بدانیم که با چه شرایطی مواجه خواهیم شد.

وی در ادامه با بیان اقدامات انجام گرفته گفت: طی دو هفته اخیر به عنوان مدیریت شهری، 4 جلسه اضطراری ستاد کرونای شهرداری تهران برگزار شده ، چند اقدام را استمرار داده‌ایم و چند اقدام جدید را اضافه کرده‌ایم. 22 اتوبوس زندگی داریم و هنوز همه اتوبوس‌ها فعا‌لند و استقبال از آنها رو به افزایش است. از بین مراکز ثابت، 7 مرکز باقی مانده و 25 مرکز هم در اختیار وزارت بهداشت و دیگر سازمان‌ها قرار گرفته که فعال‌اند.

وی یادآور شد: مردم بدانند که اگر در خانه مریض یا فرد ناتوان دارد که امکان مراجغه به مراکز را ندارد، در تماس با 137 می‌توانند به صورت رایگان از خدمات لازم برخوردار شوند.

فعالسازی تیم‌های نظارتی مترو، ارتقای دستگاه‌های تهویه در مترو، استفاده از سامانه ایران من برای نظارت هوشمند بر افراد، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در فروشگاه‌های شهروند و میادین میوه و تره‌بار، پیگیری تزریق دز سوم واکسن به اقشار آسیب‌پذیر بخشی از اقداماتی است که به گفته سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران طی گسترش اپیدمی امیکرون تاکنون در شهر تهران اجرا شده و در حال اجراست.

در ادامه این وبینار تاملی معاون فنی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح نحوه گسترش موج امیکرون در کشور و واقعیت‌های آن پرداخت و نسبت به گسترش این سویه در کشور هشدار داد.

خانکه نیز ابعاد اجتماعی گسترش ویروس را توضیح داد و دکتر تقی‌زاده به تشریح اینفودمی مدیریت کووید پرداخت./ فارس

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار